شعار سال:حسن روحانی روز (چهارشنبه 25 دی) در جلسه هیات دولت گفت: همه آنهایی که در این انتخابات نقش دارید از شما خواهش میکنم، آن جایی که روشن است تا صلاحیت فردی رد شود، آنرا رد کنید، اما آن جاهایی که نامشخص است یا احتمالات ضعیف است، مردم را ناراحت نکنید، به مردم نگوییم که در برابر یک صندلی مجلس ۱۷ نفر، ۱۷۰ و یا۱۷۰۰ نفر کاندیدا هستند، ببینیم از چند جناح ۱۷۰۰ نفرکاندیدا هستند؟ ۱۷ نفر از چند جناح، از یک جناح؟ اینکه انتخابات نمیشود. مثل اینکه در مغازهای از یک جنس، ۲ هزار عدد وجود داشته باشد.
رییس جمهور اضافه کرد: مردم تنوع میخواهند. بگذارید در میدان انتخابات همه احزاب و گروهها شرکت کنند، قطعا ضرر نمیکنید. با یک جناح نمیشود، کشور را اداره کرد. کشور متعلق به همه است. اگر تمام ۸۳ میلیون متحد باشیم و یک نفر مخالف، باید تلاش کنیم آن یک نفر را هم جذب کنیم. یک نفر مخالف هم برای ما زیاد است در حالیکه شما یک جناح و جمعیت بزرگ را مخالف میکنید. باید حواسمان را جمع کنیم.
بعد از صحبت های رئیس جمهوری، عباسعلی کدخدایی در پاسخ به رئیس جمهور نوشت صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
«جنجال برای تایید افراد فاقد صلاحیت تازگی ندارد، اما پیشگامی رییس جمهور در این پروژه ضدملی تاسف بار است. البته نمیدانستیم عدم تایید بستگان به معنی حذف جناحهای دیگر است.»

محمود صادقی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان واکنش نشان داد و در توییتی خاطر نشان کرد تمام 10 هزار نفری که رد صلاحیت شده اند فامیل رئیس جمهور نیستند:
همچنین دکتر کامبیز مهدیزاده داماد حسن روحانی نیز به اظهارات کدخدایی واکنش نشان داد:

سپس شورای نگهبان با صدور بیانیهای نسبت سخنان صبح چهارشنبه رئیس جمهور درباره بررسی صلاحیتها، واکنش نشان داد.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در شرایطی که کشور بیش از گذشته نیاز به اتحاد و همدلی دارد، انتظار میرود مسئولان کشور در بیان اظهارات و نظرات خویش سنجیدهتر عمل کرده و از ایجاد تشنج خودداری نمایند تا فرصت سوء استفاده به دشمن داده نشود و آرامش بر فضای کشور حاکم گردد.
آنچه امروز رئیس جمهور در سخنانی که بطور زنده نیز از رسانه ملی پخش میشد مطرح کرد، نشان از بی اطلاعی ایشان نسبت به روند بررسیها در هیاتهای نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات دارد و زیبنده یک مقام اجرایی رسمی نیست که بدون تحقیق و بی محابا درباره افراد فاقد صلاحیت سخن بگوید.
دقت در نتایج بررسیهای شورای نگهبان نشان میدهد این نهاد در بررسی صلاحیتها تمایزی میان این جناح و آن جناح قائل نشده است و در میان افراد تأیید یا رد شده از همه جناحها حضور دارند.
شورای نگهبان به عنوان داور ملی انتخابات و صیانت کننده حق الناس وظیفه خود میداند که در انطباق شرایط قانونی با داوطلبان انتخابات نهایت دقت را به عمل آورد و شکایت آنان را از مجرای قانونی مشخص شده بررسی نماید.
بی تردید اینگونه برخوردها با نهاد شورای نگهبان نمیتواند تاثیری در اعلام نظرات این نهاد داشته باشد و چنانچه اعتراضی نیز مطرح است باید از مجرای قانونی خویش و نه از تریبونهای عمومی دنبال شود.
روز بعد از این اتفاقات عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در نامهای به قائممقام شورای نگهبان، ضمن تبیین سخنان رئیسجمهور در جلسه روز چهارشنبه (25 دی ماه) دولت در عرصه انتخابات، بر ضرورت وحدت و انسجام و تحقق مشارکت حداکثری تأکید کرد.
براساس این گزارش، متن کامل نامه رحمانیفضلی به کدخدایی قائممقام دبیر شورای نگهبان به شرح زیر است:
سلام علیکم.
توییت جنابعالی در خصوص صحبتهای رئیسجمهور محترم در جلسه هیئت دولت را مشاهده کردم، ادبیات و واژههای به کار رفته در این متن در شأن رئیسجمهور قانونی و منتخب مردم و جنابعالی به عنوان یک حقوقدان با تجربه نمیباشد؛ لذا بر خود لازم میدانم نکات زیر را متذکر شوم.
۱-با توجه به حضورم در جلسه دولت؛ فضای حاکم بر صحبتهای ریاست محترم جمهور انقلابی، دلسوزانه و از سر خیرخواهی در جهت تقویت وحدت، انسجام، همگرایی و همدلی ایجاد شده پس از شهادت سردار اسلام سپهبد سلیمانی بود. در این راستا با شمردن عواملی که میتواند خدشه به این وحدت وارد نماید، از موضوع انتخابات به عنوان یک امر مهم و سرنوشتساز نام بردند؛ در بیان موضوع نیز از واژههایی، چون "خواهش میکنم" "دقت شود" و ... استفاده نمودند، لذا در بیان نه قصد جنجال و حاشیهسازی داشتند و نه اقدام ضد ملی!
۲- سال ۱۳۹۸ پر از فرصتها و چالشها است، از سیل فروردین ماه در بیش از ۲۵ استان که هنوز آثار آن تاکنون در برخی از نقاط باقی است تا سیل دیماه که در چند استان از جمله سیستان و بلوچستان مردم را درگیر نموده، تشدید خصومتهای دولت آمریکا و افزایش دامنه تحریمهای غیرقانونی و اقدامات اخیر تروئیکای اروپا، حوادث آبانماه و در نهایت اقدام نظامی آمریکا علیه فرمانده بزرگ اسلام و شهادت ایشان و همراهان و شهادت جمعی از هموطنان در دو حادثه در کرمان و سانحه هوایی و ... همگی گویای شرایط خطیر کشور میباشد.
۳-رمز موفقیتهای ملت ما در آزمونهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی وحدت، انسجام و همبستگی ملی که همواره از زبان امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (دامةبرکاته) بدان تأکید شده، بوده است؛ لذا امروز هیچ مسئلهای نبایستی وحدت و انسجام کشور را خدشهدار نماید.
۴-برگزاری انتخابات در اسفند ماه سال جاری فرصت بزرگی است، آنچه اهمیت دارد تحقق مشارکت حداکثری است، که در بیانات مقام ما عظمای ولایت مکرر بدان تأکید شده و مجریان و ناظران همگی بایستی زمینههای تحقق آن را فراهم کنند، قطعاً یکی از عوامل تحقق مشارکت بالا حضور همه سلائق سیاسی درون خانواده انقلاب اسلامی میباشد.
۵-انتظار میرود شورای محترم نگهبان و شخص جنابعالی به عنوان فرد مؤثر و فعال در خصوص انتخابات، صحبتهای دلسوزانه و مشفقانه و قانونی رئیسجمهور را با نظر حسن و وسع در چارچوب قانون و تحقق ارکان چهارگانه (مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت) در انتخابات پیش رو، تلقی نموده و در فرصت باقیمانده قانونی بررسی شکایات، امکان حضور و رقابت و مشارکت بیشتر را فراهم آورید.
۶-قطعاً با همدلی، همکاری و همراهی بخش اجرا و نظارت انتخابات و اعتماد کامل به مردم در تشخیص درست سرنوشت خود میتوانیم در خلق حماسه جدید و تقویت وحدت، انسجام و ناامید کردن دشمنان انقلاب اسلامی گام بلندی برداریم. به عونالله.
مجددا همان روز و بعد از نامه وزیر کشور، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در بازدید از ستاد دریافت شکایت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، اظهار داشت: زمان مقرر طبق قانون تا امروز به مدت پنج روز بود که افراد ردصلاحیت شده همچنان با مراجعه در حال شکایت هستند و همزمان ما از دو روز گذشته نیز در شورای نگهبان بررسی شکایات را آغاز کردهایم و اعضا تا دیروقت هم این شکایات را بررسی میکنند.
وی افزود: یازدهم بهمن پایان فرصتی است که شورای نگهبان در مرحله اول، شکایات را بررسی و اعلام نظر میکند، در مرحله دوم برای کسانی که مورد تأیید قرار نمیگیرند، فرصت دیگری برای شکایت آنها و بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان نسبت به برخی اخبار درباره تأیید یا ردصلاحیتها اظهار داشت: شورای نگهبان مسئول بررسی صلاحیت جناحها و احزاب نیست، بلکه طبق قانون باید صلاحیت افراد را بررسی کنیم و هیچ نگاهی نداریم که چه جناح و گروه و افرادی به آن متعلق هستند و مانند همیشه بررسیهای خود را انجام دادیم، فکر میکنم بعد از انتشار آمار افراد و داوطلبان تأیید شده مشخص میشود که از همه جناحها حضور دارند.
کدخدایی تصریح کرد: چه در افرادی که مورد تأیید قرار گرفته و چه آنهایی که ردصلاحیت شدهاند، از تمام گروهها و جناحها قرار دارند، اما آنچه برای ما ملاک است، وضعیت شخصی افراد ثبتنامکننده بوده و ملاکهایی که در قانون وجود دارد.
وی همچنین تأکید کرد: نگاه ما به هیچوجه سیاسی نیست و شورای نگهبان با نگاه سیاسی صلاحیتها را بررسی نمیکند.
سخنگوی شورای نگهبان یاد آور شد: فشار گروهها و جناحهای سیاسی همیشه وجود دارد و در تمام ادوار بوده، بخشی از سوی دشمنان که طبیعی است و انتظار داریم، گاهی اوقات نیز از برخی دوستان است که آن هم به خاطر بیاطلاعی از وضعیت، اظهارنظرهایی میکنند که خواهش میکنیم اگر نکته یا مطلبی دارند، قبلا از ما سؤال و بعد اعلامنظر کنند.
کدخدایی گفت: در شورای نگهبان برای اعلام نظری که کردیم، مستندهای کافی داریم و داوطلبان میتوانند مراجعه کنند و مدارک و مستندات را به آنها نشان خواهیم داد.
وی افزود: بیش از ۳۷۰۰ نفر از نامزدهای ردصلاحیت شده تاکنون شکایت کردهاند که از این تعداد ۳۴۰۰ نفر آقا و ۳۰۰ نفر هم خانم هستند که شکایتشان در سامانه ثبت میشود و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: مهلت ثبت شکایات نامزدهای ردصلاحیت شده، تمدید نمیشود و ناچاریم که در همین زمان شکایات را دریافت کنیم و رسیدگیها را انجام دهیم تا در مرحله اول یعنی یازدهم بهمن بتوانیم اعلام نظر کنیم.
قائممقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به اینکه چند درصد از دو تابعیتیها ردصلاحیت شدهاند، گفت: در میان نامزدهای انتخاباتی دوتابعیتی خیلی کم داشتیم و فکر میکنم به تعداد انگشتان دست هم نمیرسید.
پایگاه خبری تحلیلی شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، 25 دی 98، کدخبر:2182983، www.tasnimnews.com
پایگاه خبری تحلیلی شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری عصر ایران، 25 دی 98، کدخبر: 708987، www.asriran.com
پایگاه خبری تحلیلی شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، 26 دی 98، کداخبار:2183350، 2183365، www.tasnimnews.com