پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۰۴۴۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۹
با ثبت جهانی شهر یزد در فهرست یونسکو، تعداد شهرهای تاریخی ثبت جهانی‌شده جهان به عدد 9 رسید. به جز یزد ایران و احمدآباد هند که به تازگی وارد فهرست یونسکو شده‌اند، 7شهر دیگر پیش از این در لیست یونسکو قرار داشته‌اند.
شعارسال: با ثبت جهانی شهر یزد در فهرست یونسکو، تعداد شهرهای تاریخی ثبت جهانی‌شده جهان به عدد 9 رسید. به جز یزد ایران و احمدآباد هند که به تازگی وارد فهرست یونسکو شده‌اند، 7شهر دیگر پیش از این در لیست یونسکو قرار داشته‌اند. شهر تاریخی سوکره متعلق به قرن شانزدهم در بولیوی که پایتخت قانونی این کشور است اما دولت در شهر لاپاز قرار دارد؛ شهر تروگیر در کرواسی که از سال 1997 به‌عنوان یک مرکز تاریخی در فهرست مکان‌های ثبت جهانی یونسکو قرار گرفته؛ شهرهای مکناس که از چهار شهر سلطنتی مراکش است و در قرن یازدهم میلادی بنا شده است؛ شهر رباط در مراکش که پایتخت فعلی آن است؛ شهر ویگان در فیلیپین که متعلق به قرن شانزدهم است؛ شهر تولدو در اسپانیا که قدمتی بیش از 2 هزار سال دارد و در نهایت شهر آیوتایای تایلند که قدمت آن به قرن چهاردهم میلادی بازمی‌گردد. با ثبت جهانی یزد دریچه‌های امید جدیدی برای میزبانی بیشتر این شهر و ورود گردشگران خارجی به آن گشوده شده است. این رویداد می‌تواند علاوه‌بر اینکه از نظر اقتصادی نیز وضعیت شهر را بهبود بخشد، برای ایران نیز درآمدزایی و بهبود وجهه فرهنگی را در پی داشته باشد و به‌عنوان نوعی تبلیغ برای سفر به ایران و بازدید از جاذبه‌های تاریخی فراوان کشور تلقی شود. در همین حال، نگاهی به تجربه سایر کشورها نشان می‌دهد چنین شهرهای تاریخی از چنین اتفاقاتی چگونه در بهبود گردشگری خود بهره برده‌اند.

* تولدوی اسپانیا، تلاش‌ برای بهبود زیرساخت‌های شهری

شهر تولدو یکی از این شهرهای تاریخی ثبت‌شده است که در بخش میانی اسپانیا قرار دارد و مرکز استان تولدو نیز هست. این شهر به‌دلیل میراث گسترده فرهنگی و تاریخی خود که شامل فرهنگ‌های مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است، از سال 1986 در فهرست آثار ثبت جهانی یونسکو ثبت شده است. یکی از موارد قابل توجهی که این شهر توانسته است به واسطه آن گردشگران بسیاری را به خود جذب کند، توریسم غذایی این شهر است. تولدو به‌دلیل تنوع‌ فرهنگی، از تنوع غذایی خاصی نیز برخوردار است که این شهر را تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری غذا کرده است. توجه به این ویژگی چند فرهنگی بودن و گردشگری غذا یکی از نکاتی بوده که منجر به رشد گردشگری این شهر شده است.

همچنین در سال‌های اخیر برای مرکز این شهر تاریخی طرح جامعی در نظر گرفته شده؛ امری که درمورد بسیاری از مراکز شهر تاریخی در اروپا صادق است. یکی از مهم‌ترین این موارد تکیه بر مشکلات مربوط به زیرساخت‌های حمل‌ونقل بوده است که بر جابه‌جایی و تحرک گردشگران اثر می‌گذارد. همچنین به وجود آوردن امکاناتی برای افزایش دسترسی به مراکز تاریخی از این اقدامات به شمار می‌رود. طبق تخمین‌ها سالانه بیش از یک میلیون گردشگر از این شهر تاریخی دیدن می‌کنند. با این حال از آنجا که اغلب گردشگران تنها چند ساعت در این شهر کوچک توقف می‌کردند، برنامه‌هایی برای ماندگار کردن گردشگران و اقامت شبانه آنها در نظر گرفته شد تا اقتصاد این شهر نیز بیشتر از توریسم تاثیر بپذیرد. علاوه‌بر این جنبه‌های دیگری نیز در شهر بود که باید به آن پرداخته می‌شد؛ از آن جمله می‌توان به حل مساله مربوط به ازدحام و ترافیک ایجادشده در شهر، دشواری دسترسی به مرکز شهر، تعداد زیاد گردشگران در طول روز و زیرساخت‌های ناکافی اشاره کرد.

شورای شهر تولدو علاوه‌بر مواجهه با این مشکلات، درصدد اجرای طرح خاصی برای احیای مراکز تاریخی این شهر نیز به‌خصوص پس از ثبت جهانی آن قرار گرفت. علاوه‌بر این موارد، در طرح خاصی که این شهر برای مدیریت مراکز تاریخی خود و رفع مشکلات تدوین کرد، مواردی همچون اقامتگاه‌ها، تجهیزات عمومی، زیرساخت‌ها و فضاهای آزاد نیز تحت پوشش قرار گرفتند. پارکینگ‌های زیرزمینی بسیاری نیز در این شهر ساخته شدند. با این حال، نظارت بر این بافت تاریخی برای جلوگیری از تخریب آن به‌دلیل گسترش ورود گردشگران نیز مورد توجه واقع شد. بهبود حمل‌ونقل عمومی به‌عنوان سیستمی برای دستیابی به مرکز شهر، اجتناب از استفاده از خودروها در مرکز شهر با ساخت پارکینگ‌های عمومی بیرون از آن که با وجود وسایل حمل‌ونقل عمومی تکمیل می‌شد، سازماندهی مجدد مناطق مهم گردشگری و توزیع بار گردشگران در این شهر و درنهایت ایجاد یک سیستم دردسترس اضطراری درس‌های مهمی هستند که می‌توان از تجربه این شهر گرفت.

* کمک از بانک جهانی برای توسعه مکناس

شهر مکناس نیز که از قدیمی‌ترین شهرهای کشور مراکش بوده و در قرن دهم میلادی ایجاد شده، در قرن هفدهم میلادی در اوج شکوه خود قرار داشت. کاخ‌ها و مراکز تاریخی فراوان این شهر، هنوز هم یادآور دوران شکوه آن هستند. در روزگار جدید، با گسترش گردشگری در مراکش، این شهر نیز به یکی از کانون‌های مهم گردشگری این کشور تبدیل و پس از ثبت جهانی این شهر تاریخی ورود گردشگران به آن تشدید شد. از جمله اقداماتی که دولت مراکش برای بهبود گردشگری از جمله در این شهر انجام داد، ارسال درخواستی به بانک جهانی و استفاده از کمک این سازمان برای تامین مالی و توسعه شهری و نیز پروژه‌های حفاظتی از میراث تاریخی در مکناس بود. بیشترین کاری که در مکناس انجام شده، سعی در حفظ این شهر با استفاده از منابع مختلف مالی است و برنامه‌های بازسازی شهری زیادی در این شهر در نظر گرفته‌ شده‌اند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار: 21 تیر 1396، کدخبر: 1107917، www.donya-e-eqtesad.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
0
0
باید از این ها درس بگیریم. ببینیم تجارب موفق شون چی هست ، تا خودمون ورود کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
0
0
ایران با یادگارهایی از دنیای کهن، تا کنون 19 اثر تاریخی خود را در فهرست یونسکو به ثبت رسانده است. در ادامه نگاهی می اندازیم به این مکان های باستانی که هم اکنون به عنوان میراث جهانی از آنان محافظت می شود:چغازنبیل در شوش خوزستان

میدان نقش جهان در شهر اصفهان

تخت جمشید در استان فارس

تخت سلیمان در تکاب آذربایجان غربی

بم و چشم‌انداز تاریخی آن در کرمان

پاسارگاد در فارس

گنبد سلطانیه در استان زنجان

بیستون در کرمانشاه

مجموعه کلیساهای ارامنه در استان های آذربایجان شرقی و غربی

سازه‌های تاریخی و آبی شوشتر در خوزستان

بازار تبریز

بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی در اردبیل

باغ های ایرانی شامل: اکبریه در بیرجند، فین در کاشان، شازده در ماهان، ارم در شیراز، عباس‌آباد در بهشهر، چهلستون در اصفهان، دولت‌آباد در یزد، پاسارگاد در استان فراس، پهلوان‌پور در شهر مهریز از استان یزد

گنبد قابوس در استان گلستان

مسجد جامع اصفهان

کاخ گلستان در استان تهران

شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان

محوطه تاریخی شوش در خوزستان

منظر فرهنگی میمند در کرمان

قنات ایرانی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین