پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۶۳۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: آلودگی رودخانه های کشور به حدی رسیده که امکان مهاجرت از ماهیان خاویاری را برای تخم ریزی از آنها گرفته است.

شعار سال: حسن صالحی عصر روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریاها و اقیانوس ها افزود: در مورد ماهیان استخوانی هم که برای تخم ریزی به رودخانه ها مهاجرت می کنند، سهم آنها کمتر از پنج درصد است.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ ذخایر دریایی نیازمند رودخانه های زلال و پاک هستیم، ادامه داد: رسیدن به این هدف مستلزم همکاری و در کنار هم بودن تمام نهادهای مرتبط است.
صالحی اضافه کرد: هیچ چیز به اندازه آبزیان و گیاهان دریایی نیازمند پاکیزگی دریاها و اقیانوس ها نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: امروز در جمهوری اسلامی با حدود یک میلیون و 50 هزار تن تولید آبزی که 670 هزار تن آن از خزر، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند به دست می آید سهم هر ایرانی از آن، 10 کیلوگرم آبزی است. بنابر این هر چه پاکیزگی دریاها و اقیانوس ها بیشتر باشد غذای سالمتری به دست می آید.
وی بیان داشت: همانطور که نگاه آینده دنیا برای تامین غذای بیشتر به دریاها است در ایران نیز این سیاست را به طور جدی دنبال می کنیم، ماهیگیری مسئولانه و تامین غذای سالم را وظیفه اصلی خود می دانیم از این رو حفاظت از محیط زیست دریاها و اقیانوس ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
صالحی ادامه داد: سازمان شیلات ایران با همکاری نهادهای مرتبط دریایی، تلاش می کند این وظیفه را به نحو کلیدی انجام دهد. البته در کنار ماهیگیری مسئولانه درصدد صید پایدار و حفظ ظرفیت های فراساحلی نیز هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران عنوان کرد: حدود هزار شناور ایران در اقیانوس هند از امنیت ایجاد شده استفاده می کند و بهره برداری 300 هزار تن آبزی از این اقیانوس متکی به این امنیت است.
وی گفت: اگر امروز می توانیم در خزر تا حدودی ظرفیت صید را برای ماهیان استخوانی و کیلکا حفظ کنیم و بازسازی ذخایر و حفظ رودخانه ها را با هدف رساندن بچه ماهی ها به دریاها داشته باشیم مدیون این امنیت هستیم و باید بدانیم که این عرصه ها باید برای آبزیان پاک باشد.
صالحی با اشاره به معضل پلاستیک در دریاها و اقیانوس ها افزود: امروزه شاهد تولید حجم زیادی پلاستیک در کشور هستیم که بخش عمده آن از طریق رودخانه ها وارد دریاها و اقیانوس ها می شود که دریای خزر از این جهت بیشتر تحت تاثیر و فشار است.
رئیس سازمان شیلات ادامه داد: امروز از حدود 120 محل تخلیه صید و بیش از 70 بندر صیادی، مدیریت بیش از 50 درصد آنها در اختیار شورای صیادی است که یکی از مهمترین وظایف آن مدیریت عدم آلودگی و حفظ محیط زیست این مناطق است.
وی اضافه کرد: سالانه بیش از 450 میلیون عدد بچه ماهی و لارو میگو به صورت مصنوعی تکثیر می شود که این کار با هدف حفظ ذخایر دریایی صورت می گیرد.
صالحی به توسعه زیستگاه های مصنوعی اشاره کرد و گفت: اگر برای توسعه زیستگاه های مصنوعی سرمایه گذاری کنیم علت آن این است که با اقدامات صورت گرفته زیستگاه آبزیان را نابود کرده و تلاش می کنیم فضای مناسبی برای زندگی آنها فراهم کنیم.
صالحی به کمبود منابع آبی اشاره کرد و تصریح کرد: با وجود نگرانی هایی که در مورد منابع آب شیرین در خشکی داریم نگاهمان به استفاده از آب های غیرمتعارف برای پرورش آبزیان جدی است و مطالعات کلیدی زیادی در این زمینه انجام داده ایم.
به گفته وی بیش از 11 هزار قایق، لنج و کشتی در خلیج فارس، دریای عمان، دریای خزر و اقیانوس هند تردد می کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ 30 خرداد 97، کد مطلب: 82948143: www.irna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
0
0
احساس میکنم که کشور قشنگ رها شده! بی پناه شده! بی سرپرست شده تو همه بخش ها! کی قراره این روزها تموم شه؟
اصلا تموم شدنی هست این همه بلا؟
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین