پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۸۲۴
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
شینا انصاری رییس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت که طبق آمار رسمی سازمان برنامه و بودجه، ستاد تاکنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده و اعداد دیگری که بعضا در رسانه گفته می‌شود، درست نیست. این در حالی است که عیسی کلانتری رئیس پیشین سازمان محیط زیست در بهار ۱۴۰۲ بیان نموده بود که تا امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.

شعارسال: شینا انصاری در پاسخ به سوالی درخصوص بازنگری در تصمیمات و ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: در نخستین جلسه ستاد احیای به ریاست دکتر عارف، معاون اول رییس جمهور لزوم بازنگری در ساختار و برخی تصمیمات و مصوبان ستاد احیای دریاچه ارومیه را مطرح کردیم.

ادعای ۱۳/۵ همتی هزینه کرد برای احیای دریاچه ارومیه توسط انصاری در برابر آمار‌های ۳۰ همتی سال ۱۴۰۲ کلانتری

معاون رییس جمهور افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال بازنگری در ساختار و تصمیمات ستاد احیای دریاچه ارومیه است. معتقدیم که ساختار باید مانند گذشته به روند ملی برگردد و تنها آذربایجان غربی نمی‌تواند مشکلات دریاچه ارومیه را حل کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: البته ستاد احیا دریاچه ارومیه اقدامات خوبی را نیز در حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزازی انجام داده، اما اگر این اقدامات به ویژه در بحث کشاورزی کافی بود، اکنون شرایط دریاچه بهتر از این بود.

انصاری توضیح داد: طبق آمار رسمی سازمان برنامه و بودجه، ستاد تاکنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده و اعداد دیگری که بعضا در رسانه گفته می‌شود، درست نیست.

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
بیش از ۱۰ سال از شروع فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه در بهمن ۹۲ می‌گذرد و با وجود این که قرار بود فعالیت این ستاد بتواند در یک برنامه بلندمدت، بزرگترین دریاچه داخلی ایران را به تراز اکولوژیک یعنی وضعیت پایداری زیست‌محیطی آن برساند، اما آخرین آمار‌ها از تراز دریاچه ارومیه از این حکایت دارد که اگرچه با افتتاح فاز اول تونل کانی‌سیب در اوایل اسفند سال ۱۴۰۱، وضعیت دریاچه کمی بهبود یافته، اما سطح تراز دریاچه در حال حاضر تقریبا معادل همان سطح تراز سال ۱۳۹۳ است و در این مدت فعالیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و هزاران میلیارد تومانی که برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است، عملا تاثیری در بهبود وضعیت این دریاچه نداشته و در بهترین حالت توانسته است جلوی تداوم روند خشک شدن آن را بگیرد.
عیسی کلانتری قبلا بیان کرده بود که هزینه احیای دریاچه ارومیه بین ۶ تا ۷ میلیارد دلار تخمین زده شده درحالی که خشک شدن این دریاچه ۱۵۰ برابر و معادل هزارمیلیارد دلار خسارت ایجاد خواهد کرد. در بستر دریاچه اورمیه ده‌ها میلیارد تن نمک وجود دارد که در صورت خشکیدن کامل این دریاچه، این بیابانی شدن وحشتناک، می‌تواند صدمات غیر قابل جبرانی بر محیط زیست آذربایجان وارد کند و حتی سبب کوچ میلیون‌ها انسان به مناطق غیر آلوده به نمک شود.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از عصرایران، تاریخ انتشار: 29آبان1403، کدخبر:1014995، www.asriran.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین