شعارسال: چهارشنبه شب ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، در یک حمله وحشیانه توسط دو سارق موتورسوار، زندگی یک دانشجوی جوان و نخبه دانشگاه تهران بهطور تراژیک به پایان رسید. این حادثه که در محدوده بزرگراه جلال آل احمد، نبش کوچه جنت، در نزدیکی خوابگاه دانشجویی رخ داد (کوچه منتهی به در غربی کوی دانشگاه تهران و دانشکدگان فنی و نه در اتوبان جلال یا یکی از محلههای اطراف کوی دانشگاه)، مسائل امنیتی پیرامون دانشگاهها و خوابگاهها را در مرکز توجه قرار داده است. امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران (فرزند مولوی عبدالرحمن، اهل محمدآباد پایین، استان خراسان جنوبی و دانشجوی سال دوم رشته مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران) که با کولهپشتی مملو از آرزوهای جوانی و دانش در زمینه هوش مصنوعی شناخته شده بود، پس از بازگشت از دانشگاه به خوابگاه، در مسیر خود با دو سارق موتورسوار روبرو شد. سارقان ابتدا کولهپشتی وی را به زور ربودند و در ادامه با استفاده از یک جسم تیز، وی را مورد حمله قرار دادند. در نتیجه این حمله، امیرمحمد به شدت مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان شریعتی تهران، به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.
دانشجویان مدعی هستند که این اتفاق درحالی رخ داده که سال هاست به صورت مکرر شاهد خفتگیری، سرقت و ضربوجرح دانشجویان دانشگاه بودهایم. این مشکل بارها توسط دانشجویان به مسئولین دانشگاه و حراست به صورت مکتوب و شفاهی اطلاع داده شده، اما با کوتاهی و عدم پیگیری مسئولین ذیربط برای حل این مشکل، مواجه بوده است. ".
بر اساس توضیحات فوق بنظر میرسد که موضوع این پرونده در دو مسیر جداگانه باید دنباله گیری شود. در مسیر اول، میبایست اقدام به احضار روسای قبلی و فعلی دانشگاه تهران|، مدیران حراست و مسئول خوابگاههای کوی توسط دادستان به اتهام بررسی وضعیت اهمال در انجام وظایف محوله مستند به درخواستها و گزارشات مکرر دانشجویان درخصوص ناامنی مسیر مورد اشاره نمود. پیگیری این امر، باعث میشود که بحث پیشگیریها بشکل خاصی مورد توجه قرار گیرد.
در مسیر دوم که مسیر متداول پیگیری جرم است با رویکرد قضایی- انتظامی، اقدام به پیگیری منجر به دستگیری قاتلین خواهد شد.
تحفظ پرونده اینجاست که ضمن ارایه و در اختیار نهادن فضای مناسب اعتراض و سوگواری برای دانشجویان، به هیچ وجه نباید اجازه مداخلات امنیتی داد و پروندهای کیفری را تبدیل به پروندهای امنیتی نمود.
اخبار تکمیلی مرتبط با موضوع خبر:
بر اساس دستورات وزیر عتف و با رویکرد کاهش نارضایتیها، تکریم حق سوگواری دانشجویان، ساماندهی به اعتراضات و ارتقا امنیت منطقه، شاهد استعفای مدیریت خوابگاه دانشگاه تهران، اقدامات فوری برای ارتقای امنیت کوچه وقوع قتل، نصب دو کیوسک در نقاط آسیبپذیر کوی دانشگاه تهران، تعبیه دوربینهایی برای تأمین امنیت معابر دانشگاه و ..، بودیم. وزیر عتف بیان داشتند که، عزادار یک حادثۀ خیلی تلخ هستیم. رئیسجمهور مأموریت ویژه دادند موضوع را پیگیری کنم لذا از جانب همۀ دستگاههایی که قصور یا تقصیری داشتند از همه مردم و جامعه دانشگاهی عذرخواهی و اظهار شرمندگی میکنم. این که برخی خودسرانه به بهانه احساس مسئولیت، رفتارهای نادرستی از خود نشان دهند، قابل قبول نیست، اجازه نمیدهیم مسئله دانشگاه به بیرون دانشگاه کشیده شود. جلسهای با حضور مقامات کشور، مسئولان قضایی و انتظامی برگزار شد و تصمیماتی اتخاذ شد، مدیریت خوابگاههای دانشگاه تهران استعفا دادند و عذرخواهی کردند.
پیکر مرحوم امیرمحمد خالقی به زادگاهش منتقل شده و در مراسمی شایسته، تدفین گردید. برادر، پدر و خانواده آن مرحوم، تاکیدات خاصی بر پیگیری قضایی- انتظامی پرونده و پرهیز از ورود به حاشیههای امنیتی و ممانعت از سو استفاده اغتشاشگران داشتند.
مولوی عبدالعزیز خالقی، عموی امیر محمد که در کنار پدر دانشجوی مرحوم حضور یافته بود از پیگیری و تلاش پلیس تشکر نموده و خواستار دستگیری و مجازات عاملان این حادثه تاسفبار شد. جادثه تاسف بار کشته شدن دانشجوی دانشگاه تهران، متاسفانه با برخی حاشیههای سیاسی دامن زننده به موضوع و توهمات نیز همراه بوده است. تا جایی که توئیت شعارگونه احمد قدیری با آن پشتوانه تحلیلی، مایه تاسف بسیار را فراهم نمود.
احمد قدیری نوشت که: طراح قتل دانشجوی دانشگاه تهران در نزدیکی درب کوی دانشگاه در ۲۴ بهمن، همان طراح فراخوان شکستخورده ۲۵ بهمن جلوی سردر دانشگاه تهران است؛ همان طراح واژگونسازی اتوبوس دانشآموزان نخبه دختر کرمانی و همان طراح آتشافروزیهای چند ماهه سریالی، دلار ۱۰۰ هزار تومانی و قطع برقهای ناگهانی؟!
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، مجددا توصیه به پیگیری غیر سیاسی و غیر امنیتی این پرونده داشته و از از صاحب نظران و کنش گران سیاسی، تقاضا مینماید از التهاب بخشی به این موضوع، بشدت پرهیز کنند.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون