پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۷۳۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳

ساخت غشای پروتئینی برای شیرین‌سازی آب

محققان دانشگاه اراک موفق شدند غشای پروتئینی برای شیرین سازی آب بسازند که این دستاورد در کاهش هزینه‌های شیرین کردن آب نقش بسزایی خواهد داشت.
شعار سال: محققان دانشگاه اراک موفق شدند غشای پروتئینی برای شیرین سازی آب در دانشگاه اراک شدند. این پژوهش علمی را گروه تحقیقاتی گروه مهندسی شیمی این دانشگاه انجام داده اند و می‌تواند دستاوردی ارزشمند در نجات کره زمین از آلودگی‌های زیست محیطی باشد.

پژوهشگران دانشگاه اراک در این این پروژه، از روش شبیه سازی دینامیک مولکولی در طراحی غشا‌های پروتئینی استفاده کرده اند. این روش می‌تواند هزینه‌های بالاتی طراحی و ساخت غشا‌ها در مقیاس آزمایشگاهی را کاهش دهد.
 
لزوم مرحله پیش تصفیه
 
شیرین سازی با این روش نیاز به مرحله پیش تصفیه دارد و می‌تواند با قابلت عبوردهی بسیار بالای این غشا در درازمدت، پاسخ مناسبی برای کمبود آب مورد نیاز کشور باشد.

در حال حاضر تعداد کمی از این غشا‌ها در دنیا تجاری سازی شده است. تولیدات این برای تصفیه آب خانگی و صنایع غذایی آغازشده است. درحالیکه هنوز در زمینه‌های دارویی و شیرین سازی آب دریا در مرحله‌ی ایده و آزمایش هستند؛ بنابراین با پژوهش و مطالعه در این زمینه هاو دستیابی به توانمندی ساخت این غشا‌ها در مقیاس‌های بزرگ و صنعتی قابلیت رقابت با شرکت‌های رقیب خارجی وجود دارد.

با توجه به وضعیت فعلی مصرف انرژی در فرایند‌های شیرین سازی و با در نظر گرفتن آلاینده‌ها و گرمایش کره زمین بحث بهینه سازی و ارتقای تکنولوژیکی این فرایند‌ها تنها مسیر نجات کره زمین می‌باشد. در میان روش‌های بهبود دهنده راندمان فرایند‌های شیرین سازی، استفاده از غشا‌های مبتنی بر بافت‌های بیولوژیک، خاصه کانال‌های آکواپرین بسیار جالب توجه به نظر می‌رسد. چرا که عبورپذیری آب تا دوبرابرنسبت به غشا‌های رایج بالاتر است.

گفتنی است، این مقاله ارزشمند در مجله Desalination با ضریب تاثیر ۷.۰۹۸ به چاپ رسیده است.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از دانشجو، تاریخ انتشار:۲۶ آذر۱۳۹۹، کدخبر snn.ir، ۸۹۷۷۳
خبرهای مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
0
0
ایران واقعا همیشه در زمینه علمی سرامد منطقه و چهان بوده به ایرانی بودنم افتخار میکنم
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین