بر مبنای استاندارد گندم که در هزار و دویست و نودچهارمین اجلاس کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآوری کشاورزی در دی ۹۲ تصویب شده محصولات بیسکویت باید از سبوس فرآوری شده گندم استفاده کنند و در استانداردها به رنگ، بو، مواد خارجی، آفات و شکل ظاهری، رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر، قلیایی و اندازه ذرات و فیبر توجه شود.
شعار سال: سلامت محصولات غذایی از دیرباز مورد توجه بوده از این رو سازمان استاندارد و دستگاههای نظارتی هم برای ارتقای سطح استاندارد محصولات این بخش قوانینی را تدوین کرده اند. برای نمونه استاندارد گندم در هزار و دویست و نود و چهارمین اجلاس کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآوری کشاورزی در دی ۹۲ تصویب شده و بر مبنای آن برای سبوس گندم رنگ، بو، مواد خارجی، آفات و شکل ظاهری، رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر، قلیایی و اندازه ذرات و فیبر دارای استانداردهای ویژهای در نظر گرفته شده است
استاندارد سبوس خام فرآوری شده با دو روش هیدراتاسیون گرم و روش تخمیر انجام میشود و برای صنایع غذایی مختلف قابل کاربرد است و گندم خام هم باید در محصولاتی استفاده شود که بعد از افزودن سبوس به محصول تخمیر کامل انجام میشود، در این قانون استاندارد ملاحظاتی هم در نظر گرفته شده برای نمونه اضافه کردن سبوس خام به فرآوری غیرتخمیری ممنوع است، اما در زیر خمیر نان بربری برای جلوگیری از چسبندگی بلامانع است و از طرف دیگر بسته بندی سبوس خام برای مصرف مستقیم انسان هم ممنوع شده است، به عبارت دیگر قانونگذار در این استاندارد استفاده از سبوس خام را در صنایع غذایی همچون بیسکویت و نان و ... مشروط به تخمیر و طی کردن پروسه خاص کرده است. در واقع تنها محصولاتی مثل نان که در پروسه تولیدشان مرحله تخمیر دارد درصورت عدم استفاده از جوش شیرین و طی کردن زمان تخمیر میتوانند از سبوس خام استفاده کنند، در غیر اینصورت مصرف سبوس گندم فرآوری نشده به دلیل وجود مادهای به نام اسید فیتیک که باعث دفع آهن و کلسیم از بدن میشود و منجر به ایجاد کم خونی و پوکی استخوان میشود طبق استاندارد ملی به شماره ۱۷۰۲۸ برای انسان ممنوع به همین دلیل خلاف استاندارد هست.

سبوس فراوری شده به طور مستقیم قابل استفاده است و اسید فیتیک موجود در آن در زمان فراوری تجزیه میشود و قابلیت جذب ریزمغذیهای ضروری موجود در محصول نهایی را بالا میبرد به همین دلیل برای استفاده کنندگان توصیه میشود، به همین دلیل است بسیاری از افرادی که به دنبال تغذیه سالم هستند از محصولات شرکتی مانند ساقه طلایی استفاده میکنند که از سبوس فراوری شده در تولیدات خود استفاد میکند.
محصولاتی مانند ماکارونی و بیسکویت ساقه طلایی باید از سبوس فراوری شده استفاده کنند تا کاهش پی اچ سبوس تخمیر شده اثر منفی بر کیفیت محصول نداشته باشد. همچنین باید توجه داشت که سبوس گندم از نظر رنگ، بو، مواد خارجی، آفات و شکل ظاهری دارای استانداردهای ویژهای است و سبوس خام هم از نظر رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر، قلیایی و اندازه ذرات و فیبر دارای استاندارد است.
یکی دیگر از مسائلی که در سبوس خام و فرآوری شده از نظر استاندارد اهمیت دارد نداشتن فلزات سنگین، کبک و ... است و به نوعی باید محصول عاری از هرگونه فلز خارجی و قهوهای رنگ و به صورت پودری باشد.
شعار سال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از موج، تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰، کدخبر: ۳۹۲۹۰۵، www.mojnews.com