پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۷۵۸۵
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰
شفافیت در آشکار شدن چگونگی تصمیم گیری حاکمان، در عرصه قدرت به عنوان شاخصی از کیفیت سیاست و حکمرانی، یکی از پایه های اصلی دمکراسی و جمهوریت و از عوامل ارزیابی اجتماعی در ایجاد حکمرانی مطلوب است. شفافیت بعنوان یکی از ابزارهای نظارت مردمی بر پارلمان و تاثیرگذار بر فرایند تصمیم گیری در کشورها است و می تواند بستر تحول در عرصه قانون گذاری را آماده کرده و فرصتی برای آغاز اصلاحات ساختاری در بخش های مختلف جامعه باشد. کلیپ زیر ، اشاراتی به تجارب سایر کشورها در این خصوص دارد.
شعار سال: مجلس این روز‌ها به میدان مجادله میان موافقان و مخالفان طرح «شفافیت آراء نمایندگان» بدل شده است؛ طرحی جنجالی که موافقان در تاییدش می‌گویند شفافیت در نهایت به افزایش پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری وکیل‌المله‌ها در برابر مردم منجر خواهد شد. مخالفان نیز استدلال می‌کنند که در صورت شفاف شدن آراء، ریسک ردصلاحیت برخی افراد توسط نهادی به‌مانند شورای نگهبان که نظارت استصوابی را اجرا می‌کند، افزایش می‌یابد، در این صورت نمایندگان بدون توجه به هزینه و فایده و ابعاد کارشناسی طرح‌ها و لوایح و با توجه به تبعات سیاسی آن اقدام به تصمیم‌گیری می‌کنند. به‌علاوه ممکن است برخی تصمیمات نمایندگان که مبتنی بر منافع ملی و کلان است با نگاه‌های قومی و حتی جناحی در حوزه انتخابیه اش سازگاری نداشته باشد و با واکنش‌ها و بازخورد‌های منفی روبرو شود و گا‌ها تحت فشار قرار گیرد.

تجارب سایر کشور‌ها در این خصوص می‌تواند کمک کار مناسبی در تحلیل بهتر موضوع باشد.
 
تعداد بازدید : 7

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین