شعار سال:در این گزارش، به قوانین دانشگاه های مختلف کشور از جمله دانشگاه پیام نور، آزاد، دانشگاه های دولتی و... در زمینه «غیبت دانشجو در امتحان» خواهیم پرداخت. البته ممکن است قوانین آموزشی از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از مقطعی به مقطع دیگر متفاوت باشد، با این حال دانستن کلیت این قوانین خالی از لطف نیست.
آگاهی از قوانین آموزشی و دانستن اهم موارد آن، می تواند در بسیاری مواقع از جمله شب امتحان، کمک شایانی به دانشجویان نماید.
قطعا برای هر دانشجویی پیش می آید که شب امتحان، خواسته یا ناخواسته هوس می کند که به دلیل درس نخواندن و یا هر علت دیگری، در جلسه امتحان حضور پیدا نکند و به این امید که در ترم یا ترم های آینده آن درس را با نمره بالا پاس خواهد کرد، نرفتن خود را توجیه می کند. اما آنچه در این بین دانشجو را سردرگم کرده و او را آزرده خاطر می نماید، قوانین آموزشی و نحوه برخورد دانشگاه با غیبت موجه و یا غیرموجه دانشجویان در جلسه امتحان است. بنابراین، آگاهی از قوانین آموزشی و دانستن اهم موارد آن، می تواند در بسیاری مواقع از جمله شب امتحان، کمک شایانی به دانشجویان نماید.
در این گزارش، به قوانین دانشگاه های مختلف کشور از جمله دانشگاه پیام نور، آزاد، دانشگاه های دولتی و... در زمینه «غیبت دانشجو در امتحان» خواهیم پرداخت. البته ممکن است قوانین آموزشی از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از مقطعی به مقطع دیگر متفاوت باشد، با این حال دانستن کلیت این قوانین خالی از لطف نیست.
دانشگاه آزاد: بر اساس بخشنامه این دانشگاه، دانشجویان غیر پزشکی دانشگاه آزاد می توانند در هر تعداد امتحان پایانی غیبت کنند و آن درس ها برایشان حذف می شود.
دانشگاه پیام نور: در صورت عدم شرکت در امتحانات دانشگاه پیام نور، آن درس به صورت خودکار حذف می شود و نمره ای در کار نیست و در این صورت نه در معدل ترمی شما و نه در معدل کل شما هیچ تاثیری ندارد. البته توجه داشته باشید که شهریه آن درس برگشت و عودت نمی شود و در واقع شهریه آن درس می سوزد.
«غیبت در امتحان = حذف درس بدون درج نمره و بدون تاثیر در معدل ترمی و معدل کل»
*** قوانین جدید برای واحدهای عملی دانشگاه پیام نور:
الف: در صورتیکه درس صرفا عملی باشد و دانشجو در آزمون شرکت ننماید، غیبت موجه ثبت می شود.
ب: در صورتیکه درس دارای واحد نظری – عملی باشد و دانشجو در آزمون نظری یا عملی شرکت ننماید:
1- عدم شرکت دانشجو در آزمون نظری به منزله غیبت در کل آزمون درس می باشد و مطابق بند الف اقدام می شود.
2- عدم شرکت در آزمون عملی و یا عدم ارائه کار عملی توسط دانشجو در موعد مقرر منجر به ثبت نمره صفر در بخش عملی می شود و نمره نهایی دانشجو از حاصل جمع نمره تئوری با عملی تقسیم بر 2 می باشد.
*** لازم به ذکر است، پس از ثبت نمره (درج غیبت و یا نمره صفر) نمره دانشجو به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد.
دانشگاه های وزارت علوم:
- چنانچه دانشجویی در امتحان غیبت نماید به هیچ وجه از وی امتحان مجدد به عمل نخواهد آمد.
- مسافرت در طول امتحانات پایان نمیسال، دلیل موجهی برای غیبت نخواهد بود و غیبت در این مورد غیرموجه است.
- چنانچه دانشجویی به دلیل بیماری قادر به شرکت در امتحان نباشد، می بایست فقط به درمانگاه دانشگاه مراجعه کرده و توسط پزشک دانشگاه معاینه و در صورت لزوم گواهی لازم صادر گردد.
- چنانچه دانشجو در تاریخ امتحان در بیمارستان بستری شود، می بایست در همان تاریخ بستری، مراتب را به اطلاع درمانگاه دانشگاه رسانده و پس از ترخیص، کلیه مدارک بیمارستان را جهت بررسی به درمانگاه دانشگاه ارائه نماید.
- کسانی که مبتلا به ناراحتی های روانی و اعصاب بوده، به نحوی که امکان شرکت در امتحان برای آنها میسر نباشد، بایستی براساس گواهی های تأیید شده و طبق ضوابط، ترم خود را به طور کامل و در موعد مقرر حذف نمایند. حذف ننمودن ترم ملاک آمادگی برای ادامه ترم و شرکت در امتحانات است، و غیبت در امتحان برای اینگونه افراد، غیر موجه تشخیص داده می شود.
- چنانچه غیبت دانشجویی در جلسه امتحان توسط کمیسیون پزشکی بررسی دلایل موجه تشخیص داده شود، درس مربوط به آن امتحان در کارنامه دانشجو به شکل حذف ثبت می شود. در این صورت، چنانچه در نتیجه حذف، واحدهای دانشجو از حدنصاب لازم (12 واحد) کمتر گردد، یک ترم کامل محسوب شده و مشمول مقررات یک ترم کامل می گردد.
*** دلایل عذر موجه برای حذف ترم، غیبت در امتحانات یا غیبت در کلاس درس عبارتند از:
1. بیماری شدید یا صعب العلاج با ارائه گواهی پزشک وتایید پزشک معتمد دانشگاه
2. خدمت در یکی از نهاد های انقلابی یا ارگانهای رسمی دولتی که به تایید بالاترین مقام آن سازمان نیاز به حذف ترم داشته باشد ویا نتواند در تعدادی از امتحانات ویا در جلسات بعضی دروس شرکت نماید.
3. وقوع حادثه غیر منتظره مستند، به تشخیص شورای آموزشی دانشکده
4. فوت پدر، مادر، برادر، خواهر، همسر و فرزند
دانشگاه های علوم پزشکی: غیبت غیر موجه در امتحان هر درس به منزله گرفتن نمره صفر در امتحان آن درس و غیبت موجه در امتحان هر درس موجب حذف آن درس می گردد و دانشجو موظف به اخذ و تکرار کامل آن درس است.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرنامه دانشجویان ایران،تاریخ انتشار:18دی1395،کد خبر:222158،usnews.ir