شعار سال: یکی دیگر از نکات مهم در تحریم، اثرات متفاوت تحریم های ملی و بین المللی بر کشور تحریم شده است. البته این موضوع به طور مطلق در مورد همه کشورها تحریم شده و کیفیت تحریم ها یکسان نیست. اما عمدتا معطوف به تحریم های ایران بررسی می شود.
1. از نظر تقدم و تاخر در مهم ترین تحریم هاعلیه ایران و قرار گرفتن بانک های ایرانی در لیست تحریم هموار آمریکا زودتر از شورای امنیت و اتحادیه اروپا عمل کرده است و معمولا شورای امنیت و اتحادیه اروپا به صورت محدودتر از ان پیروی می کردند.
2. از نظر کیفیت تحریمی نیز، تحریم اثرگذار علیه ایران تحریم های بانکی آمریکا بود. تحریم های شورای امنیت هیچگاه شامل تحریم های الزام آور بانکی نبود و آمریکا نیز با استفاده از اختیارات تحریم بانکی خود، بانک های دنیا را مجبور کرد تا با ایران کار نکنند.
3. یکی از نکات مهم در تحریم ها، الزام و ضمانت اجرای تحریم هاست. اینکه یک بانک یا موسسه مالی در دنیا از تحریم ها پیروی کند بیش از آنکه تابع مسائل حقوقی باشد، تابع قانون بازار و برآورد سود و زیان است. همانگونه که بارها کارشناسان تحریمی آمریکا مانند کوهن، ِگامبرت و مرکز امنیت نوین آمریکا می گویند، بانک های دنیا به علت نیاز به سیستم مالی آمریکا و حساب کارگزاری دلار در نظام بانکی آمریکا مجبور به پیروی از تحریم ها علیه ایران هستند نه مسائل حقوقی.
همانطور که کوهن مسئول تحریم های آمریکا می گوید، آمریکا به بانک های دنیا یک پیشنهاد مشخص می دهد یا همکاری با ایران یا استفاده از سیستم مالی آمریکا و بانک های دنیا به سادگی گزنیه دوم را انتخاب می کنند!
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبرخوان تی نیوز، تاریخ انتشار 11 فروردین 97، کد مطلب: -، www.tnews.ir
ا.ح75