پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۱۵۵۴
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
خط متعادل روزنامه نیویورک‌تایمز البته مورد انتقاد و اعتراض رسانه شورای روابط خارجی آمریکا قرار گرفته است. این شورا با مقایسه گزارش نیویورک‌تایمز و بی‌بی‌سی از این اعتراضات، خط متعادل خبری نیویورک‌تایمز را به سخره گرفته و بیان کرده که توماس اردبرینک، تنها گزارشگر آمریکایی است که از دفتر خود در تهران برای روزنامه‌اش خبر تهیه می‌کند. این رسانه آورده، باید تیتر و گزارش نیویورک‌تایمز که این اعتراضات را اقتصادی خوانده است، اصلاح شود!

شعارسال: روز گذشته، ادامه تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف ایران و در اعتراض به افزایش قیمت‌ها و بیکاری برای دومین روز صورت گرفت و البته مورد توجه رسانه‌های داخلی و بین‌المللی قرار گرفته است. واکنش‌های بین‌المللی به این اعتراضات از کاخ سفید تا رسانه‌های مختلف بین‌المللی گسترده بوده و بازتاب بین‌المللی این اعتراضات درخور توجه است.

 روز گذشته در ادامه تجمعات اعتراضی به مسائل اقتصادی در کشور، شهرهای ساری، رشت، قم، قزوین و کرمانشاه، شاهد حضور مردم و قشرهای معترض به وضعیت اقتصادی کشور بود که در برخی از این تجمعات اعتراضی، شعارهای تندی نیز به گوش می رسید. در برخی از شهرها از جمله کرمانشاه، تجمعات با مداخله پلیس همراه بوده است.

این مسأله در رسانه‌های داخلی و به ‌ویژه رسانه‌های خارجی بازتاب داشته و بسیاری از این رسانه‌ها در خارج از کشور با نمایش تصاویر و ویدئوهایی از این اعتراضات، آن‌ها را دومین اعتراضات بزرگ از سال 2009 به این‌ سو قلمداد کرده‌اند.

روزنامه وال‌استریت ژورنال در خبری با همین موضوع، تیتر جالب‌توجه «اعتراضات جدید در ایران» را به همراه عکسی از حسن روحانی انتخاب کرده است. این تیتر و عکس مربوط به گزارشی از سوی تحریریه این روزنامه است که طی آن تلاش کرده تا اعتراضات روز گذشته را دومین اعتراض بزرگ از سال 2009 – 88 – به این ‌سو جلوه دهد.

این روزنامه در گزارش خود همچنین اشاره‌هایی به وعده‌های دولت برای بهبود شرایط اقتصادی بعد از توافق هسته‌ای 2015 داشته و بیان کرده است، به رغم بهبود شاخص‌های اقتصادی نرخ بیکاری و تورم در حال افزایش است. به شکلی جالب ‌توجه این روزنامه با تشجیع این اعتراضات در پایان گزارش خود بیان کرده است: مردم ایران باید بدانند که دنیا از درخواست آن‌ها برای آزادی حمایت می‌کند.

خبرگزاری بی‌بی‌سی نیز در مطلبی مشابه با انتشار تصاویری از اعتراضات روز گذشته در شهرهای مختلف ایران، این اعتراضات را متوجه دولت دانسته و بیان کرده است، این اعتراضات با هدف نقد گرانی و تورم آغاز شده است.

این رسانه نیز در ادامه همان خط وال‌استریت ژورنال در راستای نسبت دادن اعتراضات به شعارهایی علیه مقامات، از دستگیری تعدادی از معترضان در تهران خبر داده است.

در خطی پررنگ این خبرگزاری به مواردی از شعارها که مربوط به فعالیت‌های ایران در سوریه و یمن بوده، اشاره ‌کرده و سعی بر آن داشته تا این شعارها را به شکلی پررنگ و نمونه‌هایی از اعتراضات به این فعالیت‌ها جلوه دهد.

نیویورک‌تایمز نیز در خبری با تیتر «اعتراضات پراکنده در ایران در خصوص فشار اقتصادی» به قلم توماس اردبرینک و به همراه عکسی از روحانی، تجمعات اخیر را پوشش داده و بیان کرده که این اعتراضات نشانه‌هایی از ناآرامی را در دل خود دارد.

اردبرینک در این گزارش با اشاره‌های فراوان به بر جای ماندن تحریم‌های مالی یک‌جانبه آمریکا به شکلی جالب‌توجه، این اعتراضات را ناشی از این اقدام آمریکا در برخورد با توافق هسته‌ای و تحریم‌ها می‌داند و بیان کرده که سخت می‌توان در خصوص اندازه این اعتراضات و این‌که آیا سازماندهی‌شده بوده‌اند یا خیر نظر داد.

این خط متعادل روزنامه نیویورک‌تایمز البته مورد انتقاد و اعتراض رسانه شورای روابط خارجی آمریکا قرار گرفته است. این شورا با مقایسه گزارش نیویورک‌تایمز و بی‌بی‌سی از این اعتراضات، خط متعادل خبری نیویورک‌تایمز را به سخره گرفته و بیان کرده است، توماس اردبرینک، تنها گزارشگر آمریکایی است که از دفتر خود در تهران برای روزنامه‌اش خبر تهیه می‌کند. این رسانه بیان کرده است که تیتر و گزارش نیویورک‌تایمز که این اعتراضات را اقتصادی خوانده است، باید اصلاح شود!

در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز با تیتر «اعتراض به قیمت‌ها در ایران هم‌زمان با گسترش اعتراضات سیاسی شد» با اشاره به شعارهای علیه دولت در این اعتراضات در شهرهای مختلف ایران بیان کرده است که این شعارها از سمت‌وسوی اقتصادی به سمت سیاسی حرکت کرده است.

این خبرگزاری به نقل از یک مقام، خبر دستگیری معترضان را داده و همچنین به حضور گسترده پلیس و برخورد با معترضان در این تجمعات اشاره کرده است.

اما در کنار این پوشش‌های خبری، واکنش مقامات و نهادهای آمریکایی به این اعتراضات نیز درخور توجه است. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در توییتی که بیش از هر چیز بوی هشدار و خط‌ونشان برای ایران را می‌دهد، بیان کرده است: گزارش‌های متعددی از اعتراضات صلح‌آمیز شهروندان ایرانی در خصوص فساد در نظام و تلف کردن ثروت‌های ملی برای تقویت تروریسم در خارج از این کشور منتشر شده است. دولت ایران باید به حقوق مردم خود احترام بگذارد، از جمله احترام به این‌که آن‌ها خواسته‌های خود را بیان کنند. دنیا دارد این ماجرا را می بیند.

همچنین روز گذشته وزارت امور خارجه آمریکا در یک بیانیه کوتاه بیان کرد: این اعتراضات و گزارش‌های آن را از نزدیک دنبال و دست خود را به‌ سوی معترضان دراز می‌کند. این بیانیه که از سوی «هیتر نئرت»، سخنگوی این وزارت خانه منتشر شده است، مقامات ایران را به خالی و پوچ کردن کشوری ثروتمند و بافرهنگ متهم کرده‌اند که اکنون تنها صادرات آن خشونت و آشوب است.

پل رایان، سخنگوی حزب جمهوری‌خواه در توییتی در همین رابطه بیان کرد: مهم است که ما از اعتراضات صلح‌آمیز در ایران حمایت کنیم. این اعتراضات نتیجه اقدامات نظامی است که بیش از همه بر تقویت و رشد نهادهای تروریزم متمرکز است تا مشکلات شهروندان خود.

در همین حال، سناتور جمهوری‌خواه و ضد ایرانی، تام کاتن، بیانیه‌ای کوتاه در خصوص این اعتراضات منتشر و در آن اعلام کرده: اعتراضات در مشهد نشان داد که نظامی با این ایدئولوژی نمی‌تواند برای مدت زیادی از حمایت عمومی برخوردار باشد و ما باید از مردم ایران که جان خود را به خطر می‌اندازند تا علیه نظام صحبت کنند، حمایت کنیم.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی تابناک، تاریخ انتشار: 9دی 1396 ، کدخبر: ۷۵۹۸۶۸،www.tabnak.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین