شعار سال: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: شیوع بیماری زونا در این استان صحت ندارد. قدرت اخوان اکبری تصریح کرد: این بیماری ویروسی به مثابه آبلهمرغان در سنین کهولت و پیری است.
وی افزود: عوامل محیطی در اپیدمی زونا دخیل نیست و به مانند ویروس آبلهمرغان ویروس این بیماری نهفته در بدن افراد است که در شرایط خاصی فرصت فعالیت پیدا میکند. این بیماری با درد عضلانی و جوش بر روی پوست همراه است که به مانند آبلهمرغان درمان آن به راحتی انجام میشود.
اخوان اکبری در خصوص مراجعه چند نفر با علائم زونا به مراکز درمانی اضافه کرد: این به معنی شیوع این بیماری نیست. به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زونا بیماری است که بیشتر اشخاص با سنین بالای ۷۰ سال به آن مبتلا میشوند.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
زونا یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است. نظریه رایج برای این بیماری به این صورت است که پس از ابتلا و بهبودی آبلهمرغان این ویروس به صورت نهفته در سلولهای عصبی واقع در گانگلیون خلفی نخاع باقی میماند. تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. در این حالت بیماری موضعی دردناکی ایجاد میشود که زونا نام دارد. نشانههای زونا تاولهای منطقهای یا کوچکی بوده که جنب یکدیگر در منطقه یک عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید میآید و با درد خنجری و سوزش همراه است. این تاولها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز میکند و همانند آبلهمرغان بسیار مسری هستند. ده درصد موارد زونای چشمی (درگیری عصب سه قلو) و یا زونای شنوایی (سندرم رمسی هانت) وجود دارد.
جدیدترین و مؤثرترین داروی موجود در بازار والاسیکلوویر نام دارد و به شکل قرص در بستههای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلیگرمی در داروخانهها عرضه میشود. والاسیکلوویر در واقع یک پیش داروست که در بدن به آسیکلوویر تبدیل میشود. داروی آسیکلوویر و پمادهای ضد ویروس گیاهی مانند: میرتوپلکس، آفتوپلکس و ملیسان نیز در تسکین علایم بسیار کمککننده هستند. در تمامی این داروها رعایت یک نکته ضروری است و آن هم اینکه با مشاهده اولین علایم سوزش یا خارش و گزگز شدن پوست بایستی درمان را آغاز کرد تا نتایج سریعتر و بهتری مشاهده شود.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی ساوالان خبر، تاریخ انتشار ۲۰ آبان ۹۶، کدمطلب:۱۶۳۹۶۷، www.savalankhabar.ir / سایر منابع.