«قاسم رضائیانزاده» معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری در دامپزشکی استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار که تولیدکنندگان مکمل خوراک دام و طیور (مونو دی کلسیم فسفات) میگویند به رغم وجود 47 کارخانه تولید این محصول در کشور سازمان دامپزشکی این محصول را با ارز وارداتی وارد میکنند. در حالی که تولیدکنندگان داخلی مجبور هستند مواد مورد نیاز خود را با ارز نیمایی وارد کنند و همین مسئله باعث ورشکستگی کارخانهها و بیکار شدن 7000 کارگر شاغل در آن شده است،گفت: در کارگروه سامانه تجارت قید شده که واردات مونو دی کلسیم فسفات جزو گروه یک بوده و با ارز دولتی وارد شود، اما خاک فسفات که مواد اولیه تولید این محصول است با ارز نیمایی وارد کشور شود و ما نیز مجبور هستیم طبق آن عمل کنیم.
رضائیانزاده ادامه داد: بنا به تقاضای تولیدکنندگان نامهای به وزارت صمت برای تغییر گروه مواد اولیه این محصول یعنی خاک فسفات نوشتیم و تا به امروز هیچ تغییری ایجاد نشده است و خبری هم دارم که قرار نیست تغییری ایجاد شود.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار که گفته میشود سازمان دامپزشکی به دلیل سودی که در واردات این محصول دارد و به ازای هر 1.5 دلار حدود 30 سنت دریافت میکند از واردات حمایت میکند، گفت: گرفتن این هزینهها جزو قوانین مصوب است و چیزی نیست که سازمان دامپزشکی کشور در آن دخل و تصرف کند.
وی ادامه داد: اما تامین این محصول به رغم ادعای تولیدکنندگان در داخل انجام نمیشود و دولت مجبور است برای تامین نیاز دامداران آن را وارد کند.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه معاونت امور دام، وزارت بازرگانی و سازمان دامپزشکی کشور درباره این موضوع جلسهای داشتند، گفت: قرار است به مشکلات آنها رسیدگی شود.
رئیس مجمع تولیدکنندگان مونو دی کلیسم فسفات اخیرا به رسانه ها گفت: در حالی که 47 کارخانه با 7000 کارگر 35 سال است که مکمل غذایی دی و مونوکلسیم فسفات را تامین میکنند اما از سال 97 دولت ارز دولتی را به جای مواد اولیه به محصول نهایی داد و واردکنندگان سیل عظیمی از این محصول را وارد کشور کردند و نتیجه آن شد که محصول ما دستمان ماند و نتوانستیم با محصولات خارجی که با ارز دولتی وارد شده بود، رقابت کنیم.
"سعیدیان» به رسانه ها گفت: در همان زمان ما مجبور بودیم مواد اولیه را با ارز نیمایی وارد کشور کنیم که قیمت تمامشده تولید محصول ما بیشتر از محصول وارداتی میشد.
وی همچنین با بیان اینکه با وجود ظرفیت تولید 2.5 برابری در کشور دولت اقدام به واردات میکنند، گفت: دولت یا به ما هم ارز دولتی بدهد و یا ارز دولتی واردکنندگان را قطع کند تا شرایط عادلانهای حاکم باشد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر ، تاریخ انتشار: 26مرداد 1398 ، کدخبر: 51323، www.hakimemehr.ir