شعار سال: سردارسرتیپ پاسدار حسین دهقان صبح امروز در همایش پیشرانه های دریایی رونمایی از موتور بنزینی برون نصب دریایی توس که در هتل المپیک تهران برگزار شد با طرح این سوال که چه دلایلی منجر به این شده که بعد از ۳۸ سال هنوز در بسیاری از زمینه های به حد مطلوب نرسیده ایم؟ اظهارداشت: اولین عامل عزم و اراده است. ایده های بلند را می توان بیان کرد اما اگر حرکت نکرد انتظاری برای دستیابی به هدف نمی توان داشت.
وی ادامه داد: اهداف روشن و قابل سنجش دومین عامل است. اگر در بحث پیشران ها می خواهیم در جهان جایگاهی داشته باشیم که در بیان دلنشین است، باید بگوییم تا چه زمان و به چه چیزی می خواهیم دست پیدا کنیم. در هر حوزه ای، اهداف روشن و قابل سنجش باید تعریف کنیم.
اهم اظهارات وزیردفاع و پشتیبانی را به نقل از خبرگزاریها بخوانید؛
*هر کار، فعل و دانشی الزامات خاص خود را می طلبد که این عامل سوم است. نمی شود حوزه علم مکانیک را با شیمی یکی دانست.
*فرایندهایی که برای طراحی و تولید بکار می گیریم باید تناسب با حوزه ای که بکار گرفته می شود باشد. باید قادر باشیم مراحل مختلف را شناسایی و مدیریت کنیم. ما باید قادر به شناسایی نیاز، ترسیم اهداف روشن و اعمال مدیریت سیستم باشیم.
*غلبه احساس بر عقلانیت، دلیل دست نیافتن به تمامی اهداف است. اشتهای فراوان و عجله زیاد برای تامین نیاز نیز عامل دیگر است. دفاع انطباق وضع موجود با آنچه می خواهیم عامل مهم دیگری است. ما تا ظرفیت پذیرش در درون خود ایجاد نکنیم دریافت هرنوع فناوری موضوع ابتری خواهد بود. کپی سازی بومی سازی نیست؛ حتی مهندسی معکوس بومی سازی نیست.
*بیش از 12 سال است می خواهیم کشتی کانتینربر بسازیم وقتی نمی شود میرویم از کره جنوبی می خریم و این سیکل را تکرار می کنیم.
* آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم راهبردی طراحی کردند و گفتند گلوگاههای اقتصادی و تجاری در دریاها باید در دست آنها باشد. کمترین توسعه را در صنایع دریایی داریم. فقیرترترین بخش های کشور ما در جنوب کشور و در همسایگی دریا است. چرا باید اینطور باشد. این ورق باید بازگردد.
*با توجه به قابلیت هایی داریم باید مسائل خود را خوب طراحی کرده و پیش ببریم. در حوزه های پیشبرنده های دریایی باید از انرژی هسته ای استفاده کنیم و به سمت کاهش عوارض زیست محیطی برویم.
لازم به ذکر است موتور بنزینیبرون نصب دریایی(توس) به دست متخصصان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است. یکی از مهم ترین رویکردهای سازمان صنایع دریایی در حوزه خودکفایی و بومی سازی تجهیزات دریایی، دستیابی به انواع سامانه های رانش دریایی است.
سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف، انجمن ملی موتور، دیگر نهادها، دانشگاه ها و صنایع فعال در حوزه پیشرانه های دریایی، اولین همایش پیشرانه های دریایی را در تهران برگزار کرد.
جایگاه سیستم رانش در بهره وری ناوگان دریایی کشور، محرکه اصلی، انتقال قدرت، پیش برنده ها و پایش و نگهداری از جمله محورهای اصلی این همایش است و سیستم رانش از اصلی ترین بخش های موجود در شناوراست که از اهمیت زیادی برخوردار است.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تحلیلی خبرآنلاین، تاریخ 26 بهمن 95، کد مطلب: 636113: www.khabaronline.ir