پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۹۱۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نقش تعاونی‌های روستایی در بهبود وضعیت کشاورزان و کاهش قیمت نهایی محصول، گفت: باید تشکلاتی در کنار کشاورزان باشد که محصولاتشان را بفروشد.

شعار سالحبیب‌الله نیکزادی‌پناه توضیح داد: شرکت‌های تعاونی در روستاها از زمان‌های دور وجود داشت. از ترکیب این شرکت‌های تعاونی، هر شهرستان یک اتحادیه تعاونی داشت و از مجموع اتحادیه‌ها، یک اتحادیه تعاونی مرکزی در تهران قرار داشت. وظیفه این تعاونی‌ها، تأمین نهاده‌های کشاورزی و فروش محصولات کشاورزی بود. متأسفانه امروز نه تعاونی‌ها و نه اتحادیه مرکزی فعال نیستند، منابع مورد نیاز به عنوان سرمایه در اختیارشان نیست و دولت هم روی آن‌ها متمرکز نشده که فعالشان کند.

او ادامه داد:‌ سازمان تعاونی روستایی هم که شرکت‌ها را اداره می‌کند، نقشی که باید داشته باشد ندارد و کارش را به درستی انجام نمی‌دهد. باید تشکلاتی در کنار کشاورزان باشد که محصولاتشان را بفروشد، صنایع جانبی مثل صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری هم در کنار تولید ایجاد کنند که اگر کالایی مازاد بر مصرف بود و امکان صادرات وجود نداشت، تبدیل شود.

نماینده بم خاطرنشان کرد: تعاونی‌ها می‌توانند نقش موثری هم در سرویس‌دهی به کشاورزان و تامین نهاده‌ها داشته باشند. خیلی از استان‌های جنوبی، محصول خارج از فصل تولید می‌کنند؛ کسی این محصول را از آن‌ها نمی‌خرد و همان محصول در مناطق شمالی با قیمت بسیار بالایی به دست مصرف‌کننده می‌رسد. در این‌جا هم به تولیدکننده و هم به مصرف‌کننده اجحاف می شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی تاکید کرد:‌ اگر سازمان تعاون روستایی بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد،‌ هم تولیدکننده سودآوری دارد و هم مصرف‌کننده از قیمت پایین‌تری استفاده می‌کند که به نفع همه مردم ایران خواهد بود.

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري ایسنا، تاریخ انتشار: 10 مرداد 1395، کد مطلب: 95050105457:www. isna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین