پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۴۳۲۷
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردکان گفت: مجموعه گردشگری پردیسان این شهرستان که یکی از طرح‌های مهم و شاخص وزارت میراث فرهنگی محسوب می‌گردد پس از ۱۵ سال دوباره احیا می‌شود.
شعار سال: محسن میرجانی روز یکشنبه افزود: این پروژه با هدف ایجاد یک زیرساخت مناسب و مطمئن برای توسعه گردشگری و تامین نیاز‌های اقامتی گردشگران داخلی و خارجی در قالب طرح ملی پردیس از اواسط دهه هفتاد خورشیدی اجرایی شد.

وی اضافه کرد: این مجموعه شامل چهار خانه به نام‌های "سروری، سنائی، مجد و انصاری" واقع در قلب محله تاریخی چرخاب اردکان و دارای قدمتی میانه دوره صفویه تا دوره قاجاریه است.

رییس اداره میراث فرهنگی اردکان با بیان اینکه این پروژه تا اواسط دهه ۸۰ خورشیدی همچنان فعال بود و با ادغام طرح پردیسان در مجموعه صندوق احیاء و توسعه میراث فرهنگی عملاً از سال ۱۳۸۶ به تعطیلی کشیده شد تصریح کرد: این در حالی است که پیشرفت پروژه تا آن زمان در چهار خانه موصوف میانگین بین ۳۰ تا ۷۰ درصد تخمین زده شد.

میرجانی اظهار داشت: به رغم اهمیت این پروژه در توسعه گردشگری اردکان و ایجاد یک همبستگی کالبدی در عرصه بافت تاریخی،  پیگیری‌های مسوولان وقت و برگزاری چندین مناقصه،  راه اندازی مجدد پروژه میسر نشد.

وی یادآور شد: از سوی دیگر رها شدن این پروژه در حدود ۱۵ سال، خسارات زیادی به مرمت‌ها و بازسازی‌های گذشته وارد کرده و عملا بسیاری از اقدامات صورت گرفته دیگر کارآیی و ارزش خود را از دست داده است.

این مسوول افزود: پیگیری نماینده فعلی اردکان و رایزنی‌های گسترده با وزارت خانه و صندوق احیاء و توسعه میراث فرهنگی کشور، امید‌ها را برای احیای دوباره این پردیس زنده کرد.

میرجانی گفت: با توجه به وسعت و پیچیدگی‌های امر مرمت و هزینه بالای مرمت این پروژه قطعا شهرداری و یا یکی از دستگاه‌های حاکمیتی شهرستان تاب تحمل انجام آن را نداشته و از این رو با رایزنی صورت گرفته با مجموعه گندله سازی و چادرملو اردکان و با هدف انجام مسئولیت‌های اجتماعی صنایع در قالب توسعه متوازن صنعتی مبتنی بر آمایش سرزمین، پس از رایزنی‌های گسترده و بازدید چند باره مجموعه چادرملو و گندله سازی، در نهایت با توافق حاصل شده میان مسوولان شهرستان و نماینده اردکان با مدیرعامل مجتمع، در نهایت این طلسم ۱۵ ساله شکسته شد.

وی اظهار داشت: امروز یکشنبه پنجم بهمن ماه ۱۳۹۹ با حضور آقای دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و مقامات استان و شهرستان مراسم انجام تفاهم نامه و موافقت نامه اولیه این پروژه بین طرفین به انجام خواهد رسید.

رییس میراث فرهنگی اردکان ادامه داد: این اتفاق مبارک با توجه به رویکرد و سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه و گسترش گردشگری فرهنگی،  تاریخی و طبیعی، یک اقدام شاخص برای قرارگیری شهرستان اردکان در مقصد گردشگری کشور و در پیوند با شهر جهانی یزد خواهد بود و با بهره برداری از ظرفیت بزرگ و وسیع اقامتی آن می‌توان شاهد حضور تور‌های بزرگ گردشگری و نداشتن دغدغه برای زیرساخت‌های اقامتی آن‌ها بود.

میرجانی با بیان اینکه از سوی دیگر احیاء این مجموعه کمک شایانی به همبستگی و تداوم پیوست کالبدی بافت تاریخی ارزشمند داخل حصار اردکان خواهد شد  اظهار داشت:  انگیزه‌ای مضاعف برای افراد محلی برای تداوم حفظ و حراست از اندام‌های معماری ارزشمند هم پیوند با این مجموعه را ایجاد خواهد نمود.

وی افزود: بی تردید این حرکت ارزشمند بسان یک رویداد تاریخی در اذهان و قلوب همه شهروندان اردکانی نقش خواهد بست و می‌توان با اتکا به این اتفاق ارزشمند به بسیاری از نابسامانی‌ها و مشکلات امنیتی و بهداشتی و اجتماعی و فرهنگی داخل بافت تاریخی نیز اشراف بیشتری داشت.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردکان اظهار داشت: خوشبختانه به واسطه تایید طرح مصوب این پروژه که توسط صندوق حفظ و احیاء و با نظارت معاونت میراث فرهنگی این وزارت خانه به انجام رسیده، نقشه راه و چگونگی کاربری آن مشخص است و بعد از انعقاد تفاهم نامه و واگذاری این مجموعه به مجموعه گندله سازی و چادرملو می‌توان به سرعت بر مبنای طرح مصوب آن پیش رفت و با اتخاذ سیاست پیشرفت مرحله به مرحله و فاز به فاز طی چند سال شاهد اتمام مرمت کلیه ساختار‌های معماری این مجموعه خواهیم بود.

بافت قدیم اردکان از آن جهت حائز اهمیت و نیازمند توجه ویژه است که با حفظ هویت تاریخی و کاربری‌های رایج، زندگی مردم در کالبد آن جریان دارد.  

طرح پردیسان یکی از طرح‌های گردشگری اقامتی در بافت تاریخی اردکان است که در سال ۱۳۷۹ کلید خورده، اما به دلیل بی توجهی و کمبود اعتبار هنوز تکمیل نشده است.  

تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شده که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهر‌های عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایرنا، تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۴۱۹۶۵۱۷،   irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین