شعار سال: مجتبی میناییفرد، رئیس کنگره سرداران و ۱۵ هزار شهید استان فارس امروز، ۷ آبان در ششمین نشست شورای عالی بسیج رسانه این استان که در محل سازمان صدا و سیمای فارس برگزار شد، ضمن تکریم فرا رسیدن هفته بسیج دانشآموزی گفت: امروز سالگرد شهادت شهید حسین فهمیده است؛ شهیدی که هم نامش بامسماست و هم عملی که انجام داد متناسب با چنین نامی بود.
وی با بیان اینکه دانشآموز شهید حسین فهمیده با اقدام بسیجی خود، گذشت و ایثار در میان نسل نوجوان ما جاودانه کرد، افزود: در کشور ۳۶ هزار شهید دانشآموز وجود دارد که استان فارس با تقدیم ۳ هزار شهید دانشآموز به انقلاب اسلامی، دارای بیشترین تعداد شهدای دانشآموز در کشور است.تقدیم این تعداد شهید دانشآموز در استان فارس با بیانگر بصیرت بالای شهدای دانشآموز این استان بوده و نخستین شهید دانشآموز استان فارس شهید علی شفاف است.
رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فارس در ادامه سخنان خود جستی به دوران دفاع مقدس زد و گفت: از فاصله ۳۱ شهریور تا ۲۵ اسفند سال ۵۹ موقعیتی بود که میتوان گفت چکیده جنگ در این زمان رقم خورد و حوادث بسیار زیادی در این مدت سپری شد.
وی با تأکید بر لزوم حفظ آثار و ارزشهای دوران دفاع مقدس به خصوص شهدا گفت: خوب است که اصحاب رسانه در ایام هفته بسیج دانشآموزی نسبت به معرفی شهدای دانشآموز استان همت گمارند. ما بسیاری از کوچهها و خیابانها و مدارس خود را به نام شهدا نامگذاری کردهایم، اما بسیاری از مردم و حتی دانشآموزان و معلمان آن مدارس کوچهها و خیابانها نمیدانند که این شهدا چه کسانی بودند، لذا اکنون در فضایی که فراهم شده است و دانشگاهها و مدارس مشغول به فعالیت شدهآند، خوب است که با همت اصحاب رسانه به معرفی این شهدا همت گماشته شود.
رئیس کنگره سرداران و ۱۵ هزار شهید فارس با بیان اینکه نسل نوجوان و دانشآموز امروز ما در معرض آماج شدیدترین هجمههای فرهنگی دشمنان قرار دارد، گفت: متأسفانه هیچ کار فرهنگی جهت تقویت روحیه مقاومت و ایثار این دانشآموزان نمیشود به طوری که بروز برخی از ناهنجاریها در میان این قشر خود بیانگر این مسئله است. وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای صدا و سیمای فارس اشاره و بر لزوم تأمین محتوای مناسب جهت قشر کودک و نوجوان تأکید کرد.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از متن:
ملت ایران در دوران دفاع مقدس، ۲۳۰ هزار شهید را تقدیم این نظام اسلامی کردند که ۲۰ درصد آنها یعنی ۳۶ هزار نفر از این شهدا را دانشآموزان تشکیل میدهند، همچنین تعداد ۵۵۰ هزار دانشآموز از سراسر کشور به جبهههای حق علیه باطل اعزام شدند که از این تعداد، ۳۶ هزار دانشآموز شهید (۱۹۴۲ دانشآموز دختر و ۳۳ هزار و ۸۷۲ دانشآموز پسر)، ۲۸۵۰ جانباز و نزدیک به ۲۵۰۰ نفر آزاده هستند. از بین ۳۶ هزار دانشآموزی که در طول سالهای جنگ تحمیلی به شهادت رسیدهاند، ۵۵۰۰ شهید و درواقع ۱۵ درصد سهم شهدای دانشآموز اصفهانی است. بعد از استان اصفهان نوبت به استان تهران میرسد با ۳۹۰۰ شهید و بعد از آن استانهای فارس، خوزستان، کرمانشاه و آذربایجانغربی به ترتیب هر کدام به ۳۰۰۰، ۲۸۲۹، ۷۷۷،۸۰۰ شهید دانشآموز در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
در آمار مدارسی که بیشترین شهید دانشآموز در دوران دفاع مقدس را داشتند نیز دوباره به نام اصفهان میخوریم، استانی که در اینجا نیز پیشتاز است، دبیرستان شهید منتظری نجفآباد اصفهان با ۲۳۴ شهید دانشآموز در جایگاه نخست قرار دارد، مدرسه امام صادق (ع) قم با ۱۶۰ شهید در جایگاه دوم قرار گرفته است، شهر تهران و مدرسه سلمان فارسی از منطقه ۱۷ با تقدیم ۱۵۷ شهید دانشآموز در رتبه بعدی جای دارد. مدرسه تسلیمی اصفهان با ۱۳۲ شهید، هنرستان ابوذر اصفهان با ۱۲۹ شهید، مدرسه امام خمینی (ره) کاشان با ۱۱۴ شهید، دبیرستان شهیدان عبداللهی آرانوبیدگل با ۱۱۴ شهید و دبیرستان هاتف با ۱۱۲ شهید دانشآموز رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
در دوران دفاع مقدس، ۶۵ مدرسه نیز بمباران شدند که میتوان به دبستان رشیدی کرمانشاه در تاریخ بیستوچهارم مهر ۶۵ با تعداد ۱۷ دانشآموز شهید و یک معلم شهید، دبستان فیاضبخش و امام حسن (ع) بروجرد در تاریخ بیستم دی ۶۵ با تعداد ۶۸ شهید دانشآموز، مدرسه راهنمایی پیروز بهبهان در چهارم آبان ۶۲ با تعداد ۷۵ دانشآموز شهید و پنج فرهنگی، مدرسه زینبیه و ثارالله شهر میانه در تاریخ دوازدهم بهمن سال ۶۵ با تعداد ۳۷ دانشآموز شهید و یک معلم و گروه سرود دانشآموزی قم در تاریخ یکم بهمن سال ۶۵ با تعداد ۹ دانشآموز شهید و یک معلم اشاره کرد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اضافات و تلخیص برگرفته از وبسایت خبرگزاری ایکنا، تاریخ انتشار پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴، کد مطلب: ۳۴۰۹۳۲۵: www.iqna.ir / سایر منابع.