پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۴۳۶۲
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
معاون سیاسی و بین‌الملل مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری گفت: مردمی بودن و عدالت محوری پایه مبتنی بر گفتمان دولت سیزدهم است که می‌تواند در کنار الزامات دیگری، حکمرانی خوب را تحقق بخشد و موجب پیشرفت و توسعه کشور شود. حکمرانی خوب هم نهایتا باید به حکمرانی عادلانه برسد که بر اساس اصول اعتقادی ما در اختیار حضرت حجت (عج) قرار می‌گیرد.
شعار سال: دکتر ابوذر گوهری مقدم در ابتدا ضمن ابراز خوشحالی از حضور در میان دانشجویان، ضمن ابلاغ سلام رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری از برگزاری چنین همایش‌هایی توسط دانشجویان با حضور مقامات کشوری تقدیر و تشکر کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه عنوان همایش «تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب اسلامی» عنوان بسیار ارزشمندی است و انتظاری هم که از جنبش دانشجویی می‌رود این است که بتوانند مطالبات‌شان را به شکل سیاست‌های مشخص و کاربردی به دولت ارائه دهند، تصریح کرد: مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری هم از یک طرف از سوی شخص رئیس جمهور مسئول این کار شده است و از طرف دیگر از کلیه نظرات و پیشنهادات برای ارائه به رئیس جمهور استقبال می‌کند.

دکتر گوهری مقدم در ادامه با اشاره به علاقه رئیس جمهور به دانشجویان و اهمیت دریافت نظرات از آن‌ها بیان کرد: بعد از حضور آیت‌الله رئیسی در دانشگاه شریف در روز دانشجو، تعدادی از تشکل‌های دانشجویی مواردی را چه به صورت مکتوب و چه به طرق مختلف به دفتر رئیس‌جمهور ارائه کردند که ایشان هم تمامی این درخواست‌ها و مطالبات را به مرکز بررسی‌های استراتژیک ارجاع دادند و از آن زمان مشغول مطالعه این نظرات و پیشنهادات دانشجویان در حوزه‌های مختلف هستیم. در این میان با پیگیری دوم رئیس جمهور مبنی بر ضرورت برگزاری نشست با تشکل‌های دانشجویی و نمایندگان آن‌ها مواجه شدیم، لذا طی جلساتی با حضور نمایندگان دانشجویان، مطالب ارائه شده را جمع‌بندی کرده و به رئیس‌جمهور ارائه کردیم. آیت‌الله رئیسی هم پس از آن موارد را به تفکیک موارد به دستگاه‌های اجرایی ارجاع دادند. از این‌رو باید گفت ایشان در طی این مدت اهتمام جدی برای پیگیری دغدغه‌ها و شنیدن نظرات دانشجویان داشته و دارند.

معاون سیاسی و بین‌الملل مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در ادامه صحبت‌های خود به «اتاق فکر» بودن این مرکز برای شخص رئیس جمهور و مجموعه دولت اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور هم در جلسات متعدد به این مسئله اشاره کرده است، لذا ما در مرکز در تلاش هستیم تا اتاق فکری از مجموعه نظرات صاحبنظران در حوزه‌های سیاستگذاری مرتبط با دولت را فعال کنیم. رئیس جمهور هم اصرار دارند تا از ظرفیت همه نخبگان از جمله دانشجویان در این زمینه استفاده شود. تاکید آیت‌الله رئیسی هم بر تعامل بخش‌های مختلف دولت با دانشجویان و نخبگان است لذا این ارتباط نباید صرفا به روز دانشجو محدود شود و در طول سال هم وزرا باید با دانشجویان ارتباط مستمر داشته باشند.

تشریح ۴ ماموریت اصلی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

دکتر گوهری مقدم در ادامه به چهار وظیفه و مأموریت اصلی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: اولین مأموریت این مرکز ترویج و تبیین گفتمان دولت است. در دولت و بعد از برگزاری جلسات مختلف و به ویژه با تاکید رهبر معظم انقلاب بر مردمی بودن این دولت، گفتمان «دولت مردمی و عدالت محور» به عنوان گفتمان این دولت تعیین شد. این مرکز هم درصدد است تا در سال آینده همایشی علمی را با عنوان «عدالت و جمهوریت» برای تبیین این گفتمان برگزار کند که در این راستا از کلیه دانشجویان و علاقه‌مندان برای ارائه مقالات و نظراتشان دعوت به عمل آورده‌ایم.

به گفته وی، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در تلاش است تا گفتگو درباره گفتمان دولت یعنی «عدالت و جمهوریت» را به صحن دانشگاه‌ها بکشاند تا الزامات و تبیین این گفتمان را از خود نخبگان علمی و اجرایی دریافت کند. خروجی همایش علمی مرکز هم منجر به تدوین بسته‌های سیاستی خواهد شد که برای رئیس جمهور ارسال و با تایید ایشان به سازمان‌های اجرایی ابلاغ خواهد شد.

معاون سیاسی و بین‌الملل مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری ارائه راهکار‌ها و راهبرد‌ها برای دستگاه‌های اجرایی را دومین وظیفه و ماموریت این مرکز بیان کرد و گفت: مرکز بررسی‌های استراتژیک وظیفه تجمیع نظرات نخبگان و صاحبنظران و ارائه آن به رئیس‌جمهور را برعهده دارد، لذا از کلیه نظرات استقبال می‌کنیم. نکته‌ای که شما دانشجویان باید در نظر بگیرید این است که مطالبات‌تان را به ارائه راهکار‌های سیاستی تبدیل کنید و از خودتان بپرسید که یک مدیر اجرایی چطور باید این نظریات را اجرایی کند.

گوهری مقدم، سومین ماموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را ارتباط با نخبگان بیان کرد و گفت: همان‌طور که رئیس جمهور بر تعامل دولت با کلیه نخبگان فارغ از گرایشات سیاسی آن‌ها تاکید دارند، این مرکز هم به دنبال تحقق این امر مهم است و در تلاش هستیم زمینه این کار را توسط سامانه‌ای که به زودی از آن رونمایی خواهد شد، فراهم آوریم. در این سامانه همه نخبگان می‌توانند ایده‌ها و نظرات خود را ارائه و پاسخی برای آن دریافت کنند. از طرف دیگر این مرکز هم پس از بررسی و جمع‌بندی نظرات و پیشنهادات دریافتی، آن‌ها را به رئیس‌جمهور ارائه خواهد کرد.

وی در ادامه رصد سیمای عمومی دولت را به عنوان چهارمین ماموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک عنوان کرد و گفت: این ماموریت به نوعی افکارسنجی و انجام پیمایش‌های متعدد و متنوع در مورد اقدامات و فعالیت‌های دولت است لذا ما در مرکز در مسائل مختلف نظرات مردم را به صورت دوره‌ای اخذ و در اختیار مجریان قرار می‌دهیم.

معاون سیاسی و بین‌الملل مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با بیان اینکه این مرکز در تلاش است تا نقش حلقه اتصال میان نخبگان علمی با دستگاه‌های اجرایی کشور را ایفا کند، تاکید کرد: در این زمینه آمادگی داریم تا از نظرات دانشجویان و صاحبنظران بهره‌مند شویم. از سوی دیگر همانطور که از سوی رییس جمهور برعهده ما گذاشته شده است، در تلاش هستیم تا در خصوص تحقق تصمیمات دولت در دستگاه‌های اجرایی فعالیت کرده و بررسی کنیم نتایج این تصمیمات به خصوص در حوزه ارائه نظرات صاحبنظران و نخبگان کشور به کجا رسیده است.

گوهری مقدم افزود: تلاش ما این است که فهم علمی و جامعی از نقطه نظرات نخبگان در حوزه‌های مختلفی به دست آوریم و به دولت منعکس کنیم، مانند بررسی موضوعاتی همچون مسئله زاینده‌رود، مهاجرت نخبگان، افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی یا موضوعات سیاست خارجی مانند بحث همسایگی و الزامات آن و نیز دیپلماسی اقتصادی که از سوی رئیس جمهور تاکنون به این مرکز محول شده است.

دو پایه اصلی حکمرانی خوب، مردمی بودن و عدالت محوری است

معاون سیاسی و بین‌الملل مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در پایان با تاکید بر اینکه دو پایه اصلی حکمرانی خوب، مردمی بودن و عدالت محوری است، بیان کرد: این دو پایه مبتنی بر گفتمان دولت سیزدهم است که می‌تواند در کنار الزامات دیگری، حکمرانی خوب را تحقق بخشد و موجب پیشرفت و توسعه کشور شود. حکمرانی خوب هم نهایتا باید به حکمرانی عادلانه برسد که بر اساس اصول اعتقادی ما در اختیار حضرت حجت (عج) قرار می‌گیرد. مهم این است که شیوه اجرایی مردم محوری و عدالت محوری در شئون مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... مدنظر قرار گیرد که یکی از وظایف اساسی این مرکز هم در این موضوع خلاصه می‌شود.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، تاریخ انتشار:۲ اسفند ۱۴۰۰، کدخبر:۱۳۶۱۱۶، css.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین