شعار سال: گفتگوها و مناظرهها به اشکال گوناگون و روشهای مختلفی در برنامهها و شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش میشوند.
یکی از مهمترین گفتگوها، مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری است.
مناظرههای تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری که هر چهار سال یک بار قبل از انتخابات انجام میشود نسبت به سایر برنامههای گفتگو محور، جذابتر، پرطرفدارتر و نماد جریان آزاد اطلاعرسانی است.
طبق نظرسنجیها، در سالهای اخیر این مناظرهها تاثیر زیادی در پیروزی نامزد نهایی داشته است؛ اما سوال این است که آیا در این مناظرهها به سوالات و انتظارات اصلی مردم به درستی پاسخ داده میشود یا مسائل حاشیهای آنتن را پر میکند؟!
مناظره باید صریح، شفاف و صادقانه باشد و نامزدها میبایست به جای سخنرانی، مناظره کلیشهای و تشریفاتی به پرسشها پاسخ داده و به نقد و بررسی دیدگاههای یکدیگر بپردازند.
مهمترین نکتهای که وجود مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری را لازم میکند این است که داوطلبان ریاست قوه مجریه برنامهها و راهکارهای خود را در اختیار مردم قرار داده و از اصلح بودن خود برای این منصب دفاع کنند.
در میان صدها مسئلهای که وجود دارد، مردم انتظار دارند نامزدها و صد البته صداوسیما مسائل کلیدی و اصلی کشور را در دستور کار خود قرار دهند و از مسائلی که اذهان را از امور مهم و سرنوشتساز دور میکند بپرهیزند؛ مسائلی که بعضاً در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری کشور به چشم خورده است و کیفیت مناظرهها را دچار اخلال کرده است.
یادداشت کوثر جوادی، کارشناسی روزنامهنگاری در نوزدهمین شماره نشریه نبض
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از نبض صدا و سیما