از روز گذشته که مشخص شد چهار بند این بیانیه علیه جمهوری اسلامی ایران است، اعتراض شدید دکتر روحانی و هیأت ایرانی به شدت علیه این بیانیه در جریان بوده است و هیأت ایرانی در نشست پایانی حضور نیافت.
با وجود عدم اجماع بر روی این بیانیه، امام ترکیه و عربستان و کشورهای تابع سعودیها، این بیانیه را رسمی قلمداد میکنند.
چهار بند از این در این بیانیه 218 بندی، (بندهای 30،31،32،33) به جمهوری اسلامی ایران مربوط میشود که در ادامه میآید:
:30 این نشست تأکید میکند که روابط بین کشورهای اسلامی و جمهوری اسلامی ایران باید بر مبانی حسن همجواری، عدم دخالت در امور داخلی کشورها، احترام به استقلال و تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها، حل اختلافات از راههای مسالمتآمیز طبق منشور سازمان همکاری اسلامی و منشور سازمان ملل و دوری از به کارگیری زور یا تهدید استوار باشد.
:31 این نشست حمله به مراکز دیپلماتیک عربستان در شهرهای تهران و شمهد را محکوم میکند، اقداماتی که به شکل واضح پروتکلهای دیپلماتیک بین کشورها را زیر پا میگذارد.
: 32 این نشست، سخنان مقامات ایرانی در مورد احکام قضایی صادره شده در عربستان علیه مجرمان تروریستی را رد میکند؛ چرا که این مسأله دخالت آشکار در امور داخلی عربستان سعودی محسوب شده و با منشور سازمان ملل و منشور سازمان همکاری اسلامی و تمامی میثاقنامههای بین المللی مغایرت دارد.
33 : این نشست دخالتهای ایران در امور داخلی کشورهای منطقه و دیگر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از جمله بحرین، یمن، سوریه و سومالی و ادامه حمایت از تررویسم را محکوم میکند.
در بند 105 این بیانیه که علیه حزبالله لبنان است، آمده: نشست سازمان همکاری اسلامی حزبالله را به علت اقدامات تروریستی در سوریه، بحرین، کویت و یمن و حمایت این گروه از جنبشها و گروههای تروریستی که امنیت و ثبات کشورهای عضو سازمان را به خطر میاندازد؛ محکوم میکند.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 27 فروردین 1395، کد مطلب: 13950127000805، www.farsnews.com