پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۱۶۳۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
مصطفی داننده در یادداشتی، به نقد سخنان فائزه هاشمی رفسنجانی درباره علاقه به انتخاب ترامپ، پرداخته است.
شعار سال: فائزه هاشمی نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی و دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگوی اعلام کرد: «دوست داشتم ترامپ رای بیاورد، چون فشار‌ها می‌توانست ایران را مجبور به تغییر سیاست کند. دموکرات‌ها شل و ول هستند.»

اینکه یک شخصیت حقیقی دوست دارد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ترامپ رای می‌آورد به خودش مربوط است. درست مثل عبدالرضا داوری، مشاور محمود احمدی نژاد که فکر می‌کند امداد‌های غیبی، دوباره ترامپ را به کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده می‌رساند.

نکته، اما این است که آیا فردی مثل ترامپ، می‌توانست ایران را مجبور به تغییر سیاست‌ها کند؟ اینجای کار است که علم مخالف با نظر فائزه هاشمی را بلند می‌کنم و می‌گویم اشتباه می‌کنی، دخترِ آیت‌الله.

ترامپ، ۴ سال هرکاری که می‌توانست انجام داد. از برجام خارج شد، تحریم کرد، جلوی فروش نفت را گرفت و ... چه تغییری در کشور ایجاد شد؟ جز اینکه نگران به قدرت رسیدن جریان افراطی هستیم؟ جز اینکه می‌ترسیم یکی مثل آن‌هایی که در پارلمان نشسته است، به قدرت برسد و تندروی در سیاست داخلی و خارجی، سکه رایج کشور شود؟

ایران با برجام و گفتگو در حال تغییر گفتمان بود. در‌های جمهوری اسلامی به روی کشور‌ها باز شده بود. به اندازه تمام سال‌ها، دوست و حرف مشترک با جهان داشتیم. برای‌مان فرش قرمز پهن می‌کردند.

در سیاست داخلی هم شاهد رواج، گفتمان مذاکره بودیم و اگر رییس جمهور بعد از اوباما، یک دموکرات بود یا یک جمهوری‌خواه سیاست‌دان بود، جهان نمی‌ترامپید، الان اوضاع کشور اینگونه بود؟ الان شاهد جولان کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری از مردم نه شنیده بودند، در پارلمان بودیم؟

ما داشتیم تغییر می‌کردیم، خانم فائزه! این ترامپ بود که در برابر تغییر گفتمان در ایران ایستاد و دوباره راه را برای افراطی‌ها باز کرد.

کافی است فکر کنید که الان برجام ادامه داشت و اصلا آمریکا از آن خارج نمی‌شد. وضعیت کشور چگونه بود؟

تاریخ نشان داده است، هرچقدر طرف مقابل سوار بر اسب افراط و تندروی شود، ایران هم همان مسیر را پیگیری می‌کند و به خاطر فشار‌های آنها، وارد تغییر گفتمان نمی‌شود.

مسئله دیگر که در مورد صحبت‌های فائزه هاشمی جالب توجه است، واکنش فرزندان آیت‌الله هاشمی به سخنان خواهرشان است.

یک منبع نزدیک به خانواده مرحوم هاشمی گفته است: فاطمه، محسن، مهدی و یاسر هاشمی از این اظهارات به شدت عصبانی هستند و آن را خلاف دیدگاه‌های آیت‌الله هاشمی و مواضع خانواده آن مرحوم می‌دانند.

باید یک نکته را به خواهر و برادران فائزه، یادآوری شویم که پدرشان اهل محدود کردن نبودند و فائزه هاشمی در زمان حیات آیت‌الله هم اینگونه حرف می‌زدند. پس بهتر است به نام پدر، اجازه حرف زدن از دیگران را نگیرند.

خاطرات آیت‌الله هاشمی نشان می‌دهد که او اهل سانسور نبود که اگر بود هیچگاه به رفتن به سد، کیش و یا اسامی دخترشان و همسرش به عنوان یک روحانی اشاره نمی‌کرد.

در پایان باید گفت حرف‌های فائزه هاشمی بیش از آنکه از اندیشه او باشد از خشم اوست. خشم از رفتاری که در این سال‌ها با او شده است؛ که البته از این نظر هیچ شباهتی به پدرش ندارد.

کاش شجاعت او در کلام عاری از خشم و کینه باشد.
 
تعداد بازدید : 6


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از عصر ایران، تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹، کد خبر:۷۶۴۶۷۶، www.asriran.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
0
0
اينكه هميشه كساني هستن كه از مسير ولايت برگردن شگي نيست ولي اين ها ديگه واقعا دارن شورش رو در ميارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
0
0
چقد هم صریح مید از نظرات خودش پرده بر میداره واقعا این ها به کی وصلن؟ الان یه فرد عادی میگفت بازم بهش تریبون میدادن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین