شعار سال: محمد مرتضایی صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین نتایج این کاوش اظهار داشت: در مرحله هفتم کاوش شهر باستانی جرجان بقایای کوره سفالگری و گور دسته جمعی در این منطقه کشف شد.
وی افزود: این مرحله که از یک ماه قبل آغاز شده بود 2 کارگاه سفالگری به همراه مواد مصرفی در شهر یکهزار و 500 هکتاری جرجان پیدا شد.
مدیر کاوش فصل هفتم شهر تاریخی جرجان تصریح کرد: در این فصل از کاوش بقایایی از کورههای سفالپزی کشف شد که در آن سفالینههای معروف شهر تاریخی جرجان پخت میشده و در موزههای معتبر دنیا نگهداری میشود که منصوب به این شهر تاریخی است.
مدیر کاوش فصل هفتم شهر تاریخی جرجان تصریح کرد: در این کاوش همچنین گور دستهجمعی کشف شد که 8 اسکلت شناسایی شده. این گور دستهجمعی بر فراز کارگاه سفالگری واقع شده بود.
مرتضایی درباره این گور دسته جمعی اظهار کرد: احتمال دارد این افراد بر اثر حمله مغول و یا بیماری سل فوت کرده باشند.
وی اظهار کرد: مطالعات انسان شناسی و موارد ژنیتیکی بر روی بقایای 7 تا 8 اسکلت کشف شده، توسط متخصصان در حال انجام است که در آینده نتیجه این مطالعات در مقالات و کتابها چاپ و ارائه خواهد شد.
امیرعلی گلچشمه سرپرست میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس نیز از انجام یک کاوش دیگر برای سال آینده در شهر تاریخی جرجان خبر داد و گفت: احتمال دارد در گروه کاوش مرحله هشتم باستانشناسان فرانسوی نیز حضور داشته باشند.
وی اظهار داشت: شهر تاریخی جرجان یکی از بلاد معتبر در دورههای سامانیان، آل زیار و سلجوقیان بود که بر اثر حملات مغولها در 617 هجری قمری از بین رفت.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازخبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار 28دی 96، کدمطلب:1631236، www.tasnimnews.com
ا.ف75