پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۱۱۸۳۲۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۸
سفیر سابق ایران در عراق گفت: دستگاه دیپلماسی و وزارت امور خارجه می تواند در تحقق شعار امسال که حمایت از کالاهای ایرانی است از طریق تشویق و ترغیب در بخش صادرات، نقش آفرینی داشته باشد.
شعارسال: حسن کاظمی قمی در گفت و گو با خبرنگار یار خراسانی، در خصوص شعار " حمایت از کالای ایرانی" اظهار داشت: شعار سال 97 که به نام حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری عنوان شد در تداوم مسیر چندساله ای است که معظم له بر اولویت کار اقتصادی در کشور تاکید دارند.

راه حل بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی توجه به اقتصاد است

وی با بیان اینکه مقام کردن اقتصاد یکی از ارکان اقتدار ملی و بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: راه حل بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی که امروزه در جامعه وجود دارد توجه به اقتصاد است و می توان با حل مشکلات اقتصادی، مشکلات مسائل اجتماعی و فرهنگی مشکلات کاهش پیدا کند و برخی از آن از بین برود.

سفیر اسبق ایران در عراق با تاکید بر اینکه مفهوم حمایت از کالاهای ایرانی این است که در سال جاری باید یک تلاش مضاعف ملی در جهت توجه به تولید ملی کشور صورت بگیرد، تصریح کرد: تولید ملی به طبع خود افزایش تولید کالا و خدمات را به دنبال دارد و می تواند تاثیر خود را در شاخص های  دیگر اقتصاد همچون رفع مشکل اشتغال و بیکاری بگذارد.

کالای ملی باید با کیفیت و ارزان قیمت تهیه شود

وی با اشاره به اینکه حمایت از کالای ایرانی تنها مختص دولت نیست بلکه دولت، بخش خصوصی و مهمتر از مردم می توانند در تحقق این شعار نقش ایفا کنند، اذعان کرد: دولت با برنامه ریزی هایی که انجام دهد باید زمینه تسهیل فرایند تولید ملی را فراهم کند.

کاظمی قمی با بیان اینکه نیروی کار، سرمایه ، مدیریت و تکنولوژی در فرایند تولید ملی بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: در این 4 زمینه دولت می تواند با سیاست های تشویقی و تکمیلی به بخش تولید کننده کمک کند تا بتوانند کالاهای ملی با کیفیت و ارزان قیمت تهیه کنند.

دولت باید از ورود کالاهای مصرفی خارجی جلوگیری کند

وی با تاکید بر اینکه در این مسئله بانک ها، گمرگ و... باید نقش آفرینی داشته باشند، تشریح کرد: دولت با سیاست هایی که اعمال می کند از ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارند جلوگیری کند و مسئله مقابله با قاچاق نیز یکی دیگر از موضوعات مهمی است که دولت باید در آن نقش آفرینی کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تولید کننده مسئولیت بالایی در تولید کالای با کیفیت دارد و لازمه آن اثرگذاری در مدیریت، طراحی و به کارگیری تکنولوژی است، بیان کرد: زمانی که صحبت از ممانعت از ورود کالاهای خارجی می شود مدنظر کالاهای مصرفی است و واردات کالاهای سرمایه ای یا نیمه سرمایه ای می تواند کمک دولت به تولید کالاهای ایرانی باشد.

رقابت با بازار خارجی باید در دستور کار تولید ملی باشد

وی با بیان اینکه مردم از مصرف کالاهای غیر ایرانی اجتناب کنند، تاکید کرد: و با توجه به اینکه حجم زیادی از کالاهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود و شرایط ایران، تحریم های موجود و مشکلات ارز آوری کشور، بهترین فرصت است که با تشویق حمایت از کالاهای ایرانی تلاش کنیم تولید ملی تقویت شود.

کاظمی قمی با تاکید بر اینکه راهبرد توجه به تولید ملی فقط نگاه به مصرف داخلی نیست بلکه باید نوع و ماهیت کالاها به گونه ای باشد که از یک رقابت خارجی برخوردار باشد، افزود: در یک بازار رقابتی تعداد مصرف کننده و تولید کننده زیادی وجود دارد و اگر می خواهیم کالاهای ملی را صادرات کنیم باید به گونه ای باشد که از یک رقابت خارجی برخوردار باشد.

تولید ملی باید نگاه ویژه ای به بخش صادرات داشته باشد

وی همچنین در ادامه ابراز کرد: با توجه به شرایطی که در روابط بین جمهوری اسلامی ایران  و کشورهای همسایه حاکم است و شرایط سیاسی موجود باید تولید ملی به گونه ای باشد که توجه به بخش صادرات را در دستور کار خود داشته باشد و نقش دستگاه دیپلماسی در این زمینه بسیار مهم است.

سفیر سابق ایران در عراق اظهار کرد: با توجه به تحریم هایی که از جانب آمریکا متوجه روسیه می شود و همکاری های خوب منطقه ای که بین ایران و روسیه وجود دارد باید اثرگذار در حوزه اقتصادی باشد، دولت روسیه قوانین خوبی برای تسهیل در ورود کالاهای ایرانی ایجاد می کند و از این منظر نگاه به امر صادرات بسیار مهم است و دستگاه دیپلماسی باید بتواند با یک تحرک بخشی خوب سهم اقتصاد ایران را در روابط با این کشورها بگیرد.

ایران همواره بر حسن همجواری و تعامل با کشورهای همسایه تاکید دارد

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروزه تعامل بسیار خوبی با کشورهای همسایه نظیر عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه، سوریه و... دارد، تصریح کرد: ترکیه، افغانستان، کویت، عمان، قطر و... علاقه مند به توسعه تعاملات اقتصادی با ایران هستند و جمهوری اسلامی همواره بر حسن همجواری و تعامل و همکاری با کشورهای همسایه تاکید دارد.

کاظمی قمی با تاکید بر اینکه دستگاه دیپلماسی در سال جاری یکی از اولویت های خود را باید کمک و تشویق صادرات قرار دهد، اذعان کرد: خارج از فضای همکاری های اقتصادی در عرصه بین المللی، باید  ساختار خاصی برای همکاری با کشور های همسایه پیش بینی شود، ستادی که در زمینه پیشرفت همکاری با کشورهای همسایه اختصاص داشته باشد.

وزارت امور خارجه در تشویق و ترغیب بخش صادرات نقش آفرینی کند

وی با بیان اینکه این ستاد می تواند با توجه به شرایط هر کشور، در جهت تسهیل توان مندی کشورها حرکت کند، عنوان کرد: زیرساخت های اقتصادی برخی از کشورها از بین رفته است و با توجه به اینکه ایران تجربه سازندگی و بازسازی دارد می تواند موثر باشد.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی و وزارت امور خارجه می تواند در تحقق شعار امسال که حمایت از کالاهای ایرانی است از طریق تشویق و ترغیب در بخش صادرات، نقش آفرینی داشته باشد.

 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازشبکه اطلاع رسانی راه دانا، تاریخ انتشار: 7فروردین 1397، کدخبر:   1334670،www.dana.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
0
0
اول باید دید که این تولید داخلی میتواند نیاز های داخل را تامین کند و سپس باید روی صادرات سرمایه گذاری کنیم
ا.ح75
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۸
0
0
دستگاه هایی مانند صدا و سیما نخست باید مردم را به خرید این کالا ها تشویق کنند و سپس روی سرمایه گذاری برای صادرات این کالا ها فکر کنیم
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین