پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۰۵۱۶
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
مدیر کل بهزیستی استان البرز گفت:هر چند در دولت یازدهم بارقه های امید در حوزه اشتغال این عزیزان تابیده شده اما کافی نیست بدلیل این که،طبق قانون همه دستگاه ها اعم از دولتی، حاکمیتی، و عام المنفعه می بایست 3درصد از فرصت اشتغال دستگاه مربوطه را به این قشر تخصیص دهند که متاسفانه این امر دیده نشده است.
شعارسال: روز جهانی معلول از سال ۱۹۹۲ که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد، هر ساله در 13آذر سوم دسامبربرگزار می‌شود. هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیتهای مختلف؛ و افزایش آگاهی هایی بوده است که می‌بایست از مسئله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه‌های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود. این وضع به همین منوال طی شد تا درسال 1999 شعاری با مضمون (امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید) برگزیده شد و سرلوحه امور قرار گرفت. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. اینان هر کجا که باشند و در هر نقطه‌ای از دنیا که به سر برند به دلیل موانع ظاهری و یا اجتماعی با محدودیتهایی در زندگی خود مواجه می‌شوند. در طی بیست سال اخیر کوششهای چشمگیری در شناساندن و معرفی اشخاص معلول به جامعه انسانی صورت پذیرفته است. یکی ازمواردی که می‌توان از آن به عنوان نقطه عطفی در این زمینه نام برد اعلام سال 1981 میلادی به عنوان سال جهانی معلولین است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت پذیرفت. در سال بعد (۱۹۸۱) فاصله سالهای ۱۹۹۲ ۱۹۸۳ میلادی دهه جهانی معلولین نام گرفت تا کیفیت و شرکت فعالانه و همه‌جانبه افراد معلول را در زندگی اجتماعی و گسترش و پیشرفت آنها ارتقاء بخشد. رهبر معظم انقلاب در مورد معلولان می‌گویند:"وقتی نفس ناطق انسان قوی باشد، باکی از این نیست که جسمش علیل باشد. انسان به روح، انسان است.

سالن نژاد فلاح شامگاه یکشنبه(14آذرماه) بمناسبت روز جهانی معلولین، میزبان مهمانانی از جنس انسانیت و عشق بود.

داریوش بیات نژاد مدیر کل بهزیستی استان البرزدر ابتدای مراسم ضمن خوش آمد به مدعوین بخصوص معلولین، آنان را موهبتی الهی دانست تا انسانیت را در زمین خلق نمایند، اظهار داشت: سال هاست که شعار "معلولیت مانع پیشرفت نیست" را در تمام جسم و روح خود زمزمه می کنیم و این تغییر ذهن را مدیون کسانی هستیم که با اراده و همت والای اشان توانمندی های اشان را برخ کشیدند و نشان دادند معلولیت محدودیت نیست بلکه چهره ای بازشناخته از هنر واستعداد است در قالب روح بلند آنان.

بیات نژاد با اشاره به این موضوع که ، معلولین می توانند از سد مشکلات عبور نمایند خاطرنشان کرد: نباید از نظر دور داشت که، مشکلات بسیاری چه به لحاظ مالی و چه به لحاظ محدودیت هایی که یک فرد معلول با آن مواجه است وجود دارد و این محدودیت ها برای یک فرد معلول بسیار بیشتر است اما آنها ثابت کردند که می توانند از سد مشکلات عبور نمایند بشرطی که فضای مناسب و زیرساخت های مورد نیاز آنان را ما مسوولین فراهم کنیم.

این مقام مسوول بهزیستی استان البرز بحث اشتغال را یکی از مهم ترین دغدغه قشر توان خواه برشمرد و تصریح کرد: آنچه که مسلم است هر انسانی برای بقای خود نیاز به یکسری زیرساخت های فردی و اجتماعی دارد که در سایه آنها می تواند به حیات خود تداوم بخشد. یکی از این مولفه ها، اشتغال است که پس از تحصیل باید تدبیر درستی برای این عزیزان اندیشیده شود.

وی افزود: متاسفانه با وجود این که بسیاری از توان خواهان از تحصیلات عالیه ای برخوردار هستند اما هنوز دولت نتوانسته اقدامات لازم را جهت بکار گیری این عزیزان انجام دهد .

سهم 3درصدی معلولان نسبت به اشتغال آنان در دستگاه های دولتی، موضوعی بود که بیات نژاد به آن پرداخت و تاکید نمود: هر چند در دولت یازدهم بارقه های امید در حوزه اشتغال این عزیزان تابیده شده اما کافی نیست بدلیل این که،طبق قانون همه دستگاه ها اعم از دولتی، حاکمیتی، و عام المنفعه می بایست 3درصد از فرصت اشتغال دستگاه مربوطه را به این قشر تخصیص دهند که متاسفانه این امر دیده نشده است.

بیات نژاد احقاق حقوق سالمندان و توان خواهان را همطراز با افراد سالم جامعه دانست و یاداور شد: ما بارها از پشت تریبون ها فریاد می زنیم که معلولین از ادامه مسیر دلسرد نشوند و باید با جدیت و اهتمام بیشتری ماراتون زندگی را طی نمایند اما باید قبول داشت ادامه مسیر نیازمند مناسب سازی فیزیکی است تا بتوان باری از دوش معلول برداشت.

وی با بیان این مطلب که،مجموعه نهادها و سازمان ها طبق قانون موظف هستند امکانات رفاهی توان خواه را فراهم آورند، اذعان نمود: علی رغم تمام تلاش ها هنوز معابر و خیابان ها و بسیاری از مسیرهای ترددی معلولین مناسب سازی نشده و این امر توان خواه را دغدغه مندتر می کند. حقوق برابر شرعا و اخلاقا در این رابطه باید رعایت گردد.

محور دیگر سخنان مدیر کل بهزیستی استان البرز به فرهنگ جامعه و نگاه مردم به معلول اختصاص داشت و تصریح کرد: جای بسی شگفتی است که هنوز مردم با نگاه سنگین خود معلول را دنبال می کنند و با وصف این که با چشم خود ناظر بر توانمندی های منحصر بفرد آنان هستند باز سنگینی نگاه شان موجب آزار این عزیزان می گردد. ما باید به یک فرهنگ و درک بالایی در خصوص پذیرش توانمندی های آنان برسیم و چشم و گوش شنوا و بینایی برای بیان مشکلات شان باشیم.

وی افزود: شاید آنان در بخشی از اعضا فیزیکی بدن شان دچار نقص عضو هستند اما در بکار گیری دیگر اعضای سالم خود توانایی هایی دارند که انسان را به تحیر وا میدارند که باید به این بخش ها قوت بیشتری بخشید.

مدیر کل بهزیستی استان البرز با تاکید بر مناسب سازی ساختمان های اداری و غیره جهت استفاده توان خواهان گفت: همانطور که پیش تر عرض کردم طبق قانون تمامی دستگاه ها موظف هستند ساختمان های خود را بگونه ای تعبیه کنند که برای توان خواه مشکل ایجاد ننماید و مناسب تردد وی باشد. هر چند اهمال در این امر را به کمبود اعتبارات نسبت می دهند که باید در این مورد بیشتر تعقل نمود.

مطالبه گری حق توان خواه است، موضوعی بود که بیات نژاد در پایان به آن اشاره نمود و افزود: حق قانونی توان خواه است که مطالبه گر حقوق خویش باشد و من مسوول موظف به رسیدگی به مطالبه قانونی وی می باشم و باید موانع پیش روی آنان را برداریم.

با تمام این احوال و با تمام دلسوزی ها و شعار هایی که می دهیم چرا نباید قدمی رو به جلو برداشت. همه چیز را تمام مسوولین بواقع می بینند اما چرا یادمان می رود وقتی که آب ها از آسیاب افتاد.

مگر نه این که تلاش شد تا معلول خود را باز شناسد تا سر بار جامعه نباشد . خوب با هر سختی و فشار بود وارد عرصه نبرد شد با تمام مشکلات خرد و کلان جنگید و قد کشید میان انبوه چشم هایی که در میان شان دیده نمی شد ! ما چه کردیم . چه معبری را مناسب سازی کردیم . کدام ساختمان را برای تسهیل ترددش مناسب سازی نمودیم تا از غول پلکان رهایی یابد. کدام وسیله عمومی را جهت رفاه حال معلول تغییردکور دادیم تا موقع سوار و پیاده شدن دچار آسیب دیدگی نشود.

سهم 3درصدی اشتغال شان کجا هجو شده که فریادشان هم بجایی نمی رسد. شمای مسوول ازاقدامات رفاهی جهت معلول نام ببرید معلول نیز از کمبودهای خود و مشکلاتش ببینید کفه ترازوی کدام بیشتر است.

روز جهانی و روزهای جهانی دیگر هم می آیند و می روند اما حلقه مفقوده همچنان در میکروفون ها به شعار مانده و زنجیر شده . ژاپنی ها آمدند و جلسه گذاشتند حداقل تجربه های آنان را کسب می کردید.

همین امشب با چشم خود ببینید معلول با چه مشکل و دغدغه ای دست و پنجه نرم می کند بنظر می رسد روز روز اوست اما کو؟؟؟؟؟

از همین مکان اجرایی بگیر تا اتوبوس ها...مدیر کل عزیز عزم جدی می طلبد پیگیری مطالبات معلولین که می بایست کفش آهنین بپا کرد...

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از شبکه خبری البرز، تاریخ انتشار: 14 آذر 1395، کدخبر: 50806 ، www.khabar31.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین