اوباما که بعد از نشست امنیت هستهای در واشنگتن صحبت میکردگفت: «پیوستن دوباره ایران به اقتصاد جهانی به زمان نیاز دارد، اما ایران در حال حاضر هم از مزیتهای این توافق برخوردار شده است.»
رئیسجمهوری آمریکا گفت که 6 کشور طرف توافق با ایران در سند برجام کماکان نیازمند همکاری برای اجرای کامل آن خواهند بود.
اوباما همچنین این توافق را الگویی برای دیپلماسی در آینده دانست و گفت: «این توافق به ما این موضوع را یادآوری میکند که هر زمان جامعه جهانی موضع مشترک داشته باشد، میتوان امنیت جهانی را ارتقاء داد.»
اوباما در ادامه علیرغم اشاره به اینکه ایران «پیشرفتهایی واقعی» در پایبندی به تعهداتش در برجام داشته یادآوری کرد که برجام تمامی اختلافات واشتگتن با تهران را حل نمیکند.
به گزارش والاستریتژورنال، وی گفت: «فکر میکنم یادآوری این نکته مهم است که این توافق تمامی اختلافات ما با ایران، شامل اقدامات ثباتزدا در منطقه را حل نمیکند.»
وی اضافه کرد: «ممنوعیتهای تجاری آمریکا، به استثنای موارد محدود، پابرجا هستند. ما هم اجرای قاطعانه اجرای تحریمهای مربوط به تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامههای موشکی ایران را ادامه میدهیم.»
ایران و گروه موسوم به 1+5 روز 23 تیر ماه سال گذشته به توافقی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک دست یافتند که قرار بود ضمن محدود کردن برنامه هستهای ایران، تحریمهای مرتبط با این برنامه را نیز رفع کند. اجرای این توافق چند ماهی است که آغاز شده و تهران به طور کامل تعهدات خود را انجام داده است.
رسانههای غربی میگویند هراس شرکتها و بانکهای اروپایی از جریمه شدن از سوی آمریکا موجب شده تا آنها با وجود رفع تحریمها نسبت به همکاری با ایران بیمیل باشند.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 13فرودین 1395، کد مطلب: 13950113000443، www.farsnews.com