پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۳۸۳۳۸۲
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲
یادشان رفته که مستخدم مردم هستند و باید خدمات برسانند نه اینکه گردن کشی کنند و رگ کردن برای مردم بلند کنند؟ یادشان رفته که با شکایت ۱۰۰ شهروند (فقط و فقط ۱۰۰ شهروند) می‌توان بسیاری از مصوبات را ممنوع الاجرا کرد. یادشان رفته که مالیات ستانی طرف دوم خدمات رسانی هم دارد. یادشان رفته که دنیا این شیوه داروغه ناتینکهام بازی را کنار گذاشته است. یادشان رفته که آلودگی قابل توجه اخلاقی و پولی-مالی از بین ممیزین گزارش رسمی و غیر رسمی می‌شود. یادشان رفته که بجای پرداختن به امور خرد، باید امور مهم و کلانی مثل صندوق‌های فروشگاهی را راه بیندازند (درگیر شدن به کار‌های خرد به دلیل ناتوانی از انجام امورات اولویت دار نباشد ان شاالله). آقای دکتر منظور، ما دوست شما هستیم. اما ادامه این رویه نادرست را به هیچ وجه به صلاح کشور، سازمان مالیاتی و شخص شما نمی‌دانیم. به همکاران بفرمائید که آداب کار را رعایت کنند. اگر این رویه و روند با این سبک گفتاری ادامه پیدا کند، رسانه‌ها، گروه‌ها و جریانات تخصصی و سیاسی و حتی ابعاد حقوقی و قضایی داستان به صورت‌هایی دیگر در مقابل سازمان مالیات و رویه‌های ناپسند در پیش گرفته شده، قد علم می‌کنند. دوران پاسخ دهی به صورت شاخ شکستن هم تمام شده است. خیلی دوستانه و مشفقانه عرض شد، ان شاالله که باعث بهبود روند هم بشود.

شعار سال: در پی کسری بودجه‌های بالا و پی در پی سال‌های اخیر، سازمان مالیاتی در صدد جبران آن از طریق مالیات بر تورم ایجاد شده توسط دولت هست. سوالات و ابهاماتی در این خصوص بشرح زیر مطرح است:

اول، عدد ۱۰۰ تراکنش و ۳۵ میلیون در ماه با چه کارشناسی تصویب شده؟ افراد ضعیفی که با این تراکنش امرار معاش می‌کنند باید مالیات دهند؟ اگر شخصی میلیاردی تراکنش داشته، ولی کمتر از ۱۰۰ تراکنش مشمول این مالیات نمی‌شود.

دوم، مالیات‌های چندگانه که بر یک موضوع وضع می‌شود چه سرنوشتی دارد؟ فرض کنید ملکی خالی هست و در عین حال بیشتر از ده میلیارد ارزش دارد.

سوم، فردی که اموالی از گذشته داشته و ارزش روز آن پایین بوده و یا به ارث برده است. در حال حاضر هم درآمدی ندارد. مثلا پیرزن نود ساله خانه دار، لیکن ارزش ملک آن بدلیل تورم ایجاد شده مشمول مالیات شده است. از کجا آن را پرداخت کند؟ توجیه عدالت مالیاتی چگونه خواهد بود؟

چهارم، مالیات‌های بیشتر اعمال شده و خواهد شد. آیا به تناسب آن خدمات ارایه شده از سوی دولت افزایش یافته است؟

پنجم، شرکت‌های دولتی و نهاد‌های عمومی معاف از مالیات و یا مشمول مالیات بسیار ناچیز چرا مالیات پرداخت نمی‌کنند؟ محاسبات نشان می‌دهد اگر مالیات حقه و قانونی بر آن‌ها وضع شود، رقم بسیار بالایی از کسری بودجه دولت برطرف می‌شود.


یازده سوالی که سازمان مالیات گرد و خاک کننده، باید با قید فوریت جواب بدهد
ششم، در شرایط رکودی حاکم بر مبنای منحنی لافر، وضع مالیات‌های مختلف و مضاعف و چندگانه، موجب تحدید و کاهش تولید و کاهش اشتغال می‌شود، در اینصورت در طی زمان پایه‌های مالیاتی تضعیف شده و مالیات حقیقی جذب شده کاهش خواهد یافت. چرا با این وجود چنین مالیات‌هایی وضع می‌شود؟

هفتم، اعمال مالیات بر بازار‌های موازی، چون خودرو، مسکن، ارزو طلا، ... موجب خروج نقدینگی از این بازار‌ها می‌شود. هم تورم زا است و هم فشار بر نرخ ارز خواهد داشت برای خروج سرمایه‌های مالی از کشور. چه تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شده است؟

هشتم، شدت گرفتن مهاجرت بدلیل فشار مالیاتی را چگونه تدبیر می‌کنید؟ هم اکنون بسیاری از نخبگان، نیروی کار ماهر و غیرماهر نظری به کشور‌های همسایه من جمله ترکیه، عمان، امارات، و ... دارند؛ و عده‌ای کوچ کرده اند. این خود موجب تضعیف پایه‌های مالیاتی می‌شود.

نهم، چرا برجام را اجرا نمی‌کنید و به معاهدات بین المللی نمی‌پیوندید؟ که هم گشایش اقتصادی و تولید را بدنبال دارد و هم بتبع افزایش تولید، افزایش درآمد‌های مالیاتی خودبخود اتفاق می‌افتد.

دهم، چرا با وجود کسری بودجه بالا، بودجه انبساطی در سال ۱۴۰۱ تصویب کرده اید و مایل باجرای آن هستید؟ ادغام سازمان‌ها و نهاد‌های موازی، کاهش و قطع بودجه‌های غیرضرور، و انضباط مالی اصولی و منطقی و ... کارساز خواهد بود.

یازدهم، آیا سیستم مالیاتی مالیات‌ها را با نگاه به توسعه اقتصادی برنامه ریزی و اجرا می‌کند؟ یا بر مبنای روزمرگی؟

محمدرضا منجذب

تعداد بازدید : 2
 
وقتی رئیس کل بانک مرکزی تشویش اذهان می‌کند و نمی‌داند که حدود دقیق یک مصوبه چیست و چطور باید اجرا شود؟
به فردی ۲۰۰ میلیون قرض داده ام و شرط شده، هر وقت داشت به هر میزان، واریزی به حساب من داشته باشد، پدری مخارج منزل و اداره چند خانواده را روزانه به حساب یکی از فرزندان می‌ریزد و تراکنش بالای ۳۵ میلیون و ۱۰۰ عدد دارد، فردی اجاره خواری می‌کند و مثلا برای ۴۰ ملک ماهیانه دریافت اجاره بها می‌کند، فردی ملکی تجاری را به قیمت ۴۰ میلیون تومان اجاره داده و مقرر شده که روزانه مستاجر از فروش، مبلغی را به حسابی خاص واریز کند، صندوق‌های قرض الحسنه خانگی، تنخواه گردان‌های شرکت‌ها و صد‌ها مثال دیگر که مسلما آقای صالح آبادی، توان پاسخگویی نخواهد داشت. قاعده‌ای را ترویج نموده و مورد تاکید قرار می‌دهند که فاقد جامعیت و مانعیت است.

قوانین و مصوبات مبهم بنوعی تشویش اذهان محسوب شده و مسلما قابلیت پیگیری کیفری خواهد داشت جناب صالح آبادی.
 
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی اطلاع رسانی مالیاتی
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین