پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۶۳۸۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۶
معاون بهره‌برداری و تأمین منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای سمنان یکی از مشکلات مهم و اساسی در سد دامغان را نبود دریچه تخلیه تحتانی جهت تخلیه و خروج رسوبات ناشی از سیلاب عنوان کرد و گفت: آب سد دامغان از رودخانه دامغان رود یا نهر کبیر تأمین می‌شود و در این منطقه سیلاب‌های متعددی به وقوع می‌پیوندد، این رسوبات بعد از ورود به سد، به دلیل اینکه دریچه تخلیه تحتانی در زمان بهره‌برداری از سد وجود نداشته است، در سد باقی می‌ماند.

شعارسال: معاون بهره‌برداری و تأمین منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای سمنان نبود دریچه تخلیه تحتانی جهت تخلیه و خروج رسوبات ناشی از سیلاب را از مشکلات اساسی در سد دامغان عنوان کرد.

 معاون بهره‌برداری و تأمین منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به اینکه ظرفیت سد مخزنی شهید شاهچراغی دامغان 21 میلیون مترمکعب در سال است، گفت: در حال حاضر ذخیره حجم فعلی این سد کمتر از 10 میلیون مترمکعب است.

محمدرضا خاموشی گفت: ظرفیت اصلی سد دامغان سالانه 21 میلیون متر مکعب است و امکان تنظیم آب تا 30 میلیون متر مکعب در سال نیز در این سد وجود دارد. از این میزان، 11 میلیون متر مکعب به کشاورزی، 4 میلیون متر مکعب به شرب و 3 میلیون متر مکعب به محیط زیست اختصاص پیدا کرده است.

معاون بهره‌برداری و تأمین منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای سمنان ادامه داد: در حال حاضر با توجه به آورد کم رودخانه، خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی و همچنین برداشت بی‌رویه و مصرف بی‌رویه در بالادست سد، حجم ذخیره در سد به کمتر از 10 میلیون متر مکعب است.

خاموشی اضافه کرد: از میزان ذخیره فعلی سد دامغان، بالغ بر 5 میلیون متر مکعب حجم مفید و آب سالم در سد است و حدود 4 میلیون مترمکعب از آن را رسوبات ناشی از سیلاب‌ها و... تشکیل می‌دهد.

وی یکی از مشکلات مهم و اساسی در سد دامغان را نبود دریچه تخلیه تحتانی جهت تخلیه و خروج رسوبات ناشی از سیلاب عنوان کرد و گفت: آب سد دامغان از رودخانه دامغان رود یا نهر کبیر تأمین می‌شود و در این منطقه سیلاب‌های متعددی به وقوع می‌پیوندد، این رسوبات بعد از ورود به سد، به دلیل اینکه دریچه تخلیه تحتانی در زمان بهره‌برداری از سد وجود نداشته است، در سد باقی می‌ماند.

معاون بهره‌برداری و تأمین منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای سمنان اضافه کرد: با توجه به ورود بیش از 4 میلیون مترمکعب رسوب به مخزن سد دامغان در دوره بهره‌برداری 12 ساله و مدفون شدن آبگیر سد در زیر رسوبات، شرکت آب منطقه‌ای سمنان برای خروج از شرایط کنونی، اقدام به انجام مطالعات علاج بخشی با هدف دست یافتن به راهکار جامعی برای مشکلات رسوب سد دامغان و خط تخلیه تحتانی کرده است.

خاموشی تصریح کرد: دریچه تخلیه تحتانی برای این است که در زمان وقوع سیلاب، آب کدر و به اصطلاح رسوبات از مخزن اصلی تخلیه شود و آب سالم باقی بماند، در همین راستا در سفر اخیر رئیس جمهور به استان سمنان 14 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح اختصاص پیدا کرد و در موافقت نامه‌های سال 98 و 99 این بودجه تخصیص پیدا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: کل اعتبار مورد نیاز برای اصلاح دریچه تخلیه تحتانی و انجام مطالعات علاج بخشی سد دامغان بالغ بر 23 میلیارد تومان است که امیدواریم از منابع استانی و ملی تأمین شود.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: 26آذر 1397 ، کدخبر:6765402 ،www.yjc.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۷
0
0
مشکلاتی از قبیل کمبود آب و نبود امکانات بهداشتی برای مردم استان زندگی رو در شرایط سختی قرار داده اگر از این منابع آب محدود هم به درستی نگهداری نشه و وقایعی نظیر فرونشست و رسوب و ... بخواد از بین ببردشون که این مشکلات به طور حادتر خودشون رو نشون میدن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین