شعارسال: سید علاءالدین میرمحمد صادقی از چهرههای فعال عرصه نیکوکاری و از پیشکسوتان عرصه بازرگانی، دار فانی را وداع گفت. زندهیاد میرمحمد صادقی علاوه بر حضور مؤثر در هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادوار مختلف، با فعالیتهای نیکوکارانه و حمایت از امور اجتماعی، نامی ماندگار از خود در جامعه به یادگار گذاشته است.
علاءالدین میرمحمدصادقی (متولد ۱۰ شهریور ۱۳۱۰ در اصفهان، درگذشته ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در تهران) معروف به حاجآقا علاء، میلیاردر ایرانی، فعال امور صنایع و معادن، از پشتیبانان مالی انقلاب اسلامی، عضو هیئت مدیره مؤسسه علوی، از چهرههای برجسته مجمع فعالان توسعه اقتصادی ایران (وابسته به جناح راست سنتی کشور)، بود. او اولین بار با حکم امام خمینی و به عنوان نماینده امام به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران راه یافت. میر محمد صادقی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران به عنوان قدیمیترین تشکل اقتصادی حوزه معدن کشور و از مؤسسین و اعضای هیئتهای موتلفه اسلامی و عضو حزب موتلفه اسلامی بود. او همچنین بنیانگذار سازمان اقتصاد اسلامی، صندوقهای قرضالحسنه و صدها مؤسسه دیگر دینی، مذهبی، علمی، آموزشی، بهداشتی، درمانی، امدادی و حمایتی بود. از او بعنوان مؤسس اولین صندوق قرضالحسنه در ایران ذکر نام میشود. وی دارای سه فرزند از جمله حسین میرمحمدصادقی حقوقدان و معاون قوانین مجلس شورای اسلامی میباشد.
ایرج حسابی عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و کانادا، با ابراز تأسف از درگذشت حاج علاء میر محمدصادقی، بیان داشت که، حاج علاء، اهل میانهروی بود و جلوی بسیاری از برخوردهای تند با فعالان اقتصادی را از همان اوایل انقلاب گرفت. حسابی، بیان کرد: هر سفیری که به ایران میآمد را ایشان بهطور خصوصی به منزلش دعوت میکرد که در واقع نوعی سفرهخانه برای تعاملات اقتصادی و ملی بود. همزمان افراد سرشناس کشور را دعوت میکرد که سفرا بتوانند به درایت تجاری ایران اعتماد کنند. او افزود: حاج آقا علاء، با تاجری قدیمی در تبریز که چندین نسل در فرشبافی سابقه داشتند، ارتباط برقرار کرده و عکس سفرای جدید در ایران را به تبریز میفرستاد تا روی فرشهای فاخر بافته شوند. او این عکس بافتههای فاخر را به سفرا هدیه میداد. با این اقدام آنقدر رابطه قلبی میان این سفرا و فرهنگ ایران برقرار میشد که آنها برای ارتباط مؤثرتر با ایران هر کاری انجام میدادند. حسابی گفت: ما هر کاری در قاره امریکا و حتی با کشور آمریکا داشتیم، سفرای کانادا به دلیل همین روابط مرحوم میر محمدصادقی، به نوعی کارگزار ایران در این کشورها و تسهیلگر ما بودند.
محسن خلیلیعراقی، صنعتگر بزرگ و پیشکسوت بخش خصوصی ایران طی یادداشتی در گرامیداشت حاج علاءالدین میرمحمد صادقی به اثرگذاری ایشان در احیای نهادهای بخش خصوصی بعد از انقلاب اسلامی ایران، پرداخت. وی گفت، از کارهای مهم دیگر جناب اقای میرمحمد صادقی در تشکلگرایی که با معاضدت یاران صنعتگر و خدمتگزار صورت گرفت تشکیل «مجمع فعالان توسعه اقتصادی» است که بنده نیز افتخار عضویت در آن را داشتهام.
پیام تسلیت رهبر برای درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی :
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت سید علاءالدین میر محمد صادقی از مؤسسین و اعضای هیئتهای مؤتلفه اسلامی و خیّرین برجسته کشور را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت مومن خیّر و کارآفرین آقای حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی را به خانواده و همکاران ایشان تسلیت عرض می کنم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسئلت می نمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۹/۲۸
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون