مدیرکل نظارت غیراحتیاطی بانک مرکزی؛
سال گذشته ۲۲ پرونده تخلف اشخاص تحت نظارت در هیات انتظامی بانک مرکزی رسیدگی و برای ۱۵۷ نفر کیفرخواست صادر شد. سید علی اکبر میرعمادی؛ مدیرکل نظارت غیراحتیاطی بانک مرکزی در خصوص پرتکرارترین تخلفات مورد رسیدگی در هیات انتظامی بانک مرکزی گفت: این تخلفات عمدتا در زمینه عدم رعایت نرخ سود اعم از سود سپرده یا تسهیلات، عدم اجرای قانون جوانی جمعیت، اضافه برداشت، عدم رعایت نرخ کارمزد خدمات بانکی، کنترل مقداری ترازنامه، بهداشت اعتباری در زمینه تسهیلات وتعهدات کلان و اموال مازاد بانکها بوده است.
سخنگوی قوه قضائیه:
یکی از سوالاتی که چند روز اخیر در شبکه های اجتماعی بشکل کاملا وسیع مطرح و دنباله گیری می شود، پرسش درخصوص چرایی عدم حضور ساداتی نژاد در زندان می باشد. سخنگوی قوه قضائیه توضیح داد که،در مورد آقایان ساداتی نژاد و فاطمی امین باتوجه به قطعی شدن حکم در ۱۸ اسفند پرونده به اجرای احکام ارسال شده و با توجه به حجیم بودن پرونده در حال اقدام است. گزارش نهایی خدمت مردم عرض خواهد شد.
ماجراهای یوسف داودی، نماینده سابق نجف آباد:
نماینده سابق نجفآباد که بدهی ۳هزار میلیارد تومانی خود را لاپوشانی کرده بود، در دادگاه تجدید نظر، محکومیت قطعی گرفت.
پیگیری فساد و خبرنگاران و رسانه های قربانی شده؟!
قوه قضاییه اعلام کرد: پرونده فروشگاه رفاه، پس از صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری ۲ استان تهران ارسال شده است و در جریان رسیدگی قرار دارد.با ورود دستگاه قضایی و مشخص شدن ابهام در واگذاری سهام فروشگاه رفاه و فروش املاک متعدد متعلق به فروشگاه رفاه و ضایع شدن حق سهامداران خرد، متهمان بانکی و غیر بانکی این پرونده احضار و پس از تکمیل تحقیقات، قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست متهمان از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر شد.تقاضای شهروندان و افکار عمومی از قوه قضائیه این است که آماری از پرونده های شکایتی فروشگاه رفاه و ذی نفعان و ذی مدخلان پرونده فساد حاضر از خبرنگاران و رسانه ها ارایه دهد، تا همگان از یکطرف متوجه شوند که پیگیری فساد در کشور چقدر هزینه و قربانی داشته و از طرف دیگر، عزم ملی و قضایی برای تقویت قانون مطبوعات و ارتقا سطح حمایت و حفاظت از اهالی رسانه و رسانه ها ، فراهم گردد.
کی باور می کنه بدون هماهنگی باشه؟
یک خط لوله از جنس فولاد را تصور کنید که میعانات نفتی را از نقطهای به نقطه دیگری منتقل میکند. قاچاقچیان میان این مسیر حفرهای درست میکنند و روزانه ۷۰ هزار لیتر از این سوخت را بین راه میدزدند. این نه یک فیلم سینمایی بلکه دقیقا اتفاقی بوده که مابین انبار پالایشگاه نفت شهید رجایی و انبار باهنر برای یک خط لوله مهم افتاده است. حال سوال پیش می آید که آیا واقعا امکان دارد که ده ها هزار لیتر سوخت بشکل غیرقانونی برداشت شود و کسی متوجه نشود و بدون هماهنگی با داخلی ها، صورت پذیرفته باشد؟وقتی قاچاق سوخت و سرقت از خطوط لوله برای مدتها آسان انگاری میشود پس نشانههایی از هدفمند بودن این ماجرا نمایان میشود و لذا میبایست برای برچیدن بساط این تاراج سرمایه ملی که به روزانه تا صدها میلیارد تومان برآورد میشود، علاوه بر میترهای فنی، باید میترهای نظارتی و پیشتیبان هم نصب شود و در اختیار مراجع نظارتی قرار گیرد تا نظارت و صحت سنجی امکان پذیر شود. سوال بعدی این است که چرا دوربین های نظارتی برای شناسایی نفت کش های قاچاق بر و دستگیری آنها اجرایی نمی شود؟
دادگاه و پاسگاهی شدن مدیران گازی :
دیوان محاسبات کشور ترک فعلها و تخلفات در حوزه ناترازی گاز را بررسی کرد. ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب رسیده و این در حالی است که به میزان ۱۸ میلیارد مترمکعب هدر رفت گاز مشعل (فلر) وجود دارد و از سوی دیگر از مبلغ (۹.۱۸۶) میلیارد تومان قابل واریز (۵۰۰ تومان به ازای هدر رفت هر مترمکعب گاز مشعل) به حساب بهینهسازی مصرف انرژی، صرفاً مبلغ (۱.۵۹۹) میلیارد تومان به حساب مذکور واریز گردیده است. لازم به توضیح است که علی رغم وجود گزارشات مستند دیوان محاسبات از تفریق بودجه در حوزههای مختلف، دستگاههای گوناگون کشور و ماموریتهای برنامه ای، این گزارشات برای بهره برداری در اختیار سرانههای دارای ماموریت تحلیلی در کشور (نظیر پایگاه تحلیلی خبری شعار سال) قرار نمیگیرد. موضوعی که با وجود عدم محدودیتهای احتمالی در بحث محرمانگی، جای نقد و انتقاد از ریاست محترم دیوان محاسبات را باز میکند. از جناب دکتر دستغیب تقاضا میشود، دستورات لازم برای همکاری بیشتر بخشهای تخصصی دیوان با رسانهها درخصوص خواسته مورد اشاره را مبذول دارند. برگزاری جلسهای هم اندیشانه با رسانههای الزاما منتخب و فعال در انتشار اخبار برنامه و بودجهای کشور (رویکرد نظارت- بازرسی) کشور، کمک کار مناسبی جهت تسریع این امر خواهد بود.
افشاگری جدید یا ادعاهای تازه عباس پالیزدار :
عباس پالیزدار در بخشی از گفتوگوی تفصیلی با رسانه دیدهبان ایران با اشاره به سخنرانیهای افشاگرانه خود در دانشگاههای کشور در سالهای ۸۶ و ۸۷، مدعی شد که در آن مقطع همین تیمی که با آقای رئیسی کار میکردند، از جمله داماد آقای رئیسی (مقداد نیلی) و برادر داماد آقای رئیسی و دوستان دیگری که در جامعه اسلامی دانشگاهیان بودند، سخنرانیهای بنده را در دانشگاهها ترتیب میدادند، اما بعد از دستگیری من، هیچ اتفاقی برای آنها نیفتاد. به اصطلاح همه غلاف کردند و کنار کشیدند. پالیزدار در خرداد ۸۷ به اتهام سوءاستفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و پخش شایعه بازداشت شد. در این میان، اگرچه پالیزدار بعد از گذراندن ۱۳ ماه زندان در تیرماه ۸۸ آزاد شد، اما این سوال وجود دارد که آیا خود او که در دهه ۸۰ به افشاگر فساد مشهور شده بود، مرتکب سوءاستفاده مالی شده است؟ پالیزدار معتقد است که بحث یک وام عقب افتاده و سود آن بود. هیچگونه رانت، اختلاس و اتفاق خاصی مطرح نبود. به محض ورود به بحث مبارزه با فساد، به هر چیزی آویزان میشوند تا با خراب کردن فرد، ثابت کنند درست هستند. این روش آنها است که در آن مقطع علیه من استفاده کردند و موفق هم نبودند. جالب است در جایی از حکم قضایی من نوشته است نشر اکاذیب، افترا علیه مسئولان، این دو تا در کنار هم زمانی درست است که اسناد محرمانهای وجود نداشته باشد. آن وقت میگویند افشای اسناد محرمانه. اگر اتهام افشای اسناد محرمانه است، پس حرفهایم درست بوده است. سند محرمانه بوده و من آن را بیان کردم. نمیشود بگویید که «هم دروغ میگوید و هم سند محرمانه پخش کرده است.» و .... بنظر میرسد که موضوع پرونده سازی علیه افراد، موضوع قابل تاکیدی باشد که رئیس فعلی قوه قضائیه (حجت الاسلام محسنی اژه ای) با توجه به حساسیتهای حقوقی-امنیتی خود و در راستای ارتقا سلامت قوه قضائیه میبایست ورود ویژهای بدان داشته باشند.
ادعاهای عباس پالیزدار:
عباس پالیزدار، عضو سابق هیات تحقیق و تفحص از قوه قضاییه مدعی است پروندهای ۵۴ هزار صفحهای از فساد اقتصادی ۵۲ نفر از روحانیون و مسئولان ارشد کشور در اختیار دارد. وی در مصاحبه اخیر خود به پرونده جدیدی نیز درباره وقوع فساد یک میلیارد یورویی در شرکت «ایران خودرو دیزل» در سال ۱۴۰۲ اشاره نموده و جزئیات آن را تشریح کرد. وی ضمن تشریح جزئیات فساد یک میلیارد یورویی در «ایران خودرو دیزل» اظهار داشت، در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳ میلیارد یورو در ایرا خودرو دیزل، خرید قطعات خودرو از سیکیدی تا قطعات ریز انجام شده است. با آقای محمدزاده، مدیرعامل کنونی ایران خودرو دیزل صحبت کردهام و به ایشان هم اثبات شده است که بالغ بر یک میلیارد یورو از این محل فساد شده است؛ یعنی نزدیک به یکسوم خرید قطعات خودرو در سال گذشته، فساد رخ داده است. اسنادش هم موجود است. به نظر میرسد آقای محمدزاده (مدیرعامل فعلی ایران خودرو دیزل) تا کنون زورش نرسیده است که همه افراد فاسد را به صورت کامل حذف کند.
صدور اعلان قرمز برای یک متهم به فساد اقتصادی؛
مرجان شیخالاسلامی در کانادا حضور دارد. کشوری که روابط دیپلماتیک آن با ایران قطع و دو کشور سفارتهایشان تعطیل است. برخی رسانهها به کانادا لقب بهشت کلاهبرداران ایران را دادند. این لقب بیش از این که به کلاهبرداران خردهپا اشاره داشته باشد، به حضور طولانیمدت محمودرضا خاوری رئیس پیشین بانک ملی ایران و متهم پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مربوط میشود که از ۱۳ سال پیش و به دنبال فرار از ایران در کانادا ساکن است.
سنگهای بزرگ سازمان بازرسی و علامت زدن یا نزدن؟
سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و دیوان عدالت اداری را میتوان بعنوان مهمترین سازمانهای اثرگذار بر تسریع روند توسعه و ممانعت از کج رویها و انحرافات احتمالی دانست. متاسفانه ضعف مشهود، قابل اثبات و قابل پیگیری قانونی این سه نهاد باعث شده که کشور (در حوزه مدیریت و مدیران اجرایی، حوزه برنامه و برنامه ریزی، حوزه توسعه و عملکرد) دچار انواع انحرافات و گج رویها و سستیها شود. سازمان بازرسی از جمله سازمانیهایی که بشکل روزانه مورد خطاب پایگاه تحلیلی خبری شعار سال قرار دارد و حتی پیشنهاد همکاریهای داوطلبانه به این سازمان در طراحی و راه اندازی الگوهای نظارتی داده شده و کمترین پاسخی دریافت نشده است. در چنین شرایطی شاهدیم که رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شناسایی دو هزار مسئله و ۲۱۳ گلوگاه فساد حرف میزند؟ آیا وقت آن نرسیده که از آقای خدائیان پرسیده شود که با این همه تعریف و تمجید، دنبه عملکردی سازمان بازرسی کل کشور کجاست؟ لطفا سر مردم را با عبارت محرمانه بودن پیگیریها و ضرورت ختم برخی از پروندهها در سکوت و حفظ محرمانگی، به طاق نکوبید.
رئیس قوه قضاییه :
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بههیچوجه نباید از مبارزه با فساد در عرصهها و ساحتهای گوناگون اعم از اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی غافل شویم، گفت: فساد مُسری است و از درون تهی میسازد و چنانچه از امر خطیر مبارزه با فساد غفلت ورزیم، آنگاه کشور و مردم و قوای نظام آسیب میبینند.» در حوزه مسائل امنیتی اعم از تأمین و تحکیم امنیت فیزیکی و روانی مردم نیز به هیچ وجه نباید غفلت کنیم؛ ایضاً در حوزه مسائل مربوط به تأمین امنیت سرمایهگذاری برای رشد بنیّه تولیدی و اقتصادی کشور نیز که در زمره ضروریات و اولویتهای امروز ماست، نباید به هیچ عنوان، تعلل و درنگ داشته باشیم؛ ضروری است همه این مسائل را با هم به پیش ببریم و از پیشبرد یکی و وانهادن دیگری، بپرهیزیم؛ چنانچه در پیشبرد همزمان و توأمان این مقولات، هماهنگی وجود نداشته باشد، نمیتوانیم به اهداف تعیین شده نائل آییم.
یک سوم متهمان از کارکنان گمرک فرودگاه امام؟
قاضی صلواتی: پرونده کروز دارای ۲۱۸ صفحه کیفرخواست است که از دادسرای ناحیه ۳۲ اقتصادی صادر شده و دارای پرونده ۶۶ جلد و ۱۸ متهم دارد که ۷ نفر از متهمان کارمندان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هستند. در حال حاضر هیات ۳ نفره کارشناسی شامل یک کارشناس رسمی در رشته امور گمرکی، یک کارشناس رسمی در رشته اقتصاد و بازرگانی، یک کارشناس در رشته حسابرسی و حسابداری برای بررسی پرونده شرکت کروز تشکیل شده است. وی در پاسخ به سوالی در رابطه با علت طولانی شده روند رسیدگی به این پرونده بیان کرد: پس از اتمام جلسات دادگاه به دلیل اینکه متهم ردیف اول پرونده (حمید کشاورز توچایی) مکرراً تقاضای کارشناسی پرونده را به دادگاه ارائه داده بود و همچنین اختلاف نظری که بین ضابط و دادگاه در رابطه با این پرونده وجود داشت، دادگاه تصمیم گرفت که موضوع اتهامات را به هیئت کارشناسی محول و ارجاع دهد.
علی بهادری جهرمی:
سخنگوی دولت از تصویب آیین نامه حمایت مناسب از گزارشگران فساد خبر داد و گفت: پیش بینی لازم برای حمایت از گزارشگران فساد در این لایحه صورت گرفت.
جدیت در فسادستیزی:
یکی از خصوصیات خوب شهروندان، دولت ها ، دستگاه های نظارتی و قوه قضائیه برخی از کشورهای توسعه یافته ، جدیت و عدم ملاحظه گرایی در فسادستیزی است. خبر می رسد که همسر نخست وزیر اسپانیا به اتهام مشارکت در فساد مالی به دادگاه احضار شده است.اما در کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران، وزیری(جواد ساداتی نژاد) حکم محکومیت نهایی می گیرد و در برخی از مجالس ایشان را روئیت می کنند(نظیر مراسم شهید خدمت آیت الله رئیسی در مدرسه شهید مطهری) ؟ وزیری که درباره پتانسیل فسادهای احتمالی قابل وقوع در حوزه مدیریتی اش ، با رئیس جمهور شهید هم مکاتبه مستقیم صورت گرفته بود. آقای قاضی القضات ، جدیت و عدم ملاحظه گری را از شما انتظار داریم.
گام دوم انقلاب و عدم مماشات با دانه درشت ها در مدیریت اجرایی:
بدلیل پاره ای موقعیت ها در زمان تشکیل کابینه اول دولت آقای رئیسی و همچنین حضور برخی افراد شاخص بخش کشاورزی کشور در اتاق های فکر پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، مدعی هستیم که در جریان ریز پرونده آقای ساداتی نژاد ، اقدامات او ، حامیان ایشان در مجلس و بیرون از مجلس قرار داریم. هرچند که تمکین کننده به قانون هستیم، اما معتقدیم که زندانی شدن ساداتی نژاد نمی تواند درس عبرت تلقی شود. ساداتی نژاد پپه تر از این حرف ها بود که یک تنه توان یکسری از کارها را داشته باشد. ساداتی نژاد پپه ( این لفظ نه برای تحقیر یا تمسخر ، بلکه واقعا بعنوان صفت و در معنای ساده اندیش و سطحی نگر بکار برده شده است) برای این کار انتخاب شد و بشکلی غیرمحسوس، بر رئیس جمهور تحمیل گردید. با توجه به نوع درگیری و حمایت افراد خاص از ایشان، از مقام معظم رهبری بعنوان قاعد و رهبر ما ، ریاست محترم قوه قضائیه ، همچنین شخص رئیس جمهور ، مشفقانه درخواست می کنیم که دستور پیگیری پرونده تخلفات حامیان آقای جواد ساداتی نژاد را صادر بفرمایند.در آن صورت است که تنبیه قانونی امثال جواد ساداتی نژاد که در برداشت ما، مرتکب نوعی جنایت برعلیه 85 میلیون ایرانی شده است، درس عبرتی برای سایر مدیران اجرایی خواهد شد. علت استدعا از این سه مقام را هم مسلما عزیزان والامقام خوب می دانند. از شورای محترم نگهبان هم درخواست داریم برای تائید صلاحیت آقای ساداتی نژاد ،یا اقدام به توضیح برای افکار عمومی نموده و یا عذرخواهی کنند.
محمود صادقی استاد دانشگاه و رئیس فراکسیون شفافیت مجلس دهم:
فسادها و تخلفات سیدجواد ساداتی نژاد را تنها نباید در دوره وزارت او در جهادکشاورزی دانست. از زمانی که ریاست دانشگاه کاشان را عهده دار بود، شاهد تشکیل انواع پروندههای تخلفات و اتهام و ادعای فساد برعلیه او هستیم. موضوعاتی که پروندههای آن بشکل رسمی در سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات مطرح است، اما اقدام خاصی درباره انها صورت نگرفته است. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بارها و بارها از ریاست محترم قوه قضائیه درخواست کرده بود که برای هر پرونده افشا شده فساد، یک پرونده متناظر برعلیه دستگاههای نظارتی و بازرسی تشکیل شود. با این کار، ریشههای فساد از بیخ خشک میگردد. محمود صادقی از پرونده سیدجواد ساداتی نژاد از دوره ریاست بر دانشگاه کاشان میگوید. از افکار عمومی میپرسیم که آیا قاعده تخم مرغ دزد شتر دزد میشود، در خصوص سیدجواد ساداتی نژاد برقرار است؟ قضاوت با خود شما؟
خبر محسنی اژهای درباره حکم ساداتی نژاد:
اژهای بشکل رسمی خبر از سه سال حبس و انفصال از خدمات دولتی جواد ساداتی نژاد و هشت مدیر دیگر وزارت جهادکشاورزی داد و بیان داشت که درخواست ماده ۴۷۷ کرده اند. باید از آقای اژهای پرسید که آیا واقعا قیمت بدبخت کردن ۸۵ میلیون ایرانی در بحث امنیت غذایی و برهم زدن بازار میوه، نهادههای دامی و گوشت کشور، سه سال حبس باید باشد؟ دومین سوال ما از شورای نگهبان است که چرا با وجود اطلاع از پرونده باز آقای ساداتی نژاد، ایشان را برای نمایندگی مجلس تائید صلاحیت کرده بودند؟ آقای اژهای عزیز، بنظر میرسد که قانون در هر دو مورد نیاز به بازبینی دارد. منافع ملی جای تعارف جناحی و رفاقتی نیست.
آیا با تخلفات شستا برخورد ریشه ای صورت می گیرد؟
هیئت تحقیق و تفحص از شستا گزارش خود را که محصول اقدامات شبانهروزی حدود ۳۰ هزار نفر ساعت کار تیم اجرایی و بررسی بالغ بر ۱۵ هزار برگ سند است، نهایی و به انضمام اسناد آن به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد و این کمیسیون نیز پس از تشکیل جلسه مشترک با اعضای هیئت، گزارش مذکور را بررسی و تصویب کرد که در مجلس نیز قرائت شد.شرکت ذوب آهن، شرکت رایتل، شرکت کشتیرانی، شرکت ایرانسازه، شرکت رسادارو، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی فنآوران، شرکت نفت پاسارگاد، شرکت نفت ایرانول، گروه صنعتی بارز، شرکت ذغالسنگ طبس، شرکت سابیر و شرکت گازلوله از جمله شرکتهایی هستند که گزارش بخشی از تخلفات آنها در صحن علنی قرائت شد.سوال اینجاست که آیا بعد از چند گزارش تحقیق و تفحص از شستا و ارسال این گزارشات به قوه قضائیه ، برخورد اساسی با فرآیندهای فساد صورت می گیرد یا اینکه در حد محاکمه چند فرد متخلف، قصد بستن پرونده ها را داریم؟
معاون وزیر دادگستری:
سیدعلی کاظمی معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد از تدوین سند ملی مبارزه با فساد که بیش از ۱۵ سال است به تعویق افتاده بود (بعد از صدور فرمان هشت مادهای رهبر انقلاب در زمینه مبارزه همهجانبه و سازمانیافته با مفاسد مالی و اقتصادی)، خبر داد و گفت: این سند با تعامل و همکاری ۲۰ نهاد متولی در این حوزه در دست تهیه است و نسخه نهایی آن تا شهریور ۱۴۰۳ رونمایی میشود. لازم به توضیح است که در سیاستهای برنامه ششم توسعه، رهبر انقلاب ابلاغ فرمودند که دولت باید راهبرد ملی مبارزه با فساد را تدوین کند، اما متأسفانه با وجود اینکه در سیاستهای کلی تصریح داشت، این راهبرد طراحی نشد و حتی در قانون برنامه ششم هم درنظر گرفته نشد و از سوی دیگر در حالی که در ماده پنج کنوانسیون مبارزه با فساد تدوین راهبرد ملی تکلیف شده، اما تاکنون این مهم محقق نشده است.
یک خبرگزاری دولتی:
یک منبع آگاه خبر بازداشت موعود شمخانی معاون فنی سابق سازمان منطقه آزاد اروند و برادرزاده علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی را تایید کرد و گفت: وی به اتهام دریافت رشوه و فساد مالی در آبادان بازداشت شده است.