پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 22
کد خبر: ۱۹۶۰۲۴
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۸
مطالعات متعدد حاکی از ارتباط مستقیم، ارتقای مهارت‌های شناختی و تفکر انتقادی، رفع اختلالات زبانی، بهبود اضطراب، تعاملات و ارتباطات اجتماعی، قدرت سازگاری و تصمیم‌گیری، بهداشت روانی، موفقیت تحصیلی دانش‌آموز و هدف‌داری زندگی با آموزش‌های پیش‌دبستانی و با توجه به زبان مادری است. این امر متضمن توجه به حقوق اقلیت‌های فرهنگی و زبانی، بازنگری و اصلاح قوانین، احداث پیش‌دبستانی‌ها، برنامه‌ریزی و تخصیص سرمایه‌ها و امکانات و تسهیلات لازم با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه عدالت آموزشی است. آیا در مدرسه منفعتی هم هست؟ آیا دانش‌آموزان سود می‌برند؟ یا والدین یا مربیان یا دولت؟ شاید هم هیچ‌کس سودی نمی‌برد. این پرسش مهمی است که باید به آن پاسخ داده شود.

شعار سال: در حقیقت کودکانی که نتوانند قبل از ورود به دبستان، مشکلات زبانی و گفتاری خود را مرتفع کنند، در استفاده از زبان‌های رسمی آموزش‌وپرورش صدمه می‌بینند، درحالی‌که بیشتر برنامه‌های آموزش‌و‌پرورش مبتنی‌بر زبان است. آموزش‌های پیش‌دبستانی باعث تقویت تصویر رشد زبان کودک می‌شود. این موضوع به‌خصوص زمانی اهمیت بیشتری دارد که محیط خانوادگی و اجتماعی امکانات کمتری دارد که متأسفانه بیشتر مناطق دوزبانه در ایران چنین وضعیتی را دارند. بنابراین برنامه‌های دوره آمادگی برای کودکان در خانواده‌های بی‌سواد مفیدتر است.
من در جهت رفع مسائل ذکرشده پیشنهاداتی را دارم که عبارت است از:
معاونت پیش‌دبستانی با حضور یک نماینده از هر زبان و فرهنگ صورت پذیرد و نماینده‌ها از همان فرهنگ بومی بوده و به ویژگی‌های فرهنگی آن منطقه مسلط باشند. همچنین انتخاب نماینده‌ها برحسب پارامترهای علمی و آکادمیک باشد.
پیش‌دبستانی اجباری شود و آمار دانش‌آموزان دوره پیش‌دبستانی نیز جزء آمار مدارس محسوب شود.
یکی از مسائل دیگری که در دوره پیش‌دبستانی داریم، بحث شهریه است. بهتر است در مناطق محروم و دوزبانه شهریه‌ها حذف شود. در این راستا دولت نیز سوبسیدهایی را ارائه دهد.
تشکیل کلاس‌های آموزشی برای والدین با این رویکرد که آنها را توجیه و قانع کنیم که کودکان را به پیش‌دبستانی بفرستند.
بیگانه‌شدن روستاها در مناطق حاشیه‌ای و خالی‌شدن آنها از سکنه یکی از مشکلات مناطق مرزی است. این روستاها حتی معلم هم ندارند. در حقیقت ایجاد هویت مشترک در این مناطق به واسطه هزینه‌کردن و سرمایه‌گذاری می‌تواند زمینه‌ساز تعلق باشد.
لزوم توجه به زبان مادری برای تحقق اهداف پیش‌دبستانی یک ضرورت است. این امر سبب می‌شود تا مسئولان مناطق محروم ملزم شوند تا فضای حیاتی را به معلمان باانگیزه بیشتر و فعالان عرصه تعلیم و تربیت واگذار کنند.
توجه به مطالعات تطبیقی و نمونه‌های موفق در کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته که سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود.

طراحی محتوای بومی برای آموزش‌های این دوره.
به‌کارگیری مربیان مسلط به زبان مادری در مناطق دوزبانه
در نهایت اینکه مهم‌ترین پیشنهاد این است که نظام آموزش‌وپرورش دوره‌های پیش‌دبستانی را در برنامه‌های رسمی و اجباری خود منظور کند تا همه کودکان بتوانند از آموزش‌های این دوره استفاده کنند. برای این هدف، فراهم‌کردن شرایطی برای آموزش زبان با استفاده از اسباب‌بازی‌ها، تصاویر، کتاب‌های داستانی و اشیای گوناگون پیرامون کودکان و برگزاری کارگاه‌ها برای والدین بسیار ضروری است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 26 اسفند 97، شماره: 3392


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین