پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 10
کد خبر: ۹۳۵۵۵
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۶
امسال و بعد از گذشت نزدیک به 2 ماه از بازگشایی مدارس، به تازگی علی اللهیار ترکمن معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش از پرداخت سرانه مدارس در آذرماه خبر داده است.

شعارسال:سرانه مدارس از آن دست مسائلی است که در چند سال گذشته عدم تخصیص به‌موقع آن مشکلی بر مشکلات اولیای مدارس اضافه کرده است.

سرانه‌ای که به نسبت بودجه آموزش و پرورش، سالانه کمی بر میزان آن به ازای هر دانش‌آموز اضافه می‌شود اما باز هم جوابگوی هزینه‌های جاری مدارس نیست. مسئله‌ای که به اعتقاد برخی کارشناسان بودجه‌ای دلیل آن عدم بهینه‌سازی هزینه‌ها در آموزش و پرورش است.

امسال و بعد از گذشت نزدیک به 2 ماه از بازگشایی مدارس و بعد از پیگیر‌ی‌ رسانه‌‌ها درباره زمان پرداخت سرانه مدارس، به تازگی علی اللهیار ترکمن معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش از پرداخت سرانه مدارس خبر داده است.

به گفته وی پرداخت سرانه 114 میلیارد تومانی مدارس از ابتدای آذر ماه آغاز می‌شود که با توجه به تعداد دانش‌آموزان به ازای هریک از آنها با توجه به استان و منطقه آموزش و پرورش بین 10 تا 30 هزار تومان است و اولویت توزیع سرانه هم از مدارس مناطق محروم خواهد بود.

همین میزان، برای بسیاری از مدارس حتی در استان تهران هم بسیار ناچیز است، مدارسی که در طول سال باید میلیون‌ها تومان بابت قبض برق، گاز و آب پرداخت کنند و برای تهیه گچ مدرسه هم دستشان جلوی خانواده‌ها دراز است و اگر مشارکت برخی خیران نباشد دخل و خرجشان به هیچ نحو باهم جور در نمی‌آید!

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، سال 94 در حالی که سرانه مدارس این استان به ازای هر دانش‌آموز 25 هزار تومان بوده است، آن را ناچیز می‌داند؛ آیا امسال با توجه به افزایش هزینه‌ها بودجه تعیین شده کافی است؟ چه زمانی قرار است با برنامه‌ریزی دقیق کارشناسانه، مشکل سرانه مدارس حل شود و معضلی به نام سرانه پایین وجود نداشته باشد؟

به نظر می رسد این مسئله آنقدرها هم بغرنج نیست؛ سال 92 طرح «اقتصاد آموزش و پرورش بدون تکیه بر منابع دولتی» در وزارت آموزش و پرورش تهیه شد و تمام راه‌هایی که برای رسیدن به راهبرد حل مشکلات اقتصادی آموزش و پرورش وجود داشت در آن پیش‌بینی شد به نظر می‌رسد این طرح با کمی اصلاح می‌تواند بسیاری از مشکلات این وزارتخانه را حل کند و با کم کردن هزینه‌های اضافی راه را برای افزایش سرانه مدارس، تخصیص به‌موقع و مدیریت درست مصرف آن فراهم کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار28 آبان 96، کدخبر: 13960827000600، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین