پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۵۵۷۱
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۲
با اقدامات بزرگی که برای توسعه مازندران در نظر گرفته شده و به تأیید «عباس احمد آخوندی»، وزیر راه و شهرسازی نیز رسیده، این استان ازبن‌بست‌هایی که مانع توسعه این منطقه است، خارج می‌شود.

شعار سال: با اقدامات بزرگی که برای توسعه مازندران در نظر گرفته شده و به تأیید «عباس احمد آخوندی»، وزیر راه و شهرسازی نیز رسیده، این استان ازبن‌بست‌هایی که مانع توسعه این منطقه است، خارج می‌شود.

مسئولان و دست اندرکاران این استان بر این باورند که در حوزه‌های مختلف این سرزمین، کاستی‌های بسیاری وجود دارد که محدودیت‌های تعریف شده در گذشته باعث جلوگیری از حرکت روان تر قطار توسعه مازندران می‌شود؛ کمبود‌هایی که به‌دلیل موقعیت جغرافیایی مازندران دست مسئولان را برای ارائه برنامه‌های کلان بسته بود. کشاورزی، اقتصاد و صنعت در قالب‌های تعریف شده گذشته با موانعی برای رشد روبه‌رو بود که در این رویه جدید امکان بهره‌گیری از این مواهب با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.

مازندران با‌وجود برخورداری از مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های مناسب جهت توسعه و باوجود ایفای نقش تاریخی درتحولات گذشته و معاصر ایران، از استان‌‌های دورمانده ازتوسعه‌ای موزون در مقایسه با استعدادها و توانایی‌هایش به شمار می‌آید. این استان به‌عنوان قطب کشاورزی کشور و مقصد عمده گردشگری و دارا بودن موقعیت راهبردی خاص (دسترسی به دریای مازندران و کوهستان، اقلیم منحصر به فرد و...)، از ظرفیت‌های ممتازی به لحاظ شرایط طبیعی و نیروی انسانی برخوردار است. برآیند این عوامل، قابلیت‌هایی را فراهم می‌کند، تا این استان به قطب جاذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی جهت فعالیت و سکونت تبدیل شود. با این حال این استان تا به امروز نه تنها از رسیدن به درجه‌ای از توسعه یافتگی که شایسته آن است، بازمانده، بلکه با مسائل و مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های مختلف مواجه است. گرفتار آمدن در چنین شرایطی بود که باعث شد تا متولیان امر برضرورت تهیه طرح ویژه توسعه مازندران تأکید داشته باشند.

«محمد اسلامی»، استاندارمازندران با بیان اینکه در این استان اراضی، محدود و واجد ارزش است و در کشور هم بجز اراضی شمالی، مکانی برای کشت محصولات استراتژیک مثل برنج وجود ندارد، گفت: اراضی شالیزاری باید حفظ شود تا نیازهای توسعه‌ای در مسیر خودش قرار گیرد. از گذشته تاکنون به‌دلیل اینکه طرح جامع و یکپارچه‌ای برای مازندران نداشتیم و از طرفی چون اغلب شهرها و روستاها در این استان به هم نزدیک هستند و بر هم تأثیر‌گذاری دارند، بنا براین مداخله‌های محیط‌های گوناگون موجب شده شاهد ساخت وسازهای غیرمجاز و وضعیت نامطلوبی به لحاظ سکونتگاه و کسب و کار باشیم. این محدودیت‌ها اغلب در شهرک‌های صنعتی، در فضاهای کسب و کار و قطب‌های مسکونی وجود دارند.

براساس اظهارات این مقام ارشد دولت در مازندران، این ساخت و سازهای غیرمجاز باعث تعرض به اراضی کشاورزی و جنگلی شده است. بنا براین ضایعه‌ای که امروز پیش روی ماست باید با نقشه مشخص از آن عبور کنیم و به یک وضعیت مطلوب برسیم. وی افزود: نه زیرساخت‌های مناسبی درحمل و نقل داریم و نه دید ومنظره شهرهایمان ازمعماری و اسلوب متناسب این منطقه تبعیت می‌کند. به همین دلیل باید به فکر طرح مازندران به‌عنوان یک نقشه کلانشهر می‌بودیم. یک سرزمین به هم پیوسته که بر اساس آن چیدمان و مهندسی مدیریت فضایی استان را به‌عنوان یکپارچه مد نظر داشته باشیم.

به گفته اسلامی این تفکر، استان را به طرف طرح ویژه مازندران سوق داد و خوشبختانه مورد تأیید وزیر راه و شهرسازی هم قرار گرفت. مشاور مربوطه طرح را تهیه کرده و از سوی مسئولان استان مورد بررسی و مطالعه نیز قرار گرفت. به موجب این سند، مطالعات را انجام داده و نقشه مدونی خواهیم کشید و طبق آن از این پس به جای گسترش درعرض، گسترش در ارتفاع را مد نظر قرارخواهیم داد. درحال حاضر بیش از2 هزار روستا و شهروشهرک‌های صنعتی زیادی دچار محدودیت هستند. شورای شهرسازی و دولت مصوبه‌ای داده که بر اساس آن تقاضا برای مسکن دوم و ویلا‌سازی باید طراحی و مدیریت شود.

به‌گفته استاندار مازندران، بحث بافت‌های فرسوده و بازآفرینی شهری هم از مهم‌ترین مباحث مطرح در این طرح است که 38 شهر مازندران با آن مواجه است. همچنین ایجاد شهرک‌های جدید اقامتی و بافت‌های فرسوده با هم دیده می‌شود که حاصل آن طرح ویژه یکپارچه نگری مازندران خواهد بود. «علی نبیان»، معاون عمرانی استاندار مازندران نیز درباره جزئیات این طرح گفت: تعادل نداشتن در توزیع فضایی جمعیت و فعالیت از طرفی موجب فشار فزاینده روی ناحیه فعال اکولوژیک جلگه بویژه در نوار ساحلی شده و از طرفی توسعه نیافتگی موزون در ناحیه کوهستانی و کوهپایه‌ای را به‌دنبال داشته است. بر این اساس، مطالعات حفظ اراضی ساحلی با استفاده از راهبرد بلندمرتبه‌سازی در شهرهای ساحلی به منظور جلوگیری از گسترش افقی شهرها را ضروری می‌کند.

وی افزود: طرح ویژه توسعه مازندران با نگاهی یکپارچه به استان درصدد برنامه‌‌ریزی توسعه موزون و متعادل و نیز (با توجه به تقاضا محوربودن فعالیت ها) ارائه مکانیزمی جهت بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های اقلیمی استان چون دریا و نوارساحلی، اراضی کشاورزی، پهنه‌های آبی نظیر آب ‌بندان‌های بی‌شمار، پهنه‌های جنگلی جلگه‌ای و کوهستانی، مراتع و اراضی مرتفع است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران ، تاریخ انتشار --------، کدمطلب: 470873 ، www.iran-newspaper.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین