نشریه داخلی سپاه در یاداشتی نوشته است که نباید استراتژی اصلی کشور «رفع تحریم ها» باشد. استراتژی نسبتا درستی که مورد نقد محمدپوریا بهشتی در پایگاه معظم امتداد قرار گرفته است. نویسنده تاکید خاصی بر مشکلات و چالشهای اقتصادی کشور نموده و معتقد است که چارهای جز رفع تحریمها وجود ندارد، در حالیکه ما در نقد صحبت نویسنده محترم و همگرایی با موضع گیری سپاه معتقدیم که الزاما نباید استراتژی اصلی کشور «رفع تحریم ها» باشد، اما راه این کار از وضع موجود نمیگذرد و تداوم وضع موجود منجر به پذیرش توافقی اجباری خواهد شد. کشور نیازمند برنامه ریزی سه فازی نجات- شتاب- تعالی است که متاسفانه با وجود تشریح غیر مستقیم ابعاد آن برای رئیس جمهور محترم (با واسطه)، مورد توجه خاص قرار نگرفته است. تاکید موکد میکنیم که بخشی از مدیران انتخابی برای اداره کشور، فاقد دانش، جسارت عمل و توان مدیریتی برای اداره امور منجر به کسب موفقیت هستند. توسعه با تعارف حادث نمیشود و خون و عرق ریختن (زحمت کشیدن) میخواهد.
شعار سال: درحالی که دولت ابراهیم رئیسی به دنبال بازگشت به مذاکرات احیای برجام است، نشریه داخلی سپاه با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی و همچنین چشم انداز بازگشت جمهوری خواهان به قدرت معتقد است نباید استراتژی رفع تحریمها استراتژی اصلی کشور شود. این درست در شرایطی است که محسن رضایی معاون رئیس جمهور و از سران سابق سپاه از فروش قاچاقی نفت سخن گفته است.
در این شرایط نشریه سپاه معتقد است که حتی اگر «با فرض اندک» آمریکا «حاضر به پذیرش شروط منطقی و حقوقی مطرح شده از جمله رفع کلیه تحریمهای ضد ایرانی مستقیم و غیر مستقیم مغایر با برجام، ارائه تضمین در خصوص آینده توافق هستهای و تن دادن آمریکا به راستی آزمایی در پروسه بازگشت به برجام شود» باز هم «قطعا نمیتوان از این توافق به مثابه توافقی پایدار نام برد!»
با همین مقدمه، نویسنده آب پاکی را روی دست همه میریزد که بدانند نباید به فکر رفع تحریمها باشند. این نشریه مینویسد: «نمی توان استراتژی ” رفع تحریمها” را به استراتژی اصلی کشور در مواجهه با مقوله تحریم تبدیل کرد، زیرا ابطال پذیری برجام یا هر گونه توافقی که آمریکای عهد شکن و اروپای بی تعهد در یک سوی آن قرار دارند، از اکنون محرز است.»
این درحالی است که همین امروز محسن رضایی میگوید ایران در محاصره اقتصادی است: «بیش از سه سال است که بدون دلیل قانونی ما را محاصره اقتصادی کردهاند، حتی نفت خود را به صورت قاچاق به فروش میرسانیم و درآمد دلاری خود را باید مخفیانه وارد کشور کنیم تا قیمت دلار حفظ شود.»
این تنها محسن رضایی هم نیست که از وضعیت بد اقتصادی و محاصره اقتصادی میگوید. عبدالملکی وزیر کار هم در پاسخ به اینکه گفته شد سفره کارگران کوچکتر شده از اوضاع اقتصادی زندگی خودش اینگونه نالان است: «شما چرا میگویید کارگران، قدرت خرید کارشناسان، کارمندان و خود مایی که در خدمت شما هستیم؛ شاید برای شما جالب باشد که خود ما دچار مشکلات معیشتی هستیم. در قدرت خرید و خیلی موارد دیگر؛ که خوبیت ندارد وارد این مسائل شوم. ”
با چنین شرایطی است که نشریه سپاه معتقد است نباید به فکر «رفع تحریم ها» بود و باید رفت به سمت «خنثی سازی» تحریم ها. سئوال این است که برای رسیدن به خنثی سازی تحریمها چه مقدار ملت باید هزینه بدهند؟ امروز که دیگر همه مناصب قدرت یکدست در اختیار جریان ذوب در ولایت است. چه کسی حاضر است امروز وعده دهد این خنثی سازی تحریمها چه زمانی نتیجه خواهد داد؟ مردم تا چه زمانی باید این وضعیت را تحمل کنند؟ این وعده از این بابت مهم است که میتوان ادعاهای آنها را در عمل راستی آزمایی کرد در غیر این صورت تنها کلی گوییهایی است برای فرار از پاسخگویی که نباید مقابل آن سکوت کرد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت امتداد، تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۷۴۶، http://emtedad.news/