پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۷۳۴۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۰
فعالان تعاون در حوزه کشاورزی عمده‌ترین مشکلات خود را در زمینه عدم حمایت از کشاورزان، عدم اجرای مصوبه دولت درباره استمهال بدهی‌های کشاورزان آسیب دیده، تصمیمات خلق اساعه‌ای که صادرکننده را از دور خارج و دلال را جایگزین آن می‌کند با وزیر جهاد کشاورزی در میان گذاشتند

شعارسال:فعالان تعاون در حوزه کشاورزی عمده‌ترین مشکلات خود را در زمینه عدم حمایت از کشاورزان، عدم اجرای مصوبه دولت درباره استمهال بدهی‌های کشاورزان آسیب دیده، تصمیمات خلق اساعه‌ای که صادرکننده را از دور خارج و دلال را جایگزین آن می‌کند با وزیر جهاد کشاورزی در میان گذاشتند.

فعالان بخش تعاون صبح امروز در نشستی با وزیر جهاد کشاورزی به بیان مشکلات این حوزه و مطالباتشان از دولت و وزارت جهاد کشاورزی پرداختند.

در این نشست ارسلان قاسمی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران گفت: ۲۵ هزار تعاونی فعال در حوزه کشاورزی داریم که در قالب ۱۹ هزار اتحادیه ملی فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تولیدات کشاورزی در بخش تعاون است به وجود تعاونی‌های مشابه اتحادیه‌های تعاونی در سازمان تعاون روستایی که به موازی کاری ختم می‌شود انتقاد کرد.

قاسمی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید تصریح کرد: تنها راه خروج از شرایط تحریمی حمایت از تولید است اما تصمیم گیری های خلق الساعه مانع از رونق تولید می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران در عین حال که تصمیم دولت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور را مثبت برشمرد گفت: برخی کالاها با ارز آزاد و برخی با ارز نیمایی وارد شده‌اند که اختلاف قیمت دارند و صادرات را با مشکل مواجه می کنند، همین امر باعث بروز شده و صادرکنندگان باتجربه را از بازار بین‌الملل خارج می‌کند و در میان مدت باعث از دست رفتن بازارهای هدف می شود.

قاسمی همچنین درباره کشت فراسرزمینی به خاطر مشکلات کمبود آب در کشور این اقدام را مثبت اما نیازمند برنامه ریزی هدفمند دانست.

وی از جانب اتاق تعاون ایران اعلام آمادگی کرد تا در این مورد به دولت کمک کنند.

قاسمی درباره صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری نیز گفت : در بخش کشاورزی نیاز به سه صندوق حمایت از سرمایه گذاری در بخش آبزیان، گل و گیاه و پسته داریم.

پیشنهاد استفاده دولت از شبکه تامین و توزیع تعاون برای توزیع‌ نظام‌مند

محمدعلی ضیغمی، معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران در ادامه این نشست هم اندیشی با اشاره به اینکه شبکه تامین و توزیع در بخش تعاون شبکه ای بی نظیر است گفت: در کمتر جایی چنین حلقه‌های متصل این داریم و با اتکا به تجاربی که در شبکه توزیع از سنوات گذشته داشتیم، می‌توانیم الان نیز ایفای نقش موثری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ میلیون نفر در این شبکه تحت پوشش هستند، گفت: این امکان برای دولت وجود دارد که در هر توزع نظام مندی از این شبکه استفاده کند.

وی در عین حال تاکید کرد که شبکه توزیع زیر نظر اتاق تعاون به صورت برخط قابلیت نظارت بر روند تولید تا توزیع کالا را دارد.

مشکلات کشاورزانی که دیون بانکی دارند

در ادامه این نشست محمود صادقی مدیرعامل اتحادیه سراسری پسته گفت: سال گذشته ما ۲۸۳ هزار تن تولید پسته داشتیم اما امسال ۹۰ درصد از تولید پسته ما از دست رفت.

وی با انتقاد از عدم اجرای تصویب نامه هیات وزیران درباره سه سال امهال بدهی‌های کشاورزان گفت: بانک کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه به خاطر بار مالی آن را غیر قابل اجرا دانستند؛ تقاضای ما این است اجرای این برنامه از طریق بانک مرکزی پیگیری شودچرا که کشاورزان بدهکاری که دیون بانکی دارند حالا حتی اجازه دریافت دسته چک ندارند.

صادقی در خصوص پیمان سپاری ارزی گفت: پیمان سپاری ارزی با وجود عرضه نیمایی به صلاح نیست، سیاستگذار خواسته در ارتباط با پتروشیمی‌ها یک مدت زمان بازپرداخت تعیین کند تا ارز به شبکه باز گردد اما زمان سه ماه کفایت نمی‌کند و دست دلالان را باز می گذارد. مخصوصا در خصوص پسته باعث خروج دست اندرکاران اصلی خواهد شد.

در ادامه این نشست، فتحی، مدیرعامل اتحادیه سراسری گل و گیاه گفت: نهاده های مصرفی وارداتی در تولید داخل بدون هیچ نظارتی به دست تولیدکننده می‌رسد از آنجا که تولیدکننده ناچار به تامین نهاده‌ها است در این زمینه متضرر می‌شود.

وی بر همین اساس پیشنهاد نقش‌آفرینی اتحادیه ها در توزیع نهاده‌های مورد نیاز برای تولید داخل را مطرح کرد.

مازاد تولید شیر در دامپروری‌ها و کمبود شیر در کارخانه‌های لبنی

امیرحسین صفری از تولیدکنندگان محصولات لبنی نیز در این جلسه به کمبود شیر خام برای صنایع لبنی اشاره کرد و گفت در این جا ادعایی برای تولید شیر نداریم اما شیری که وارد کارخانه‌ها می‌شود کم است.

این فعال صنایع لبنی تاکید کرد: شیری که وارد کارخانه ها میشود ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است؛ علی‌رغم اعمال ممنوعیت برای صادرات شیرخشک اما مشکل جذب شیر کارخانه ها هنوز حل نشده است.

وی درباره افزایش قیمت محصولات لبنی نیز به مشکلاتی از جمله گرانی مواد اولیه و افزایش هزینه‌های بسته‌بندی اشاره کرد و گفت: در این شرایط تولید کننده برای رهایی از ورشکستگی ناچار به گران کردن محصولات است که با برخورد قهری دستگاه‌های نظارتی هم مواجه می‌شود.

در این مراسم همچنین آزاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری داخل دامپروران نیز گفت: ما نه تنها کمبود شیر نداریم بلکه مازاد تولید شیر و توان تولید بیشتر هم داریم.

وی ادامه داد: گرچه شعار واگذاری امور به بخش خصوصی داده شده اما در عمل حتی با وجود اتحادیه های موازی مواجهیم و دود این موازی‌کاری در چشم تولید کننده می‌رود.

مسعودی، نماینده اتحادیه کارخانجات خوراک کشور نیز از عدم توجه و جدی نگرفتن تولید کارخانجات خوراک در کشور گلایه کرد.

اکبر داوودی مسئول اتحادیه دامپروران سیستان و بلوچستان نیز گفت: ما در سال جاری با خشکسالی در شمال استان مواجه بودیم و وزیر کشور با رئیس‌جمهور به منطقه آمدند مصوباتی داشتند اما اقدامی درباره آنها انجام نشد.

وی به مشکلات کشاورزان و دامپروران این استان و سیر نزولی خوراک دام در این استان اشاره کرد و اجرای مصوبه امهال بدهی‌های کشاورزان را خواستار شد.

وی تاکید کرد: ما می‌خواهیم در تولیدات کشور سهمی داشته باشیم اما نمی شود.

شرفی، مدیر عامل شرکت تعاونی دانه های روغنی نیز بزرگترین مشکل این اتحادیه را هزینه‌های بالای حمل و نقل دانست.

وی همچنین از دولت خواست تا در شبکه های توزیع و تنظیم بازار از آنها کمک بگیرند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار15 آبان 97، کدخبر: 13970405000323،www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۶
0
0
م.آ73
بعضی قوانین فقط جنبه فرمالیته داره وهیچ قابلیت اجاره ای نداره واین ملت و صادرکننده و کشاورز هستن که ضرر میکنن تا این قوانیین به مرحله اجاره برسن و دلالها بیشترین نفع را میبرند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۶
0
0
م.آ75
کاش میشد بتونیم حداکثر سود رو به تولید کننده بدیم نه واسطه و دلال
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین