پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۳۰۰
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
از مهرماه تا ابتدای آذرماه ۱۴۰۲، ظرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور از ۷۷ درصد پرشدگی به ۱۰۰ درصد پرشدگی رسید (۲۳ درصد افزایش ظرفیت پر شدگی ظرفیت مخازن سوخت نیروگاه‌ها در دو ماه). در شرایط حاضر مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور دارای ۴۲ درصد پرشدگی بوده و احتمالا با تداوم رویه گذشته (لجستیک منجر به افزایش ۲۳ درصدی میزان پر شدگی) به ۶۵ درصد پرشدگی تا آذر ماه ۱۴۰۳ و شروع سرما رسیده که به‌هیچ وجه ذخایر مناسبی برای تأمین برق زمستانه با توجه به ناترازی گاز و محدودیت‌های تأمین گاز برای بخش نیروگاهی کشور در زمستان نیست. کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این خصوص بیان داشته است که سعی می‌شود، توان انتقال به ۳۹ درصد (بجای ۲۳ درصد در مدت مشابه سال قبل) ارتقا یابد. نکته مهم این‌است که با کاهش ۳.۳ میلیارد مترمکعبی تخصیص گاز به نیروگاه‌ها در ۶ ماهه نخست سال و اجبار واحد‌های حرارتی به جبران کسری گاز تحویلی با مصرف بیشتر سوخت مایع، نه‌تنها افزایش ۳۹ درصدی تخصیص سوخت مایع به نیروگاه‌ها موجب ذخیره‌سازی بیشتر نشده، بلکه نسبت به زمان مشابه سال گذشته، در شرایطی وارد پاییز شده‌ایم که ۴۸ درصد کاهش ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها را شاهد هستیم.

شعارسال: درحال حاضر حدود ۴۲ درصد ظرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها پُر است؛ این درحالی است که در روز مشابه سال گذشته این میزان پرشدگی ۷۷ درصد بود.

در فاصله زمانی ابتدای مهرماه تا شروع آذرماه که شروع گسترده فصل سرما در کشور است، در سال ۱۴۰۲، ظرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها از ۷۷ درصد پرشدگی به ۱۰۰ درصد پرشدگی رسید؛ در واقع در این دوماهه، ۲۳ درصد ظرفیت مخازن سوخت نیروگاه‌ها پُر شد.

فرصت دوماهه وزارت نفت برای جلوگیری از خاموشی زمستانه و ناکافی بودن پر شدگی مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها از ۴۲ درصد به ۸۱ درصد تا شروع فصل سرما

اگر با شرایط مشابه دوماهه ابتدایی پاییز سال گذشته، سوخت مایع تحویل نیروگاه‌ها شود، مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها از ۴۲ درصد پرشدگی فعلی به ۶۵ درصد پرشدگی تا شروع فصل سرمای امسال می‌رسند که به‌هیچ وجه ذخایر مناسبی برای تأمین برق زمستانه با توجه به ناترازی گاز و محدودیت‌های تأمین گاز برای بخش نیروگاهی کشور در زمستان نیست.

از اینرو، مجموعه وزارت نفت باید این فرصت طلایی دوماهه را که مصرف برق نسبت به تابستان کاهش یافته و مصرف گاز نیز هنوز نسبت به فصل سرما، افزایشی نشده و امکان تخصیص گاز بیشتر به نیروگاه‌ها و تحویل سوخت مایع بیشتر وجود دارد، استفاده نمایند تا عقب‌ماندگی فاحش پرشدگی ذخایر سوخت نیروگاهی جبران شود؛ اگر از این فرصت طلایی بهره‌گیری حداکثری نشود، احتمال بروز خاموشی‌های زمستانه بسیار زیاد است.

روز گذشته، کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در بخشی از گفت‌وگویی که با سایت اطلاع رسانی وزارت نفت داشت، از افزایش ۳۹ درصدی تحویل سوخت نیروگاهی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: " از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا هفتم مهر در مجموع نفت‌گاز و نفت‌کوره ۳۹ درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشتیم. "

ویس‌کرمی بیان کرد: "نیروگاه‌های حرارتی جزو صنایع انرژی‌بر عمده هستند که سوخت عمده آنها، گاز طبیعی است و سوخت پشتیبان نفت‌گاز یا نفت‌کوره است. از ابتدای سال، ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها آغاز می‌شود، امسال بیش از سال قبل تحویل نفت‌گاز و نفت‌کوره به نیروگاه‌ها انجام شده است. "

اگرچه این مقام مسئول از افزایش ۳۹ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر داده، اما نکته مهم و مطرح نشده این‌است که با کاهش ۳.۳ میلیارد مترمکعبی تخصیص گاز به نیروگاه‌ها در ۶ ماهه نخست سال و اجبار واحد‌های حرارتی به جبران کسری گاز تحویلی با مصرف بیشتر سوخت مایع، نه‌تن‌ها افزایش ۳۹ درصدی تخصیص سوخت مایع به نیروگاه‌ها موجب ذخیره‌سازی بیشتر نشده، بلکه نسبت به زمان مشابه سال گذشته، در شرایطی وارد پاییز شده‌ایم که ۴۸ درصد کاهش ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها را شاهد هستیم.

مصرف سوخت مازوت نیروگاهی در نیمه نخست امسال نسبت به نیمه نخست سال گذشته ۲ برابر شده و مصرف گازوئیل در نیروگا‌ها نیز رشدی حدود ۱.۸ برابری داشته است.

پیش‌بینی می‌شود زمستان امسال روزانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز نسبت به شرایط تأمین ۱۰۰ درصدی گاز برای تمامی مصارف خانگی، کشاورزی، صنایع، نیروگاهی و ... داشته باشیم و به میزان کسری، باید سوخت معادل (سوخت مایع) به نیروگاه‌ها و صنایع عمده تخصیص داده شود تا بخش خانگی دچار افت فشار یا قطعی گاز نشود. در چنین شرایطی، وجود ذخایر کافی سوخت مایع در مخازن نیروگاه‌ها، شرط لازم برای تأمین پایدار برق در زمستان است.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از تسنیم، تاریخ انتشار: 11مهر1403، کدخبر:3170238، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین