شعار سال: شواهد به خوبی نشان میدهد که مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به دلایل متفاوت دیگر رمقی برای تولید ندارند و آنها همواره سعی دارند که فقط روزها را سپری کنند تا نوبت به تغییر کاربری زمین بکر کارخانه روغن نباتی شیراز برسد.
به رغم اینکه مالکان کارخانه بارها در پاسخ به گزارشهای رسانهها عنوان میکردند که هیچ قصدی برای تغییر کاربری زمین کارخانه ندارند، اما در حال حاضر مسئولان ارشد استان و کارگران عنوان میکنند که مالکان کارخانه همواره در تلاشند تا با بهانههای متفاوت کاربری زمین کارخانه روغن نباتی که در یکی از بهترین نقاط شهر شیراز قرار دارد را تغییر دهند.
نرگس شیراز با ۲۰۰ میلیون تومان واگذار شد
عضو کانون بازنشستگان کاخانه روغن نباتی با بیان اینکه از حدود یک سال گذشته مسئولان کارخانه روغن نباتی برای دریافت سهام سهام داران تحت فشار قرار دادم به روش واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اشاره میکند و میگوید: با توجه به اینکه برداشتن بار از روی دوش دولت یکی از فلسفههای مهم اصل ۴۴ قانون اساسی و رونق کارآفرینی، تولید و پیشرفت صنعت بود، اما متاسفانه مالک کارخانه روغن نباتی شیذاز به هیچ وجه اهلیتی در تولید نداشت.
احمد روشن در گفتگو با یک رسانه با اشاره به اینکه رئیس سازمان خصوصی وقت کارخانههایی که از لحاظ تولید در وضعیت مناسبی قرار داشت به مسئولان رده بالا معرفی میکرد و در نهایت به بستگان خودشان واگذار میکردند، میافزاید: ذکر این نکته ضروری است که کارخانه روغن نباتی شیراز به آقای میرسلیمی راننده یکی از مسئولان کشور و دو نفر از بستگان وزرای دهه ۷۰ واگذار شد.
عضو کانون بازنشستگان کاخانه روغن نباتی در ادامه با اشاره به اینکه مالکان کارخانه روغن نباتی قبل از اینکه به شیراز بیایند برای تحویل یک کارخانه به استان اصفهان رفته بودندکه مورد استقبال نگرفتند، ادامه میدهد: متاسفانه در سال ۱۳۷۲ مسئولان کارخانه روغن نباتی برای ورود این افراد برهای را هم جلو پایشان قربانی کردند.
روشن در ادامه با اشاره به اینکه از همان روز اول بارها به مالک کارخانه عنوان کردم که نمیتواند چرخ نرگس را بچرخاند میافزاید: ذکر این نکته ضروری است که کارخانه روغن نباتی شیراز با تعداد ۱۳۰۰ کارگر رسمی به مالکان واگذار شد که در آن زمان کارگران از تمام حقوق و مزایا برخوردار بودند که متاسفانه این تعداد در حال حاضر به حدود ۱۳۰ نفر رسیده است.
عضو کانون بازنشستگان کاخانه روغن نباتی با اشاره به اینکه مالکان کارخانه تنها با یک چک ۲۰۰ میلیون تومانی و بدون هیچ پشتوانهای کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز را خریداری کردند، بیان میکند: مالکان هزینه چک را از سرمایه و فروش محصولات روغن نباتی پاس کردند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مالکان کارخانه در مرحله نخست اقدام به فروش ۱۰۰ تن روغن دولتی کردند میگوید: مالکان توانستند در مرحله بعد، از محل فروش این کارخانه در بهترین نقاط تهران و شیراز خانه خریداری کردند.
عضو کانون بازنشستگان کارخانه روغن نباتی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی تولید در کارخانه روغن نباتی شیراز روزانه ۴۵۰ تن است خاطر نشان میکند: متاسفانه مدتی است که تولید و بسته بندی روغن مصرف خانوار را تعطیل کرده اند.
شهرت جهانی نرگس در بازار داخلی هم جایی ندارد
روشن با بیان اینکه بعضی از دستگاههای کارخانه روغن نباتی شیراز حدود ۲۰ سال است که راکد مانده است میگوید: اگرچه در سالهای گذشته مجموعههای زیادی دست به دست هم دادند که برند نرگس شیراز در تمام نقاط بپیچد و این محصول در منطقه خاورمیانه صادر شود، اما در حال حاضر شاهدیم که این برند دیگر جایی در بازار داخلی هم ندارد.
مالکان کارخانه به فکر تغییر کاربری کارخانه هستند
عضو کانون بازنشستگان کارخانه روغن نباتی انعقاد قرار داد موقت با کارگران از دیگر مشکلات این کارخانه بودند، بیان میکند: متاسفانه مالکان کارخانه نرگس شیراز در حال حاضر تنها به تغییر کاربری این مجموعه میاندیشند تا بتوانند این کارخانه را به هتل، پارکینگ و. تبدیل کنند.
هیچ مسئولی نتوانسته وضعیت نرگس شیراز را بهبود بخشد
وی میگوید:تاکنون حدود ۴ مدیر کل دادگستری، ۵ استاندار و. در استان تغییر کرده، اما تاکنون هیچ فردی نتوانسته وضعیت روغن نباتی شیراز را بهبود بخشد و مسئولان همواره از این که روغن نباتی شیراز به صورت کامل تعطیل نمیشود خوشحالند.
روشن در ادامه با اشاره به اینکه مسئولان کارخانه روغن نباتی شیراز به محض اینکه متوجه شوند که کارگران قصد تجمع دارند اقدام به پرداخت حقوق، مالیات و. میکنند تصریح میکند: به رغم اینکه آقای ایمانیه استاندار فارس انسان شریفی است، اما مالکان کارخانه با دادن اطلاعات اشتباه از استاندار زمان میخرند و ذره ذره اقدام به فروش ملکهای این کارخانه میکنند.
عضو کانون بازنشستگان کاخانه روغن نباتی با اشاره به اینکه مسئولان کارخانه حدود یک سال گذشته مقداری از زمینهای کشاورزی که متعلق به کارخانه بود در منطقه نصر آباد را فروختند تا بتوانند حقوق کارگران را پرداخت کنند، میافزاید: متاسفانه فروش این زمین با مشکل مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه واگذاری غیر قانونی روغن نباتی شیراز یکی از تخلفات سازمان خصوصی بود میافزاید: بارهاست که عنوان کردیم که مدارک روند خصوصی سازی کارخانه روغن نباتی شیراز را در اختیار ما قرار دهید که هیچ فردی از این اقدام تبعیت نمیکند.
عضو کانون بازنشستگان کاخانه روغن نباتی با بیان اینکه ۱۴ درصد تمام دستگاههایی که مالک کارخانه فروخته است به بازنشستگان و سهامداران آن تعلق دارد میگوید: بارها عنوان شد که ۱۴ درصد تمام کارخانه متعلق به بازنشستگان است.

روشن در ادامه با اشاره به اینکه در حالا حاضر دادستان استان فارس عنوان کرده تا زمین جدید کارخانه روغن نباتی شیراز در منطقه ویژه اقتصادی شیراز حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی نداشته باشد به هیچ وجه اجازه تغییر کاربری زمین فعلی نرگس صادر نمیشود میافزاید: تکمیل ۵۰ درصدی کارخانه روغن نباتی شیراز در منطقه ویژه اقتصادی شیراز نیازمند حدود ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار و ۵ الی ۶ سال زمان نیاز دارد که عملیاتی شدن بس سخت و دشوار است.
تعطیلی تولید کامل نرگس شیراز از خرداد ماه تاکنون
یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی شیراز با بیان اینکه از اول خرداد ماه سال جاری تاکنون تولید کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز صد درصد متوقف شده است، میگوید: در این مقطع زمانی پرسنل و کارگران کارخانه به صورت نصف فعالیت میکنند و این در حالی است که کارگران دورکار شده اند.
این کارگر در گفتگو با یک رسانه با اشاره به اینکه پرداخت حقوق کارگران در زمانی که تولید به صفر رسیده است یکی از ابهامات کارخانه روغن نباتی است میافزاید: در حال حاضر مسئولان کارخانه از ترسشان مطالبات کارگران را پرداخت میکنند.
وی میگوید: اجرای هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت روغن خام باعث شدت تا مسئولان کارخانه روغن نباتی شیراز در خرید روغن خام با مشکل مواجه شوند.
این کارگر در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی زمین کارخانه روغن نباتی شیراز در منطقه ویژه اقتصادی شیراز هم پیشرفتی نداشته است، بیان میکند: متاسفانه وضعیت انتقال کارخانه روغن نباتی شیراز مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه دادستان استان اذعان کرده که تا زمانی که زمین کارخانه روغن نباتی شیراز در منطقه ویژه اقتصادی شیراز ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی نداشته باشد به هیچ وجه اجازه تغییر کاربری کارخانه روغن نباتی شیراز در بلوار گلستان و خیابان چهل مقام را نخواهیم داد.
به گفته این کارگر مسئولان کارخانه روغن نباتی شیراز به ازای هر ۱۰ نفری که بازنشست میشوند تنها یک نیرو جایگزین میکنند.
مسئولان استان با تغییر کاربری زمین کارخانه روغن نباتی موافقت نکردند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس هم در ادامه با بیان اینکه ذکر این نکته ضروری است که کارخانه روغن نباتی شیراز به شخص واگذار شده است و از این منظر با کارخانه آزمایش متفاوت است میگوید: قطعا مردم در آن زمان هم مخالف واگذاری این کارخانه بودند.
اسماعیل محبی پور در گفتگو با یک رسانه با اشاره به اینکه مسئولان در سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای سروپا نگه داشتن مجموعه نرگس شیراز بوده است، میافزاید: مسئولان در تلاشند که جهت حفظ مجموعه روغن نباتی شیراز تسهیلاتی را به مالک آن بپردازند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه فعلی روغن نباتی شیراز از لحاظ زیست محیطی و زیبا و منظر شرایط مناسبی ندارد، بیان میکند: با توجه به اینکه راه اندازی مجدد کارخانه روغن نباتی شیراز در منطقه ویژه اقتصادی نیازمند سه الی ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار است بنابراین مالک کارخانه از مسئولان تقاضا کرده است که به دلیل نداشتن توان مالی خواستار تعییر کاربری زمین فعلی کارخانه هستند که طی برآوردی که مسئولان انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مجموعه فعلی روغن نباتی شیراز در خوشبینانهترین حالت بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد که در نهایت مورد مسئولان با فروش و تغییر کاربری مجموعه نرگس موافقت نکردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در ادامه با اشاره به اینکه دادستان استان عنوان کرده مالک کارخانه قول داده است که تولید کارخانه روغن نباتی شیراز با ۵ برابر وضعیت فعلی ادامه دهد، میافزاید: اگرچه مسئولان استان در رابطه با وضعیت کارخانه روغن نباتی نگرانند، اما ذکر این نکته ضروری است که نرگس شیراز یک ملک شخصی است که حاضر به واگذاری نیست.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار:۱۸ تیر ۱۴۰۱، کد خبر: ۱۲۵۲۴۸۸، www.ilna.ir