پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۱۵۰۱
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۱
معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با رد توقف صادرات سیمان گفت: تحریم ها جز اینکه روند مبادلات پولی و مالی را مختل و برگشت پول را سخت کرده است، نتوانسته به آن آسیبی وارد کند.

شعار سال: «جعفر سرقینی» سه شنبه در حاشیه دهمین نمایشگاه صنعت سیمان و گرامیداشت 85 سالگی این صنعت در محل نمایشگاه های بوستان گفت و گو در جمع خبرنگاران افزود: صنعت سیمان قادر به تامین نیازهای داخلی است و تا 20 میلیون تن در سال توان صادراتی دارد همانطور که سابقه صادرات 19 میلیون تنی را در کارنامه خود ثبت کرده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امروز ظرفیت تولید سیمان کشور به 87.5 میلیون تن رسیده و 10 میلیون تن دیگر در حال آماده سازی برای راه اندازی است که 35 درصد پیشرفت داشته است.

وی بیان داشت: برای سال 1400 رسانیدن ظرفیت تولید به یکصد میلیون تن و برای افق 1404 ظرفیت 120 میلیون تنی هدفگذاری شده است، اما به دلیل رکود در بخش معدن همواره تولید کمتر از ظرفیت است.

سرقینی یادآور شد: در سال 92 تولید 69 میلیون تن سیمان به ثبت رسید، اما امروز به دلیل رکود در بخش ساختمان و کند شدن آهنگ صادرات، تولید 58 میلیون تن تا پایان سال پیش بینی می شود. این مقام مسئول همچنین به افزایش صادرات فولاد اشاره کرد و گفت: با وجود تحریم ها صادرات صنایع معدنی جز یکی دو مورد، کم نشده و صادرات فولاد در نیمه نخست امسال با رشد 10 درصدی وزنی و 23 درصدی ارزشی همراه بوده است.

بازگشت ارز صادراتی به سامانه نیما

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات معدنی به کشور گفت: میزان صادرات عمده صنایع معدنی کشور بیش از 10 میلیون یورو است و صادرکنندگان طبق بخشنامه بانک مرکزی باید 90 درصد آن به سامانه نیما بازگردانند. بانک مرکزی بیست و هشتم آبان ماه در بخشنامه ای چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه‌ اقتصادی کشور را ابلاغ کرد. در این بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگانی به صادرات سالیانه تا یک میلیون یورو، بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو، بیش از سه میلیون یورو تا 10 میلیون یورو و بیش از 10 میلیون یورو تقسیم بندی شده که بر مبنای آن تا یک میلیون یورو از فروش ارز در سامانه نیما معاف است. بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو مکلفند 50 درصد ارز صادراتی را به سامانه نیما واگذار کنند. بیش از سه میلیون یورو تا 10 میلیون یورو مکلفند 70 درصد ارز صادراتی و بیش از 10 میلیون یورو مکلفند 90 درصد ارز صادراتی را در سامانه نیما عرضه کنند.

سرقینی ادامه داد: دولت به صادرکنندگان سه ماه مهلت داده که ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما بازگردانند، اما در شرایط دشوار کنونی بازگرداندن ارز در مدت سه ماه ممکن نیست. وی اضافه کرد: مشکل دیگر نیاز صادرکنندگان به بخشی از این ارز برای تامین نیازهای وارداتی خود است. معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: علاوه بر سیمان و فولاد، در تلاشیم تا آن میزان ارز که صنایع برای وارداتشان نیاز دارند از عرضه به سامانه نیما معاف شود.

بررسی آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حاکی از فروش بیش از 50 درصد ارز حاصل از صادرات توسط شرکت های معدنی در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) است. سرقینی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا، وجود رقابت منفی در بازار سیمان را تایید کرد، اما گفت: با تلاش انجمن صنفی سیمان و صدور بخشنامه ای در این زمینه، موضوع رقابت منفی مدیریت شد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون عمده صادرات سیمان به عراق و افغانستان انجام می شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار 18 دی 97، کد مطلب: 83163440، www.irna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین