وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه یگان حفاظت را حفاظت از اموال منقول و غیرمنقول و همه آثار تاریخی و فرهنگی است تاکید کرد: اگر به عنوان حافظان میراث فرهنگی وظایف خود را به درستی انجام دهیم، به طور قطع اهداف سازمان میراث فرهنگی نیز اجرایی می شود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: جرایم علیه میراث فرهنگی در ردیف جرایم علیه امنیت است که حتی شروع به آن نیز جرم تلقی می شود و صرف تهیه مقدمات، داشتن اندیشه و شروع به کار از نظر یگان حفاظت یک جرم است و وظیفه مهم ما مقابله و برخورد است.
وی با اشاره به همکاری یگان حفاظت و نیروی انتظامی در انجام ماموریت های مرتبط گفت: جنبه ماموریت انتظامی و امنیتی یگان حفاظت در همکاری با نیروهای انتظامی در تبادل اطلاعات در موضوع هماهنگی در تردد مسافران و گردشگران خارجی کاملا برجسته است.
سردار رحمت الهی مشارکت عمومی تمام تشکل های برای حفظ و نگهداری آثار باستانی را از عوامل مهم حفاظت از این میراث دانست و تصریح کرد: باید از تمام ظرفیت های اجتماعی و تشکل های مردم نهاد در تحقق این امر استفاده کرد و موفقیت امروز در سایه مشارکت عموم و نهادهای مردمی است.
وی از انعقاد تفاهمنامه همکاری در زمینه ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، تالیف کتب دانشگاهی، ایجاد واحدهای درسی مرتبط با حوزه میراث فرهنگی با دانشکده علوم و فنون انتظامی و نیز توسعه دانشهای مرتبط با حوزه فعالیتهای سازمان از طریق ارتقاء سطح علمی کارکنان یگان حفاظت خبر داد.
سردار رحمت اللهی با اشاره به راه اندازی بانک جامع اطلاعاتی از مشخصات آثار ثبت شده کشور با همکاری اداره کل فناوری سازمان میراث فرهنگی گفت: در این سامانه اطلاعات به صورت متمرکز ثبت شده و برای سطح بندی حفاظتی مورد تجریه و تحلیل قرار می گیرد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور اظهارکرد: شعار یگان حفاظت میراث فرهنگی آماده سازی نیروی حرفه ای و آموزش دیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز گفت: استان کرمان در قبل از انقلاب به عنوان استان معین در جنوب شرق محسوب می شد و این اتفاق نشان از محوریت ومرکزیت این استان در مسایل فرهنگی، سیاسی و امنیتی بوده است.
محمود وفایی با اشاره به اینکه استان کرمان با داشتن سه میلیون جمعیت دارای توانمندیها و قابلیت های فراوانی است افزود: کرمان مانند آلبومی است که می توان دوره های مختلف تاریخ را در آن مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه در جای جای این استان می توان رد پایی از تاریخ را مشاهده کرد گفت: هفت هزار اثر شناخته شده، 700 اثر ثبت ملی و پنج اثر جهانی، ره آورد این استان در بحث میراث فرهنگی و طبیعی است که این موضوع کرمان را در صدر کشور قرار داده است.
وفایی با اشاره به ثبت بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران تصریح کرد: بیش از 80 درصد از این بیابان و شگفتی های خاص و منحصربفرد آن در این استان قرار گرفته است.
وی افزود: ارگ سترگ بم به عنوان بزرگترین مجموعه خشت و گلی جهان در دو دوره قبل و بعد از انقلاب همچنان در استان کرمان می درخشد.
وفایی با اشاره به ارگ بم به عنوان بزرگترین مجموعه خشت و گلی جهان گفت: در اثر زلزله سال 82 این اثر تاریخی تخریب شد و امیدواریم کار بازسازی این اثر تاریخی تا سه سال آینده به پایان برسد.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان در بخش صنایع دستی دارای جایگاه مهمی در کشور است بیان کرد: 70 تا 80 هزار هنرمند صنایع دستی به خلق آثار هنری پرداخته و به امرار معاش خانواده کمک می کنند.
وفایی در ادامه از فعالیت 193 نیروی یگان حفاظت میراث فرهنگی در سراسر استان خبر داد تاکید کرد: با توجه به پهناور بودن و تاریخی بودن این استان بنابراین فعالیت این تعداد از نیروهای یگان حفاظت در زمینه نگهداری و مراقبت از آثار تاریخی و فرهنگی امکانپذیر نمی باشد.
وفایی با اشاره به اینکه نیروهای یگان حفاظت این اداره کل به عنوان حافظان میراث فرهنگی نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند،گفت: تبدیل وضعیت استخدامی و تهیه تجهیزات مناسب برای فعالیت این نیروها از دغدغه های این اداره کل می باشد که امیدواریم به بهترین شکل انجام شود.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ انتشار: 2 اسفند 1395، کدخبر: 82437897، www.irna.ir