شعار سال:
بافت اکثر بنا های روستا قدیمی و از سنگ و خشت و گل است ولی بسیاری از اهالی که در شهرهای بزرگ از جمله تهران و قم ساکن می باشند و برای گذراندن ایام تعطیلات به روستا می آیند برای سکونت خود ساختمانهایی به سبک جدید بنا کرده اند.
انگور میوه ای است بهشتی كه شامل ویتامین های A , B ،C و هم چنین دارای مقداری منیزیم ، كلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است. انگور سربازی است که به جنگ بیماری های قلبی میرود و ضمن افزایش انعطاف و سلامت ماهیچههای قلب، به کاهش کلسترول و فشار خون کمک میکند. انگور از آن دسته میوههایی است که مقادیر قابل توجهی آنتیاکسیدان در خود گنجانده و یک ضد سرطان قوی به شمار میآید.
*انواع انگور در بهارستان
این عکسها مربوط به مزرعه خراب پایین است.
این انگور که به انگور عسگری و یا شیرازی معروف است بیشترین فراوانی را در بین انگورهای باغهای بهارستان دارد و پس از مصرف خوراکی مابقی آن بصورت آونگ به کشمش تبدیل می شود.
انگور دل خروسی یا ریش بابا با دانه های بلند و کشیده نیز به مصرف خوراکی و گاهی هم آونگ و تهیه کشمش می رسد.
انگور یکه دندنه ( هسته بزرگ ) بیشتر برای تهیه آبغوره مصرف می شود و وقتی به انگور تبدیل می شود با دانه های گرد بزرگ و شیرین هم به مصرف خوراکی رسیده و هم از آن شیره تهیه می شود.
انگور سیاه برای تهیه شک شیره ( نوعی خوراکی با طعم ملس که از قراردادن خوشه انگور در آب انگور به مدت چند ماه تهیه می شود ) و همچنین شیره کاربرد دارد.
این انگور که به انگور چرکنک معروف است به سبب کلفتی پوست دانه های آن تا مدت زمان زیادی در باغ باقی می ماند و آن را برای نگهداری برای فصل زمستان و همچنین برای تهیه شیره استفاده می شود.
انگور یاقوتی و انگور خلیلی که به انگور زودرس معروف هستند جزو اولین انگورهایی هستند که می رسند و قابل خوردن می شوند.
در زبان خلجی به انگور، هِزِم گفته می شود به کل انگور خوشه و به یک قسمت کوچک آن که شامل چند دانه است، چلّار و همچنین به هر دانه آن گِلّه و به آشغال آن پوسوله گفته می شود که در زبان فارسی نیز بکار برده می شوند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری-تحلیلی سفیر آشتیان، تاریخ انتشار 20 شهریور1395، کد مطلب: 3365: www.safireashtian.ir
ن.ف83