پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۱۷۲۸
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۲
ماه محرم بهترین فرصت برای بهره گیری از ظرفیت منبر و خطابه برای تبیین و بازگویی صحیح فلسفه قیام عاشورا است. منبرها و خطبه ها اما گاهی به مرزهای سیاست هم نزدیک می شوند. برای همین هم ذکر چند نکته ضرورت می یابد.

شعار سال: در این ماه هر منبر و هر تریبونی باید با خط و مسیر قیام عاشورا تنظیم شود، مبادا که غفلت کرده و بحث های سیاسی و جناحی، منبرهای محرم را از فلسفه خود دور کرده،آلوده کند و تفرقه افکن شوند.

بهرحال جمعیت حاضر در هر جلسه و مراسم عزاداری،موافق و مخالف یک جریان سیاسی هستند، اساسا حضور این افراد در یک مراسم با نگاه سیاسی شان تطبیق داده نشده است، آنها به عشق آقا و برای عزاداری اباعبدالله در مراسمات حضور پیدا می کنند.اگر قرار باشد در این منبرها بحث های جناحی و سیاسی مطرح شود مردم شقه شقه خواهند شد.

مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام و ماه محرم را با میزان و ترازوی اصولگرایی و اصلاح طلبی نباید سنجید، همه جریانات سیاسی کشور شیفته و پیرو راه آقا امام حسین هستند. اگر می خواهیم جلسات عزاداری اباعبدالله را سیاسی هم بکنیم باید ازمشیو مسیر ایشان برای ایجاد وحدت و محبت بین مردم و جریانات سیاسی استفاده کنیم.

گاهی برخی خطبا و منبری ها را می بینیم که شخصیت های تاریخی اسلام و افراد حاضر در واقعه کربلا را با شخصیت های امروز تطبیق می دهند. این رفتار بسیار اشتباهی است.از کسی که این تطبیق ها را انجام می دهد باید پرسید شما از کجا خودت را ملاک سنجش قرار داده ای و براساس سلیقهخودت این تطبیق ها را انجام می دهی؟

هشدار می دهم که منبری ها و روحانیت بزرگواراز این قبیل کارها پرهیز کنند،اصل حادثه عاشورا و قیام امام حسین (ع) و ابعاد اخلاقی و عرفانی مطرح شود. اگر مسائل سیاسی مطرح می شود هم کلیات مباحث سیاسی،مشارکت مردم در امور اجتماعی و سیاسیمطرح شود. جناح بازی و خط بازی و تطبیق سازی بسیار بسیار نادرست و بی تاثیر است.

خلائی که در حال حاضر در منبرها وجود دارد، آن است که منبری ها خیلی مطالعه جدیو دقیقی ندارند و یک سری مشهوراتی را بیان می کنند. اگر نگاه تحلیلی به تاریخ و واقعه عاشورا داشته باشیم،نکات بسیار ظریف اخلاقی، عرفانی و معنوی وجود دارد که می توان با تکیه و توسل به آنها دل ها را به یکدیگر نزدیک کرد، ترویج اخلاق و دین کرد. در واقع بایداز فرصت عاشورا و ماه محرم و صفر در جهت رشد اخلاقیات در جامعه استفاده شود و عدم غلبه سیاست بر اخلاق نکته مهمی است که باید رعایت شود.

«ان الحسین مصباح الهدی و السفینه النجات»؛ امام حسین چراغ هدایت است و جوانان را باید با هر تیپ و سلیقه ای وقتی برای عزاداری به مجالس امام حسین (ع) می آیند پذیرا شد وجذبشان کردتا احساس کنند پاک و نورانی شده اند و اگر گناهی دارند، توبه کنند چرا که فطرت جوانان پاک است. فلسفه عزاداری‌ها همین است. رمز پیروزی انقلاب هم استقبال و جذب جوانان و تکریم آنان بوده و هست.

دعوت به وحدت، یکی از نکات بسیار مهمی است که در منبرها باید رعایت و لحاظ شود. وحدت هم به این معناست که باید با دولت منتخب مردم، همکاری کنیم. حرف هایی که بر ضد دولت گفته می شود، تفرقه افکنیمی کند. دولت به صورت قانونی باید کار خود را انجام دهد. مواردی مانند برجام که مورد حمایت مقام معظم رهبری واقع شده و مجلس به آن رای داده است؛ مورد حمایت قرار بگیرد. در مقابل دولت ایستادن، ایجاد دو دستگی بین مردم، در جهت یزیدیان حرکت کردن است. در این منبرها باید رهبری، مسئولین نظام و دولت مورد پشتیبانی قرار بگیرند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تحلیلی خبرآنلاین، تاریخ 15 شهریور 98، کد مطلب: 1297128: www.khabaronline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین