پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۲۱۸۸۱۱
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۲
یک کارشناس اقتصادی گفت: عمده ترین راه کاهش سرعت نقدینگی در کشور این است که دولت کسری بودجه خود را از طریق استقراض از بانک مرکزی جبران نکند و در عوض در مخارج خود انضباط پولی و مالی را در دستور کار قرار دهد.
شعارسال: رشد نقدینگی در کشور رو به افزایش است. این را آمارها نشان می‌دهد. برابر آمارهای اعلام شده نقدینگی در کشور در تابستان سال ۱۳۹۲ کمتر از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در تابستان ۹۸ به بیش از دو هزار میلیارد تومان رسیده است، یعنی یک افزایش چهار برابری. اما چه عاملی باعث شده که ۷۵ درصد نقدینگی کشور در طول ۶ سال اخیر به وجود آید.

یک کارشناس مسائل اقتصادی دولت و بانک مرکزی را در تشدید این نقدینگی مقصر می‌داند. داوود سوری به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: اولین آثار مخرب نقدینگی در اقتصاد کشور، ایجاد تورم و در مرحله کاهش ارزش پول ملی در اقتصاد است، به عبارت دیگر عمده هنر نقدینگی، ایجاد تورم و کاهش ارزش پول ملی است.

وی افزود: زمانی که در کشوری نقدینگی ایجاد می شود و تولید در آن کشور روند کاهشی را در پیش می‌گیرد این مسئله باعث افزایش قیمت‌ها می شود که در آخر تورم را ایجاد می کند.

سوری بیان کرد: این حجم از افزایش نرخ تورم می تواند بر روی نرخ کالاهای داخلی و خارجی تاثیر گذار باشد.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که تشدید نقدینگی چه مخاطراتی برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت؟ بیان کرد: اولین آثار نقدینگی، ایجاد تورم سیل‌آسا در اقتصاد است که می تواند اوضاع اقتصادی را از شرایط بد به بدتر سوق دهد. زمانی که تولید در کشور کاهش می یابد، حجم نقدینگی افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی در خلق و تشدید نقدینگی نقش موثری دارند، افزود: دولت از طریق استقراض از بانک مرکزی، کسری بودجه خود را جبران می کند و بانک مرکزی نیز به ناچار به چاپ اسکناس جدید روی می آورد.

سوری در پایان خاطرنشان کرد: عمده ترین راه کاهش سرعت نقدینگی در کشور این است که دولت کسری بودجه خود را از طریق استقراض از بانک مرکزی جبران نکند و در عوض در مخارج خود انضباط پولی و مالی را در دستور کار قرار دهد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد۲۴، تاریخ انتشار: 16 تیر 1398 ، کدخبر: 113369 ، www.eghtesaad24.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین