پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۸۲۰
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴
در پی کاهش شدید قیمت نفت در بازار های جهانی کشورهای تولید کننده نفت قرار بر کاهش تولید و صادرات در قالب طرح فریز نفتی گذاشتند، طرحی که از سوی مقامات نفتی کشورمان پذیرفته نشد.

شعارسال: چند ماهی می شود که قیمت نفت در بازار های جهانی کاهش چشمگیری را تجربه می کند و در برخی مواقع به گفته بسیاری از کشورهای تولیدکننده، تولید طلای سیاه در این شرایط قیمتی اصلا به صرفه نیست.

بر اساس این گزارش در کنار کاهش شدید قیمت نفت در بازار های جهانی، تولید و صادرات نفت کشورمان در پی تحریم ها به شدت کاهش پیدا کرد و حالا در روزهای بعد از اجرای برجام و به گفته وزیر نفت و معاون اول رییس جمهوری، ایران به دنبال افزایش تولید و پس گرفتن سهم بازار خود در مبادلات نفتی است.

حالا و در این شرایطی که ایران بعد از سالها با افزایش تولید تازه خودش را برای تولید نفت به میزان قبل از تحریم نزدیک می کند مسبب اصلی کاهش قیمت نفت طرح فریز نفتی یا همان کاهش تولید کشورهای صادرکننده نفت را مطرح و به شدت پیگیر آن است.

در همین راستا قرار شد اجلاس دوحه در قطر برگزار و کشورهای عمده صادرکننده نفت دور یک میز بنشینند و مثلا برای افزایش قیمت نفت، تولید را کاهش دهند، اما ایران که خود را برای بازپس گیری سهم خود از بازار نفت آماده کرده در این اجلاس حضور پیدا نکرد.

ابتدا قرار شد یکی از معاونان زنگنه به جای وزیر نفت کشورمان در این اجلاس حضور پیدا کند و درست در همان روزها عربستان تهدید کرد اگر ایران پای می مذاکره نیاید و در اجلاس شرکت نکند تولید نفتش را افزایش خواهد داد.

وقتی خبرنگار ما از وزارت نفت پیگیر اجلاس دوحه شد با خبر شدیم حتی معاون وزیر هم در این اجلاس شرکت نکرده است.

تا جایی که زنگنه وزیر نفت گفت: ما چون در شرایطی هستیم که قرار است سهم خود را از بازار پس بگیریم پس منطقی نیست این طرح را قبوال و در اجلاس شرکت کنیم اما برای بقیه کشورهای تولید کننده نفت آرزوی موفقیت داریم.

نا گفته نماند در حال حاضر تولید نفت کشورمان حدود 1.3 میلیون بشکه در روز است و قبل از تحریمها حدود 2.3 بشکه تولید و صادرات داشتیم، این در شرایطی است که کشوری مثل عربستان در حال حاضر در حدود 10 میلیون بشکه صادرات دارد و تهدید کرده با به نتیجه نرسیدن اجلاس دوحه تولید خود را به حدود 12 میلیونت بشکه می رساند.

در این روزهای غبار آلود قیمت نفت و در روزهایی که موتور کشورهای تولید کننده نفت به روغن سوزی افتاده باید دید کشورهای عضو اوپک چه سیاستی را برای خروج از چالش کاهش شدید قیمت نفت در پیش می گیرند و آیا حضور پیدا نکردن ایران در اجلاس دوحه، این نشست تشریفاتی را تعطیل می کند؟

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری میزان ، تاریخ انتشار خبر 29 فروردین 1395، کدمطلب: 161498 ،www.mizanonline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین