شعارسال: بعد از تلاش مسئولان کهگیلویه و بویراحمد برای نجات رودخانه بشار یاسوج و جلوگیری از یک فاجعه زیستی محیطی، متأسفانه بر خلاف وعده مسئولان و مصوبه استانداری این استان هنوز برخی کارخانههای شن و ماسه در حریم این رود به فعالیتهای غیرقانونی خود ادامه میدهند.
گویا قصه رود بشار یاسوج، رگ حیات مرکز استان پایانی ندارد و هر روز به شکل پیدا و پنهان برای این رودخانه اتفاقاتی رخ میدهد. بعد از تلاشهای حسین صابری استاندار سابق کهگیلویه و بویراحمد برای رهایی گلوی فشرده شدهی «بشار» از دست کسانی که فقط به فکر منفعت خود بودند، سید موسی خادمی استاندار فعلی کهگیلویه و بویراحمد در چندین جلسه بر خروج کارخانههای شن و ماسه از بستر رود بشار یاسوج تاکید کرد،تا شاهد یک فاجعه زیست محیطی نباشیم، اما بعد از این همه تلاشها و جلسات متأسفانه هنوز میبینیم که برخی از کارخانههای شن و ماسه در اطراف رود بشار یکه تازی میکنند.
سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد قبل از این در جمع مدیران عضو شورای حفاظت از منابع آب کهگیلویه و بویراحمد گفته بود؛ رودخانه بشار از ظرفیتهای گردشگری و محور توسعه یاسوج است که سالیان متمادی بر اثر غفلت و کوتاهی دستگاههای متولی بخش زیادی از این رودخانه زیبا دستخوش تعرضات افراد سودجو قرار گرفت.
خادمی همچنین ادامه داد: حفظ حریم رودخانه و مقابله جدی با متصرفان ضروری است.
پژمان نیکاقبالی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص قبلاً سخنهای را بیان کرد و گفت: برخی ناهماهنگیها و تناقضها در مصوبات و برنامههای دستگاههای اجرایی استان دلیل بروز زمینخواری در حریم بشار یاسوج بود.
نیکاقبالی خواهان تعیین تکلیف حریم و بستر رودخانه بشار یاسوج شد.
اما در گذشته طرح جامع ساماندهی توسط شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد طراحی گردید ولی هیچگاه این طرح نه اجرایی شد و نه مورد تائید مدیران شورای حفاظت از منابع آب قرار گرفت.
محمد علی جاوید شهردار یاسوج نیز از آمادگی کامل شهرداری مرکز استان برای اجرای طرح های زیباسازی رودخانه بشار یاسوج خبر داد و گفت: شهرداری یاسوج با هرگونه تغییرکاربری در حریم رودخانه بشار برخورد قاطع خواهد کرد.
بهمنیار زارع یکی از کارخانهداران شن و ماسه که نسبت به جابجایی کارخانه خود از حریم رودخانه شن و ماسه اقدام کرده بود، اظهار کرد: تعداد زیادی از کارخانههای شن و ماسه که در حریم رودخانه بشار یاسوج بودند، بر اساس مصوبه استانداری کهگیلویه و بویراحمد به منطقه «دلی بجک» انتقال یافتند، اما پنج کارخانه دیگر در حاشیه رودخانه بشار یاسوج باقی ماندهاند که این خلاف وعده مسئولان مبنی بر خروج همه کارخانهها از حریم رودخانه بشار یاسوج است.
این کارخانهدار شن و ماسه افزود: به دلیل وجود برخی کارخانهها در حریم رودخانه بشار، کارخانههای که در منطقه «دلی بجک» هستند دچار ضرر شدهاند.
زارع ادامه داد: ما وام گرفتیم و کارخانه راهاندازی کردیم و امروز به دلیل فاصله زیاد و وجود برخی کارخانهها در حریم رودخانه بشار نسبت به پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه شدیم و معوقات بانکی داریم.
وی اضافه کرد: وثیقههای که در رهن بانکها داریم را اکنون بانکها قصد تملک آنها را به نام خود دارند.
این کارخانهدار یاسوجی با بیان اینکه نسبت به این مسئله گلایه داریم، بیان کرد: با وجود مصوبه استانداری کهگیلویه و بویراحمد و وعده مسئولان این پنج کارخانه به دلیل نفوذی که داشتند هنوز از حریم رودخانه بشار یاسوج کنار نرفتهاند.
زارع گفت: امید است مسئولان هر چه سریعتر نسبت به خروج همه کارخانهها از حریم رود بشار یاسوج اقدام کنند تا تبعیضی صورت نگیرد.
با وجود دادن مهلت به کارخانهداران شن و ماسه برای خروج از حریم رودخانه رود بشار یاسوج، هنوز برخی از کارخانهداران بعد از ماهها فرصت از حریم رودخانه خارج نشدهاند.
سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفته است: باید کارخانههای شن و ماسه در فرصت قانونی که داده شد نسبت به جابجایی کارخانههای خود اقدام کنند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت کبنانیوز، تاریخ انتشار: 11اردیبهشت1395، کدخبر: 177088: www.kebnanews.ir