شعار سال: شهرستان نکا از غرب به شهرستان میاندورود و از شرق به شهرستان بهشهر، از سمت شمال به دریای مازندران و از سمت جنوب به دامنههای جنوبی رشته کوههای البرز متصل است. شهر نکا تا سال ۱۳۷۴ جزئی از شهرستان بهشهر بود و در این سال بخش نکا از این شهرستان منتزع و به همراه بخش هزارجریب، تشکیل شهرستان نکا با مرکزیت شهر نکا را دادند.
جیمز فریزر در سال ۱۸۲۲ میلادی وارد نکا شد. او در مورد وجه تسمیه نامیدن نکا مینویسد: «نکا نام بلوک است که شامل چندین دهکده است که گروهی از طایفه گرایلی که از ترکان هستند در اینجا اقامت دارند. اینان سابقاً در کالپوش قسمتی از گرگان سکونت داشتهاند که در شرق استراباد بودهاست. شاید به وسیله آقامحمدخان قاجار به علت شورش و یاغیگری به اینجا کوچ داده شدهاند. خرابههای محل اقامت سابق ایشان را در دشت گرگان در مسیر خود دیدم. حصاری مربع شکل بزرگ داشت که نشان میداد دهکدهای آباد و پرجمعیت بودهاست». یادداشتهای فریزر حکایت از آن دارد که نکا نام بلوکی با چند روستای توابع، از توابع ولایت ساری بود.
شهر نکا دارای جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر بوده و بدلیل موقعیت زیر ساختی خوب (راه آهن، بندر و جاده)، از قابلیت بالایی برای توسعه صنعتی برخوردار است. نیروگاه شهید سلیمی، شرکت صدرا. دو کارخانه ارد. کارخانه پنبه. شرکت نکا فولاد. کارخانه سیمان، نکا پلاست، ماشین نکا، کارخانه هوافضای نکا (ساخت هواپیماهای شناسایی)، کارخانه سیلو، کارخانه تولید آبگرمکن و بخاری مازند گاز و کارخانههای تولیدی آجر سفال بوستان سفال- نکاسفال - مازرون سفال و سفال سازان میاندرود در روستای گلبستان، برخی از صنایع مستقر در این شهرستان هستند.
متاسفانه با تمام این قابلیت ها، بخش زیادی از سواحل این شهرستان توسط ارگانهای دولتی به اسم ساحل اختصاصی تحت تصرف در آمده و تماشای ساحل، فقط از طریق استفاده از قایق در دریا امکان پذیر بود.
با اجرای دستور رئیس جمهور، شاهد حذف تدریجی این تصرفات غیر قانونی هستیم. موضوعی که محور گزارش حسینی بای را تشکیل میدهد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از منابع گوناگون