وی تعداد زندانیان جرائم غیرعمد در استان را 263 نفر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر تعدادی از همشهریان ما در استان به دلیل وقوع غیرعمد فعلی که قانون آن را جرم دانسته و برای آن مجازات در زندان هستند که برای آزادی آنان مبلغ 8 میلیارد ریال نیاز است.
به گفته وی، جرائم مالی به جز کلاهبرداری، مهریه و نفقه، تصادف منجر به جرح یا فوت، حوادث کارگاهی و غیره از جمله دلایل گرفتار شدن زندانیان غیرعمد در زندانهای استان است.
وی ضمن تقدیر از همکاری بانکهای عامل با ستاد مردمی دیه استان بیان کرد: اعطای وام با بهره بسیار ناچیز 2 درصد از سوی بانکهای عامل از جمله بانک ملت، تجارت، رفاه کارگران و صادرات یکی از راهکارهای ستاد مردمی دیه استان برای کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد است که میزان اعطای اینگونه وامها در سال 95 مبلغی بالغ بر 10 میلیارد ریال بوده است.
نائب رئیس هیأت امنای ستاد دیه کردستان همچنین از اعطای 15 میلیارد ریال به صورت بلاعوض در سال 95 به زندانیان جرائم غیر عمد خبر داد و گفت: 49 درصد این مبلغ از طریق منابع مالی ستاد دیه استان و مابقی نیز از طریق منابع ستاد دیه کشور تامین شده است که خوشبختانه این مبلغ توانسته در آزادی 148 زندانی موثر واقع شود.
ابراهیمی میزان ورودی مددجویان جرائم غیرعمد به استان را به ترتیب جرائم مالی به جز کلاهبرداری، مهریه، تصادف، حوادث کارگاهی و در نهایت نفقه برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی که دامنگیر بسیاری از افراد و مشاغل در جامعه شده است، شاهد ورود افرادی بدلیل ورشکستگی و عدم توانایی در پرداخت بدهکاریهای خود به زندانها هستیم.
وی اضافه کرد: این امر ناخوشایند علاوه بر اینکه موجبات افزایش جمعیت کیفری در زندانها را به دنبال دارد از سوی دیگر زمینه گسترش آسیبهای اجتماعی که ناشی از مجازات حبس است را نیز در پی خواهد داشت.
*جرائم مالی رتبه نخست جرائم غیرعمد را به خود اختصاص داده است
این مقام مسؤول با بیان این مطلب که در بسیاری از مواقع، جرائم غیرعمد، قابل پیشگیری هستند، اظهار کرد: اگر چنانچه مردم در معاملات خود با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه دقت بیشتری نمایند و از طمع و زیادهخواهی به دور باشند میتوان آمار جرائم مالی که رتبه نخست را در بین جرائم غیرعمد به خود اختصاص داده است را نیز تا حدودی کاهش داد.
وی افزود: متاسفانه پدیده نوظهور، اما مشکلآفرین «مهریههای نامتعارف» در جامعه تبدیل به یکی از عوامل ورود افراد به زندان شده است که ریشههای این باور و فرهنگ غلط را نیز میتوان با کار فرهنگی و توسعه ارزشهای دینی و مذهبی در تعیین میزان مهریه با مداخله ریش سفیدان، مسؤولان و دستاندرکاران از جامعه خشکاند.
نائب رئیس ستاد دیه کردستان بر گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه نیز تاکید و بیان داشت: چنانچه موضوع «صلح و سازش» در جامعه آنطور که شایسته است فرهنگسازی شود شاهد کاهش ورود بسیاری از پروندهها به محاکم قضائی و نهایتا کاهش جمعیت کیفری زندانها که از منویات مقام معظم رهبری و مورد تاکید رئیس قوه قضائیه نیز است، خواهیم بود.
ابراهیمی افزود: مردم نیکاندیش کردستانی همواره در تمامی امور خیرخواهانه از جمله کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد پیشقدم بودهاند که از آن جمله میتوان به گذشت بستانکاران پروندههای زندانیان جرائم غیرعمد از قسمتی از مطالبات خود که مبلغی بالغ بر 41 میلیارد ریال در سال 95 است.
به گفته وی، این مهم به تنهایی توانسته مقدمهای بر آزادی بسیاری از زندانیان جرائم غیرعمد باشد.
مدیرکل زندانهای کردستان در پایان سخنان خود افزود: خیرین و نیکاندیشان کردستانی همچنین میتوانند کمکهای نقدی خود را با شمارهگیری # 7777087 *780* به حساب ستاد دیه کردستان واریز نمایند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 27 بهمن 1395، کدخبر: 13951127000865، www.farsnews.com