پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۶۴۷
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
کاش ما هم برادر ناتنی مسئولان بودیم که حرف ما پیش آنها بی جواب نمی ماند...

شعارسال: همانطور که در هر شهر و هر روستایی نوساناتی وجود دارد ما نیز در منطقه چهل چشمه که ذخیرگاه آبش تاکه، دشت و تفریح گاه های بی نظیر دارد، زیستگاه حیوانات و جانوریش زبانزد خاص و عام است، بسیار در خاطر توریست داخلی و خارجی ماندگار است که بهشت چهار فصل کُردستان به راستی اینجاست.

متاسفانه توسط افراد سودجو در حال از بین رفتن است و این نعمات خدادادی با زمین های حاصل خیزش تبدیل به خاکی سرد می شود و برای سیر کنگر ریواس مه نی گیلاخه سیرونه کنده کاری می شود و جالبه همه می دانند و هیچ کس هم نیست بگوید چرا با مرتع داری تجارت میکنی ؟؟؟؟؟؟؟

چرا ؟ منابع خدادادی ما دو دستی در اختیار کشور عراق و استان های همجوار در ازای پول قرار داده شود و سفره های آنان را چرا رنگین کنیم و وطن خود را در قبال ویرانی منطقه به آنها راحت بفروشیم....

چرا؟ به راحتی گیاهان بهار: سیر کنگر مه نی و.... بازارش توسط دلالان و سود جویان سالیانی است با ماشین هاشون رونق می گیرد و این حیات ما چنین آسان خرید و فروش می شود و هیچ کس حتی عین خیالشم نیست و از این ماشین ها توسط راهنمایی و رانندگی در جاده های کشور جلوگیری نمی شود. جواب گو کیست ؟؟؟؟؟؟؟

چرا؟ در آگاه سازی مردم اکثر بیسواد تلاش فراگیری نمی شود که تیشه به ریشه سرمایه ملی نزنند و آن را با پاچ راحت کنده کاری نکنند تا درست مصرف کنیم که همیشه مصرف کنیم. مسئول این کار کجاست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چرا؟ مانع بیرون رفتن دام های دامداران به چراگاه ها تا ۱۵ فروردین هر سال نمی شوید و منابع طبیعی و جهاد کشاورزی دیواندره عملا از مسئولیت خود سرباز میزنند و ندادن کنساتره به صاحب دامها آنها را در فصل زمستان دچار مشکل کرده و مردم نیز بجاش با آوردن گه ون مراتع را ویران کرده اند و این مساله مهم جدی گرفته نمی شود .

لازمه عرض کنم برآن مصمم نیستیم که بگویم کاری نشده! نه بحث اینه خدمات اصلا کافی نبوده.

چرا؟ تعاونی های مراتع را در روستاها تقویت نمی شود که عملا وارد کار شوند تا این نهادهای مردمی جنبه تشریفاتی پیدا نکنند. آنان که اختیارات زیادی دارند.

مثال: روستای سراب قامیش سنندج با 1400 نفر جمعیت از پتانسیل های خود با کمک هم مردم و هم مسئولین با دایر کردن هفت تعاونی ریشه بیکاری در این روستا خشکیده است.

ما نیز روستای یاپل مرتع بهتری نسبت با دیگر روستاهای منطقه داراست چون میرزا محمد صالح دستگذار و کاک احمد فلاحی و.... به مردم این روستا اجازه نمی دهند مرتع را چنین نابود کنند.

چرا ؟؟؟؟؟ بار سنگینی که به مراتع وارد می آید و مردمی که ندارند سعی نشده با تاسیس کارگاهای کوچک و درآمدزا این فشار را کم کنند. حتی مسئولان آینده را تخمین زده اند.

نبود مرکز کشاورزی و دامداری که شغل اصلی مردم منطقه کشاورزی و دامداری است بسیار مشکل ساز شده و این منطقه یکی از تولیدکنندگان گندم جو نخود مواد لبنی و گوشت دام است.

چهل چشمه چرا فاقد حتی تابلویی در دو راهی کلکان به مانند تابلوی جامع غار کرفتو است. ؟؟؟؟

روزی ازیک اره دستی سوال میشود چطور تو با این کوچکی میتونی درختان را قطع کنی بعد از اندکی صبر چناری پیر جواب می دهد و میگه چون این اره دسته اش از خودمونه !!

این گفته شیرین و عالمانه بسیاری از ریش سفیدان منطقه چهل چشمه که بنده افتخار شاگردی خدمتشان داشته ام و اکثر این عزیزان اکنون به رحمت خدا رفته اند که میگفتن؟ ما هر جا بریم غربیم ما باید خودمان چشممان به مملکت خودمان باشد.

کاش ما هم برادر ناتنی مسئولان بودیم که حرف ما پیش آنها بی جواب نمی ماند، جواب کلی بحث نداری مردم و اطلاع رسانی آن به مردم و مسئولان است که ما نیز امیدواریم حکمتی شود.

برسانیم به مسئولان تاآنانی که زندگی بخور و نمیری را در 22 روستای منطقه دارند چنین از نداری به جون مراتع افتاده اند و ثابت نیز شده که مردم روستا بسیار قاتعند ولی وقتی بحث نداری است در این شرایط باید مسئولان به فکر مردم حال و آینده این مرز و بوم باشند که جوان لیسانس ما بیکار نشود و بنا به حرفه اش شغلی در خور شان داشته باشد.

از مسئولان درخواست دارم گر بیان دیگر مشکل است نگاه ویژه‌‌‌‌‌‌ای به مردم روستاهای پایین‌تر از روستای شریف‌آباد که فقط برق دارند و امکانات رفاهی مانند: جاده ، آسفالت، گاز، اجرای طرح هادی، حتی آب شرب سالم و بهداشتی ندارند.

تا چهل درصد از کارمندان و کارکنان دولتی شهرستان دیواندره و شهرهای حومه را فرزندان برومند چهلچشمه تشکیل میدهند، ولی دختران این منطقه فقط تا دوره ابتدایی قادرند درس بخوانند چون مرکز شبانه روزی در منطقه نیست که به ادامه تحصیل بپردازند.

سیستم گیرنده دیجیتال در این منطقه برای پخش شبکه های داخلی کشور هنوز فعال نیست، پارک کودک در هیچ یک از روستاهای دهستان چهل چشمه دیده نمی‌‌‌‌‌شود، اکنون که قرن بیست‌ویکم است مرکز کتابخانهای در این منطقه وجود ندارد.

صنعت گردشگری را در منطقه خوش آب وهوای چهل چشمه که از قابلیتهای چهار فصل زیادی همانند: (سنگ آسمان‌خراش بیله سن در روستای توکلان که مکانیست جهت ورزش سنگ نوردی) - (گردنه پربرف قوڵنگ روستای شاقه‌‌لا جهت ورزش پیست اسکی) - (طبیعت چشم‌ نواز کوه هوازو) (تفریحگاەهای بی‌نظیر روستای نرگسله و دره‌گاوان) (زیبایی چهم قوڵەکه در روستای کیله‌کبود) - (دیدنی‌های دۆڵەڕەش روستای بناوچان) (رودخانه پرآب زنگن روستای به‌‌رده‌‌‌‌‌‌‌‌ره‌‌ش) - (مناظر باصفای دشت کهکوسان) - (چشمه تاریخی شمشیرخانی روستای شریفآباد و یاپل) بسیاری مکان زیارتی و تفریحی که رشته کوه‌های وسیع چهل‌چشمه به عنوان سرآمد آن لقب بهشت راستین کُردستان به آن داده است رونق دهند تا جوانان بیکار این روستاها در زادگاه خود تلاش کنند و به عشق سرایه داری و کار کردن در مرغداری‌‌‌ها کوچ نشین و آواره شهرهای صنعتی کشور نشوند.

از طرف حقیر و کل مردم قدردان منطقه چهلچشمه از خیر ارجمند جناب مهندس داود مهرعلیان که در باسازی درمانگاه عمومی روستای ابراهیم‌آباد نقش به سزایی ایفا نموده‌اند نهایت تقدیر و تشکر را داریم و از خداوند منان برای این عزیز تلاشگر که آبادانی روستاها براش بسیار اولویت داشته آرزوی سرافرازی و سربلندی روزافزون مسئلت داریم.

جای بسی امیدواری است که در رفع دیگر مشکلات ذکر شده نهادهای مربوطه نیز کوشا باشند و هزاران چرایی که دوست دارم بغض گلویم را پاره کنم. اما حیف اینجا مجال آنجا نیست.

اکبرموفق(خه زانی دل)- نویسنده معلول دیواندره ای از روستای شریف آباد

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت آفتاب دل، تاریخ انتشار: 4خرداد1395، کدخبر: 3105: www.aftabedel.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین