پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۸۰۷۳
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴
اسماعیل کهرم با اشاره به بروز سیل در کشور می‌گوید: برخی می‌گویند که این حجم از بارش‌ها نتیجه بارورسازی ابر‌ها است که من به آن می‌خندم و شما هم بخندید. بارور کردن ابر‌ها بسیار هزینه‌بر است و در عموما در حد تجربی و مثلا یک استخر آب این کار انجام می‌شود.کهرم ادامه داد: افرادی که می‌گویند دوره خشکسالی تمام شده و دوره‌تر سالی شروع شده است کمی صبر کنند و به قول معروف باید به آن‌ها بگویم که جوجه را آخر پاییز می‌شمارند. اگر ما یک تابستان تر داشتیم و بیش از ۳۰۰ میلی متر بارش باران داشتیم، در آن صورت می‌توانستیم بگوییم که خشکسالی را سپری کرده و وارد دوران ترسالی شده‌ایم، مگرنه با یک گل بهار نمی‌شود. این یک اتفاق است که افتاده و حتی ممکن است که تابستان امسال خشک‌تر هم باشد به هرحال باید صبر کرد و بعد نتیجه گرفت.

شعار سال: بارش و سیلاب‌های اخیر باعث این تصور به وجود بیاید که دوران دوازده خشکسالی به پایان رسیده است. یک کارشناس محیط زیستی اما این مسئله رد می‌کند و می‌گوید برای اثبات چنین ادعایی باید منتظر تابستان ماند و دید بارش در آن فصل چگونه است. اسماعیل کهرم پیشکسوت و کارشناس محیط زیست ایران درباره تحلیل‌های مختلف عامه نسبت به بارش‌های اخیر صحبت کرده و به پرسش‌های رویداد۲۴ پاسخ داده است.

اسماعیل کهرم با اشاره به افزایش حجم بارش‌ها در کشور، گفت: باید بدانیم که مشکل کم آبی کشور حل نشده است، بلکه یک مشکلی هم اضافه شده و باعث شد ما هموطنانمان را از دست بدیم. همانطور که می‌دانید اکنون سد دز را باز کرده‌اند و آب گل آلود به سمت خلیج فارس می‌رود. متاسفانه ما سد‌های زیادی در مناطق مهم نداریم که بخواهد مشکل کم آبی را حل کند.

کهرم ادامه داد: افرادی که می‌گویند دوره خشکسالی تمام شده و دوره‌تر سالی شروع شده است کمی صبر کنند و به قول معروف باید به آن‌ها بگویم که جوجه را آخر پاییز می‌شمارند. اگر ما یک تابستان تر داشتیم و بیش از ۳۰۰ میلی متر بارش باران داشتیم، در آن صورت می‌توانستیم بگوییم که خشکسالی را سپری کرده و وارد دوران ترسالی شده‌ایم، مگرنه با یک گل بهار نمی‌شود. این یک اتفاق است که افتاده و حتی ممکن است که تابستان امسال خشک‌تر هم باشد به هرحال باید صبر کرد و بعد نتیجه گرفت.

این کارشناس زیست محیطی با بیان اینکه سال آبی ما از مهرماه شروع می‌شود، تصریح کرد: تا به حال شرایط خوبی نسبت به سال‌های گذشته داشته‌ایم، اما باید ببینیم که این روند تداوم خواهد داشت یا نه! به قول انگلیسی‌ها wait and see صبر کن و ببین.

کهرم ادامه داد: برخی می‌گویند ممکن است که این تغییر اقلیم باشد، اگر این موضوع مطرح باشد باید صبر کرد و تداوم آن را در تابستان هم مشاهده کرد و اگر ما تا مهرماه شاهد چنین شرایطی باشیم بله، می‌توانیم بگوییم که تغییر اقلیم رخ داده است. تاکنون که ۱۲ سال است که در خشکسالی به سر می‌بریم، از دریای سرخ و خلیج فارس امواج می‌آمدند و بسیار هم گرم و خشک بودند.

او گفت: زمانی که ما این ابر‌ها را از اقیانوس اطلس دریافت می‌کردیم، شرایط خوبی را داشتیم. اکنون هم اینگونه به نظر می‌رسد که شاید بازهم به دلیل پدیده «ال نینو» یا همان پدیده تغییرات آب و هوایی در اطلس تغییر کرده و ابر‌های خود را به سمت ایران می‌فرستد. ما امیدواریم که اینگونه باشد، اما باید صبر کرد و نتیجه را دید.

کهرم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سیل‌ها قابل پیش بینی بوده است یا نه، خاطرنشان کرد: مسئله هواشناسی قابل پیش بینی هست، اما نه برای طولانی مدت! یعنی برای سه یا دو ماه آینده نمی‌توان پیش بینی کرد، اما از پیش از یک هفته بله می‌توان این موضوع را پیش بینی کرد.

او ادامه داد: هواشناسی نه تنها این موضوع را پیش بینی کرد بلکه اخطار هم داد، اما در این یک هفته و مدت زمان کوتاه کاری نمی‌توان انجام داد. شما آبخیزها، جنگل‌ها و ... را از بین برده‌اید و زمانی هم که سیل آمد به دلیل لایروبی نکردن رودخانه ها، مسیر سیل بسته بود و باعث خسارت شد. اگر رودخانه‌ها لایروبی شده بود، در گلستان شاهد این خسارت‌ها نبودیم. طبیعتا کم کاری‌ها را نمی‌توان در یکی دو هفته جبران کرد.

این کارشناس و فعال محیط زیست ادامه داد: برخی می‌گویند که این حجم از بارش‌ها نتیجه بارورسازی ابر‌ها است که من به آن می‌خندم و شما هم بخندید. بارور کردن ابر‌ها بسیار هزینه‌بر است و در عموما در حد تجربی و مثلا یک استخر آب این کار انجام می‌شود. ما هزار هواپیما نداریم که بخواهد در هزار نقطه از کشور برود و بخواهد این کار را انجام دهد. شاید سازمان‌های مربوطه بخواهند همچین پز‌هایی را بدهند، اما اصلا نباید باور کرد و این کاری بس غیرممکن است.

کهرم ادامه داد: مسئولان حقیقت را عنوان نمی‌کنند. ابتدا اعلام کردند که هرکسی در رابطه با سیل و خشکسالی و تشویش اذهان عمومی صحبت کند دستگیر می‌شود و اکنون هم به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویی ایران بهشت برین شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری رویداد24 تاریخ انتشار 9 فروردین 98، کد خبر: 169678، www.rouydad24.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین