پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۵۱۰۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۵
بعد از انتشار خبر فروش مجموعه‌های آی تی آی و آزمایش حالا نوبت به کارخانه روغن نباتی رسیده است و به گفته معاونت اقتصادی استاندار فارس، سرمایه گذار جدید نرگس برای خرید در حال مذاکره با مالک کارخانه است.

شعار سال: بیشتر کارخانه‌های استان فارس و شیراز که در خصوصی سازی به افرادی که اهلیت نداشتند واگذار شدند بعد از رکود فراوان و مشکلات پی در پی یکی پس از دیگری در صف فروش قرار گرفته اند.

مجموعه‌هایی که با تجهیزات به روز و کارگران فراوان واگذار شدند حالا نه تنها دیگر رونقی ندارند بلکه یکی پس از دیگری بعد سال‌ها رکود و فرتوت شدن هستند و قرار است به فروش برسند و ادامه فعالیت آن‌ها در شرایطی از ابهام قرار بگیرد.

حق بیمه‌ها کسر می‌شود، اما به حساب تأمین اجتماعی نمی‌رود

یکی از کارگران روغن نباتی شیراز با بیان اینکه طبق مصوبه دادگستری در مهرماه مقرر شد در طول دو هفته مسئولان کارخانه روغن نباتی حقوق معوقه ماه‌های مرداد و شهریور را به حساب کارگران واریز کنند، می‌گوید: مسئولان کارخانه حقوق دو ماه را پرداخت کردند، اما همچنان کارگران کارخانه روغن نباتی شیراز حقوق ماه مهر و آبان را دریافت نکرده اند.

این کارگر با اشاره به اینکه در مصوبه دادگستری علاوه بر حقوق قرار شد حق بیمه کارگران پرداخت شود که این مهم اتفاق نیفتاد، می‌افزاید: در حال حاضر کارگران تا نیمه آذرماه بیمه درمان دارند، اما بدهکاری کارخانه به سازمان تامین اجتماعی باعث می‌شود تا بیمه کارگران در نیمه آذر ماه و چند روز دیگر مجددا قطع شود.

وی با اشاره به اینکه هزینه حق بیمه از کارگران از خرداد ماه تاکنون کسر شده، اما به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است، ادامه می‌دهد: این موضوع نیز مشکلاتی را برای کارگران ایجاد کرده است.


این کارگر با اشاره به اینکه ورود ۶۰۰ تن روغن خام به مجموعه نرگس تنها چند روز وضعیت این کارخانه را فعال کرد، می‌گوید: کارخانه روغن نباتی شیراز روزانه توان تولید ۱۰۰ تن روغن را دارد و این میزان روغن وارده به کارخانه تنها ۶ روز چرخ تولید را در مجموعه نرگس شیراز به چرخش در آورد.

این کارگر در ادامه با بیان اینکه مسئولان کارخانه ۱۰ تن ورق برای راه اندازی واحد قوطی سازی وارد مجموعه کردند، می‌افزاید: این میزان هم حدود دو الی سه روز دیگر تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه مجموعه روغن نباتی شیراز در مهرماه سال جاری کاملا تعطیل بود، ادامه می‌دهد: کارخانه روغن نباتی در آبان ماه هم حدود ده روز فعالیت داشت و مابقی روز‌ها به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل بود.

وی با بیان اینکه مسئولان مجموعه روغن نباتی را نجات نمی‌دهند، می‌افزاید: به رغم اینکه حدود ۴ سال است تمام افراد و مسئولان تلاش شان را برای رونق مجموعه نرگس به کار گرفته اند، اما هیچ اتفاقی در این مجموعه رخ نمی‌دهد.

تفکر کارخانه داری فقط برای افراد پولدار، اشتباه است

رئیس خانه صمت فارس هم با بیان اینکه واگذاری معیوب کارخانه‌ها در زیر سایه اصل ۲۴ یکی از مشکلاتی است که صنعت فارس را با مشکل مواجه کرد، می‌گوید: این تفکر که هر فردی که پول دارد می‌تواند کارخانه داری کند امری اشتباه است چرا که کارخانه داران باید در مرحله نخست از وضع بازار به خوبی مطلع باشند.

سهراب شرفی با اشاره به اینکه واگذاری کارخانه‌ها به افراد پولدار عاقبت کارخانه‌ها را به سرنوشت واحد‌هایی مانند آزمایش، نساجی مازندران، ارج و... دچار می‌کند، می‌گوید: در حال حاضر تنها کارخانه‌هایی توانستند در اصل ۲۴ خصوصی سازی موفق شوند که اشراف کامل از بازار داشتند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه افراد موفقی که از بازار مطلعند می‌توانند رونق مناسبی را در کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی ایجاد کنند، می‌افزاید: دریافت کارخانه به صورت یک شبه از طریق رانت نفوذ و. مشکلات را دو چندان می‌کند و مدیران خوب می‌توانند رونق را درون کارخانه‌ها ایجاد کنند.

شرفی با بیان اینکه هر زمان دولت به کشور فروشی و منابع فروشی رو آورد نتیجه‌ای جز شکست در بر نخواهد داشت، می‌افزاید: کارخانه‌ها را باید با حفظ اشتغال و میزان ثابت سقف فروش و صادرات واگذار کرد.

رئیس خانه صمت فارس با بیان اینکه هیچ شرایطی پشت فروش کارخانه‌ها در استان فارس نیست، ادامه می‌دهد: متاسفانه اموال فروشی موضوعی جز چوب حراج زدن به این کارخانه‌ها نیست.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه بخشی از ماشین آلات کارخانه بریجستون در شیراز هنگام واگذاری به صورت کیلویی فروخته شد، می‌افزاید: متاسفانه افراد بخشی از تکنولوژی ژاپن را به صورت کیلویی فروختند.

وی با بیان اینکه نباید اموال کشور از طریق نفوذ، رانت و .. واگذار کرد، خاطر نشان می‌کند: واگذاری‌های بدون حساب و کتاب نه تنها باری از روی دوش دولت بر نمی‌دارد بلکه مشکلات زیادی مانند بیکاری کارگران و. ایجاد می‌کند.

رئیس خانه صمت فارس با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال، افزایش تولید و... باید از اولویت‌های مهم فروش کارخانه‌ها باشد، می‌افزاید: دولت نباید برای واگذاری زمین مجموعه را به قیمت روز و گران حساب کند بلکه مسئولان باید افزایش میزان اشتغال صادرات و ... را در فروش و واگذاری کارخانه‌ها مد نظر قرار دهد.


واگذاری کارخانه‌ها از طریق مزایده باعث نادیده گرفتن اهلیت افراد شد

نماینده شیراز و زرقان هم با بیان اینکه بخشی از کارخانجاتی که در استان فارس و شیراز نتوانستند تکنولوژی و ماشین آلاتشان را به روز کنند بعد از واگذاری با مشکل مواجه شدند، می‌گوید: وجود مدیران دولتی باعث شد تا مشکلات آی تی آی دو چندان شود و متاسفانه کارخانه‌ها در اصل ۲۴ به افرادی واگذار شدند که اهلیت کافی نداشتند.

جعفر قادری با اشاره به اینکه واگذاری کارخانه‌ها از طریق مزایده باعث نادیده گرفتن اهلیت افراد شد، می‌گوید: متاسفانه این مهم باعث به مشکل خوردن مجموعه‌ها شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در اصل واگذاری باید به مالکیت و اهلیت افراد توجه ویژه‌ای داشته باشیم، بیان می‌کند: مجموعه روغن نباتی اگر خواستار ادامه فعالیت است باید هرچه زودتر روند انتقالش را تسریع ببخشد.

وی با بیان اینکه در مرحله نخست مالک کارخانه باید دستگاه هایش را به روز کند، می‌گوید: در حال حاضر مجموعه‌هایی مانند سیمان شیراز و پشم شیشه هم در بحث انتقال همانند روغن نباتی هستند که این دو مجموعه به دلیل داشتن منابع کافی وضع مناسبی نسبت به نرگس شیراز دارند.

به گفته قادری مسئولان روغن نباتی در سال‌های گذشته هیچ تلاشی برای به روز کردن وسایل و تجهییزات استفاده نکردند و از روغن نباتی تنها به عنوان گاو شیری استفاده کردند و هیچ گامی برای احیای آن برنداشتند.

عدم موفقیت مالک روغن نباتی در فارس نیازمند کاوش و بررسی است

معاون اقتصادی استاندار فارس هم در ادامه با بیان اینکه اهلیت سنجی یکی از نکاتی است که در زمان واگذاری مجموعه روغن نباتی شیراز مد نظر افراد قرار نگرفته است، می‌گوید: آقای میر سلیم مالک کارخانه روغن نباتی شیراز هم دارای اهلیت است و با داشتن چند مجموعه در دیگر استان‌ها توانسته، گام‌های موثری برای رونق صنعت بردارد که عدم موفقیت او در استان فارس نیازمند کاوش و بررسی است.

محسن ربانی زاده می‌افزاید: در شرایط فعلی باید تامین نقدینگی برای رفع مشکلات مالک کارخانه مانند پرداخت تسهیلات، سرمایه در گردش و. در اختیار مسئولان نرگس قرار گیرد.

وی با بیان اینکه عدم تامین نقدینگی باعث ایجاد مشکلات زیاد در مجموعه روغن نباتی شیراز می‌شود، ادامه می‌دهد: میزان تسهیلات به واحد‌هایی مانند روغن نباتی به حساب تامین کننده می‌رود و انحرافی در پرداخت و دریافت تسهیلات وجود ندارد و میزان ناخالصی زیاد در مواد خام در ماه‌های گذشته باعث ایجاد مشکل در مجموعه نرگس شد.

معاون اقتصادی استاندار فارس مطرح شدن تغییر کاربری زمین نرگس را از موضوعاتی دانست که باعث بروز مشکل در نرگس شده بود و می‌گوید: در دولت سیزدهم استاندار فارس دستور داد که هیچ کارخانه‌ای نباید تبدیل وضعیت شود و واحد‌های تولیدی باید تبدیل به احسنت شود و انتقال یابند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری قدیری نیوز ، تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۱، کدخبر: 140197394، www.ghadirinews.ir

اخبار مرتبط
برچسب ها: فروش مجموعه آی تی آی ، فروش مجموعه آزمایش ، سرنوشت کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز ، کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز ، واگذاری کارخانه های استان فارس به خصوصی سازی ، فروش کارخانه ها ، رکود کارخانه های استان فارس ، کارگران روغن نباتی نرگس شیراز ، حقوق کارگران روغن نباتی نرگس شیراز ، معوقه حقوق کارگران روغن نباتی نرگس شیراز ، بیمه کارگران کارخانه نرگس شیراز ، سرنوشت کارخانه نرگس شیراز ، تعطیلی کارخانه نرگس شیراز ، توقف تولید در کارخانه نرگس شیراز ، سهراب شرفی رئیس خانه صمت فارس ، رانت کارخانه داری ، منابع فروشی ، کشور فروشی ، واگذاری کارخان ها ، چوب حراج زدن به کارخانه ها ، واگذاری کارخانه‌ها از طریق مزایده ، توجه به اهلیت افراد برای واگذاری کارخانه ها ، کمبود مواد اولیه کارخانه نرگس شیراز ، عدم موفقیت مالک روغن نباتی در فارس ، محسن ربانی زاده ، تغییر کاربری زمین نرگس ، سرمایه گذار جدید کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز ، واگذاری نرگس شیراز ، مالک کارخانه نرگس شیراز
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین