پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۵۹۶
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۵
صبح امروز نشست خبری سومین جایزه بزرگ بین المللی «مرگ بر آمریکا» برگزار شد و مسئولین جشنواره درباره فراخوان و اهداف این رویداد توضیحاتی ارایه دادند.

شعارسال: نشست خبری سومین جشنواره جایزه بزرگ بین المللی «مرگ بر آمریکا» با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر هنری جشنواره، میثم محمد حسنی دبیر اجرایی جشنواره و اهالی رسانه صبح امروز ۵ مردادماه در محل خبرگزاری تسنیم به عنوان برگزار کننده این جشنواره برگزار شد.

شجاعی طباطبایی در ابتدای این نشست گفت: «مرگ بر آمریکا» یکی از شعارهای اصلی ما از زمانی که انقلاب اسلامی شکل گرفت تا به امروز است. ما از ابتدای انقلاب با دو نوع استعمار برخورد کردیم؛ یکی استعمار پهلوی بود و بحث بعدی قدرت های جهانی از جمله آمریکا. بحث دشمنی آمریکا با ملت ما هم روشن و واضح است. نمونه های زیادی برای آن می توانیم برشماریم که یکی از تلخ ترین آنها اصابت دو راکت به هواپیمای مسافر بری ما بود که در این حادثه ۲۹۰ انسان بیگناه کشته شدند و دولتمردان امریکا تا امروز نه تنها یک عذرخواهی بابت این اتفاق نکرده اند بلکه به فرمانده آن ناوشان نشان لیاقت هم دادند.

وی ادامه داد: در سطح بین الملل هم اتفاقات هولناک زیادی وجود دارد که آمریکا مسبب آن بوده است. همین هفته گذشته به عنوان داور در جشنواره «معلولیت مانع نیست» در ترکیه حضور داشتم و یک داور ژاپنی هم همراه ما بود. آنها هم با اینکه امروز آمریکا در کشورشان پایگاه نظامی دارد اما می گویند هیچ وقت حادثه بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی را فراموش نمی کنند. اتفاقا اوباما، رئیس جمهور آمریکا به تازگی در این کشور و در شهر هیروشیما بوده است و در مورد این اتفاق هم آنها هیچ عذرخواهی از ملت ژاپن نکرده اند.

شجاعی طباطبایی با بیان اینکه در این جشنواره قصد اصلی این است که حضور نظامی و خوی وحشی گری آمریکا و مصیبت هایی که در دنیا باعثش شده اند، نشان داده شود، گفت: حتی چهره های فرهیخته در داخل آمریکا هم نسبت به سیاست های خارجی آمریکا اعتراض دارند.

این کارتونیست در ادامه با اشاره به حضور آمریکا در عراق و محور شرارت خواندن ایران و سوریه نیز بیان کرد: در زمانی که بوش پسر به عراق حمله کرد و ایران را محور شرارت نامید حتی برخی سایت های دولتی آمریکا بخشی را به عنوان جنگ با ایران راه اندازی کردند. در این بخش کارهایی ارایه می کردند که بسیار توهین آمیز و سخیف بود. اما نوع نگاه ما به دور از این نگاه است و به شکل جدی مشکلات آمریکا را در آثارمان مطرح می کنیم. ما بحث ورود نظامیان آمریکا به منطقه را مطرح می کنیم و ویرانی که به بار آوردند. حتی می توانم بگویم نگاه ما از سر دلسوزی برای مردم آمریکاست. هر چند برخی جاها هم قاطع رفتار می کنیم و آثاری خلق می شود که به شکل جدی به آنها تذکر می دهیم اما به طور کلی نوع نگاه ما در آثار تجسمی نگاهی فاخر است.

این هنرمند که دبیر جشنواره کارتون هولوکاست نیز بود در ادامه با اشاره به این جشنواره گفت: در جشنواره هولوکاست تصور آنها این بود که ما قصد داریم قربانیان جنگ جهانی را تمسخر کنیم و بسیار هم روی این موضوع مانور دادند چون در کارهای خودشان این بحث تمسخر غالب است درباره همه رویدادها اینطور فکر می کنند. اما هنرمند ما با ادله بحث هولوکاست یا مرگ بر آمریکا را مطرح می کند.

طباطبایی با اشاره به سخنان بنیان گذار جمهوری اسلامی و همچنین مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هیچ گاه به آمریکا اعتماد نکنید نیز گفت: خوشبختانه دنیا هم متوجه این موضوع است و از طرف هنرمندان از جشنواره های ما استقبال خوبی در دنیا می شود.

در ادامه میثم محمد حسنی دبیر اجرایی جشنواره به ذکر آماری از دوره های قبل جشنواره پرداخت و بیان کرد: در دوره گذشته ما چهار هزار و دویست اثر از ۴۶ کشور دنیا دریافت کردیم و این در حالی است که تبلیغات بسیار کمی داشتیم. امسال امیدواریم تعداد بیشتری اثر دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش اصلی عکس، پوستر و کاریکاتور و سه بخش جنبی سرود و ترانه، کلیپ و مستند برگزار می شود، گفت: در هر بخش اصلی ۱۰ میلیون تومان جایزه نفر برگزیده است و اختتامیه ما نیز ۱۶ آذرماه برگزار خواهد شد.

به گفته طباطبایی دو هنرمند برجسته از کشورهای اندونزی و ترکیه و محمود نظری از ایران داوری بخش کارتون و کاریکاتور این جشنواره را انجام می دهند و به گفته دبیر اجرایی جشنواره اسامی داوران باقی بخش ها به زودی اعلام می شود.

در ادامه و در بخش پرسش و پاسخ طباطبایی در پاسخ به سوالی درباره بی تفاوتی و اظهارنظرهای منفی وزیر امور خارجه درباره جشنواره هولوکاست گفت: انتظار ما این است که وقتی ایشان در مقابل یک خبرنگار آمریکایی مورد سوال درباره این جشنواره قرار می گیرند از مشاورانش کمک بگیرد تا درباره اهداف چنین جشنواره هایی بیشتر بداند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و بعد در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم حرف های منفی و مقالات منفی علیه جشنواره ترجمه شد و روی سایت قرار گرفت در حالیکه ما از ۵۰ کشور در آن جشنواره هنرمند داشتیم. هر چند ما سعی کردیم خوراک به دشمن ندهیم و از این فاصله زیاد حرفی نزنیم اما انتظار داریم اگر دولت فعلی از چنین حرکت هایی حمایت نمی کند حداقل سنگ اندازی و یا اظهار نظرهای تند و عجیب هم نکند.

محمد حسنی سخنان طباطبایی را تکمیل کرد و گفت: اینکه بخشی از دولت با این جشنواره ها مخالف است مشخص است و از نظر ما ایرادی هم ندارد چون ما جامعه چند صدایی هستیم. اما همانطور که عنوان شد انتظار داریم اگر همراه ما نیستند سنگ اندازی هم نکنند.

طباطبایی در ادامه از رسانه های داخلی انتقاد کرد که برخلاف رسانه های غربی که بسیار به این جشنواره ها می پردازند به رویدادهای این چنینی بی توجه هستند.

در این باره محمد حسنی نیز گفت: البته هدف گذاری ما بیشتر حوزه بین الملل است و نمی خواهیم جشنواره مصرف داخلی صرف داشته باشد.

دبیر اجرایی در ادامه خبر از اجرای ترانه ای با مضمون «مرگ بر آمریکا» توسط کاوه آفاق با ترانه ای از یغما گلرویی داد و گفت : ما هر سال برای این جشنواره ترانه ای را تولید و اجرا می کنیم که در دو دوره قبل حامد زمانی این ترانه ها را خوانده بود. امسال در یک اتفاق متفاوت یغما گلرویی ترانه ای برای این جشنواره سروده که توسط کاوه آفاق اجرا می شود و همزمان با اختتامیه در مراسم اهدا جوایز و همزمان در رسانه ملی و شبکه های مجازی منتشر خواهد شد. این خواننده در سبک راک این تک آهنگ را تولید کرده و بسیار کار متفاوتی است و همه مخاطبان را سورپرایز خواهد کرد.

وی در پایان در پاسخ به سوالی درباره اینکه بسیاری از هنرمندان در اینگونه جشنواره ها حضور پیدا نمی کنند و آیا باید حضور این دو هنرمند عرصه موسیقی را نشانه خوبی در این زمینه بدانیم، گفت: در این سالها تقصیر خود ما بوده است اگر عموم هنرمندان در این مباحث ورود پیدا نکردند. گاهی آنقدر کلیشه ای پیام را رسانده ایم که خود ما هم گاهی خجالت می کشیدیم از این مفاهیم دفاع کنیم چه برسد به هنرمند که پایگاه اجتماعی متفاوتی دارد. اما در این چند سال اخیر فضا تغییر کرده است و کارهای فاخری توسط عموم هنرمندان در حوزه های ارزشی خلق می شود. مثلا چه ایرادی دارد امیر تتلو درباره انرژی هسته ای و یا شهدا می خواند؟ این روزها همه ما با هم و با افتخار کنار مفاهیم ارزشی امان ایستاده ایم.

این جشنواره در موضوعاتی مانند چرا مرگ بر آمریکا؟، چرا آمریکا غیرقابل اعتماد است؟، آمریکا و عهدشکنی، آمریکا و خودبرتربینی، آمریکا و حقوق بشر، آمریکا و ظلم، آمریکا و اسلام‌هراسی، آمریکا و ایران هراسی، آمریکا در چنبره صهیونیسم جهانی، آمریکا و استعمار فرانوف دموکراسی دروغین در آمریکا، آمریکا و دیکتاتوری، آمریکا و تروریسم پروری برگزار می شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار خبر 5 مرداد 1395، کدمطلب: 3724307 ،www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین