پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 26
کد خبر: ۱۲۸۶۹۵
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۲
طهماسب مظاهری رئیس کل پیشین بانک مرکزی طی گفت‌وگویی به ریشه برخی اختلاف نظر درباره التهابات ارزی پرداخته است که در ادامه بخشی از آن می‌آید.

شعار سال: طهماسب مظاهری از ریشه اختلاف نظر درباره التهابات ارزی می گوید:
اولاً سیاست های پولی و مالی دولت های آقای احمدی نژاد و دولت اول آقای روحانی که به رشد بالای نقدینگی و به کارگیری ابزارهایی چون سرکوب ارزی برای توقف ورود نقدینگی به بازارها انجامید را می توان ریشه التهابات ارزی دانست. البته در کنار اثرگذاری عوامل اقتصادی که ذکر شد نباید نقش ثانویه اتفاقات، حوادث و تحولات سیاسی و اجتماعی در داخل کشور و مسائل بین المللی را نادیده گرفت. به هر ترتیب عوامل سیاسی و اجتماعی نقش کشیدن ماشه در اسلحه یا جرقه زدن کبریت برای روشن کردن آتش را در بحران ارزی اخیر ایفا کردند. بنابراین باید به هر دو روی سکه در بروز التهابات ارزی توجه کنیم.

من نمی دانم در 12 سال اخیر چه بر سر بانک مرکزی در دوره مدیریت آقای بهمنی و آقای سیف آمده که تا این اندازه صحبت های غیرکارشناسی ارائه می دهند. آقای سیف به جای اینکه بحث های سیاست های پولی را بیان کند به مردم توصیه می کند سفرهایشان را مدتی عقب بیندازند یا می گوید مردم ما از حد متداول دنیا بیشتر به سفر می روند.

بیان چنین جملاتی در شأن بانک مرکزی نیست. بانک مرکزی چرا باید در امر سفر رفتن مردم دخالت کند؟ چنین جملاتی حالا اگر رئیس سازمان گردشگری بگوید جای تعجب ندارد اما واقعاً عجیب است که رئیس کل بانک مرکزی در مورد امور شخصی مردم اظهار نظر می کند!
تعبیر دارایی های سمی در ادبیات اقتصادی به این معنی رواج ندارد. اصطلاح دارایی های سمی در اقتصاد ایران در چند سال اخیر ابداع شده است. در اینجا ممکن است، منظور آقای آخوندی از دارایی های سمی، نقدینگی مازاد بر تولید باشد که اگر وارد هریک از بازارها شود موجب بروز تنش و جهش قیمت ها می شود. یا اینکه مقصود آقای آخوندی دارایی ها یا نقدینگی ای است که از محل سود بانک ها به سپرده گذاران پرداخت شده در حالی که بانک ها هم چنین درآمدی را به دست نیاورده اند. به هر ترتیب تمام این مسائل به ساختار ناکارآمد اقتصادی کشور برمی گردد که اجازه می دهد چنین اتفاقات غیراصولی و غیرقانونی در نظام بانکی کشور به وجود آید.

بطور کلی سیاست های پولی و مالی خطا و اظهارات غیرکارشناسی و افراط در اعمال ابزارهای امنیتی باعث می شود ذخایر ارزی و طلای کشور کمتر از قیمت واقعی توسط دولت و بانک مرکزی حراج شود تا از این طریق بتوانند قیمت ها را کنترل کنند. غافل از اینکه فقط برای مدت کوتاهی قیمت ها پایین نگه داشته می شوند و پس از مدتی دوباره قیمت ها با شدت بیشتری افزایش می یابند. از طرف دیگر پایین نگه داشتن قیمت ها به شکل مصنوعی با حراج دارایی های سرمایه ای کشور این تصور غلط را برای رئیس دولت و اعضای غیراقتصادی کابینه که کمتر با مسائل اقتصادی آشنایی دارند به وجود می آورد که با به کارگیری چنین ابزارهایی توانسته اند بحران را مهار کنند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت مخبر، تاریخ 23 اردیبهشت 97، کد مطلب: 890377: www.mokhbernews.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین